Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Eksik Update Veri Sorun ve Çözümü

Google web yönetici araçları kullanırken, yapılandırılmış veri “Eksik Update” hatasını mutlaka görmüşsünüzdür. Google, web site veri ve ...

...
Google web yönetici araçları kullanırken, yapılandırılmış veri “Eksik Update” hatasını mutlaka görmüşsünüzdür. Google, web site veri ve biçim sonuçlarını döndürebilmesi için yapısal veri Hentry, Hatom, BlogPosting schema.org araçlarını kullanmaktadır. Son zamanlarda bu konuya çok fazla önem verilmesinin nedeni arama sonuçlarında zengin snippet olarak bilinen blog başlık linki altında okuduğunuz yazınızın açıklamasıdır.

Update kelimesi, güncel veriler veya güncelleştirmeler anlamını ifade etmektedir. Yapılandırılmış veri ismine tıklayıp örneğin ; Hatom veri hatası yazı linkinizin hemen sağ tarafında hatalı öğe sayısı başlığı altında Eksik : Update (Missing : Update) hatasını görebilirsiniz.

Bu hatalar, Blogger Url’nizin sonuna eklenen .tr ek’inden sonra sıkca ortaya çıkmaya başladı. Blogger şablon yapılandırmasındaki yenilikler ile eklenen kodları da düşünürsek bizlerin hatası olmayan, blogger’un şablonlara ekledikleri kodların değişim göstermemesi hata oranlarının yükseltmesi için yeterli neden oldu. Google web yönetici araçları, yapılandırılmış veri hatasında gördüğünüz Eksik : Update ifadesininden hareket ederek şablonumuzda blog post biçimini  kontrol edebileceğimiz bir kod uygulamasını gerçekleştireceğiz. Şablonunuza ekleyeceğiniz kod Blogger sunucuları ile blog şablonlarımız arasında bir köprü oluşturacak. Bir haftadır denediğim bu uygulama ile test ve diğer bloglarımdaki Eksik : Update kelimesini ortadan kaldırarak normale döndürdüm.Sizde blog’unuza uygulayarak eksik güncelleme yazısını düzenleyebilirsiniz.
Ayrıca inceleyin ⇒




Blogger Web Sayfanızı Hızlandırın
 
Eksik Update hata ismini yok etmek için yapılacak işlemler :
1. Blog'unuzun bir yedeği alın. Blogger kumanda panelinize giriş yapın.
2. Şablon → Html’yi düzenle ismine tıklayarak şablon kodlarınızı açın.
3. Ctrl+F araması ile aşağıdaki kod'u bulun.
<data:post.timestamp/>
4. Bulduğunuz bu kotdan iki adet olması gerekiyor. Her iki kodu da aşağıdaki kodlar ile değiştirin.
Uygulamamızı yapmadan önceki, Web araçlarındaki Hata: Missing required field "updated", Hata: Eksik gerekli alan "güncellenmesi".
<span class='updated'><data:post.timestamp/></span> 
5. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi, her iki alana kodları eklediğimizde Hata: Missing required field "updated", mesajının kaybolduğunu görüyorsunuz. Bu konudaki önerileriniz varsa yorum yazmaktan çekinmeyin. Yeni hata ve çözümlerde görüşmek üzere.
Resimde gördüğünüz ( Hata: Missing required field "updated"), mesajımız yok oldu.

⇒ Ayrıca Eksik: Yazar Author Hcart veri bilgilerinizde düzeltebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.