Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger logo resmi nasıl yüklenir ?

Çok sevdiğiniz klasik veya özel blog’unuzun başlık kısmına kendinizin hazırlayacağı görsel bir resmi veya  isim resmini logo olarak ekle...

...
Blogger logo resmi nasıl yapılır ?
Çok sevdiğiniz klasik veya özel blog’unuzun başlık kısmına kendinizin hazırlayacağı görsel bir resmi veya  isim resmini logo olarak eklemek için her bilgisayda bulunan resim aditleme aracını kullanabilirsiniz. Bilgisayarlarımızda bulunan ancak kimsenin değer verip kullanmadığı bu aracımızın adı Paint proğramıdır. Birçok resim editörü mevcuttur. Değişik resim editörleri kullanarak yapabileceğiniz resimleri kendi bilgisayarınızdaki kullanımı basit kendi küçük değeri büyük Paint proğramı ile blog başlık logomuzu nasıl yapacağı anlatmadan önce bilmeniz gereken birkaç noktaya dikkatinizi çekmek isterim.

Ayrıca bakınız ⇒ Paint ile Resim Boyutlandırma Seo
Blogger’u kullanırken bazı bilgileriz güncel değilse web araçları veri işaretleme, özel telefon mobil izleme gibi, Google arama sonuçlarında görülmeyen içerik ve resimler gibi verilerinizde bazı hatalar ile karşılaşabilirsiniz. Resimleri mobil cihazlar yatay değil dikey olarak algılarlar. Bu nedenle resimlerinizin çok büyük değil ölçeklendirilmiş olması gerekir. Çok güzel bir temaya sahip olabilirsiniz. Orantısız kullanılan bir blog arama sonuçlarında ve mobil cihazlarda görülmezler. Bu nedenle gelişimlerden haberdar olmak ve yapılan uygulamalara uyum sağlamak zorunluluğumuz vardır.

Blogger, klasik ve özel blog logo düzenleme :

1. Bilgisayarım → Başlat → Donatılar → Paint proğram icon’una tıklayın.
2. Açılan proğramı başlat çubuğuna sabitleyin. Proğram açıkken başlar çubundaki icon’a sağ tıkla, sabitle seçeneğini seçmeniz sabitleme işlemini gerçekleştirir.
3. Blogger’un resim yükleme özelliği olan ortala seçeneği 320 px. genişlik ölçüsü vererek blog şablon kodlarınız arasında bulunan veri işaretleme ve vieport’ ayarlar.
4. Siz logo resim genişlik ölçüsünü abartmadan 200 veya 300 px. genişlik ebatlarını geçmeyecek şekilde düzenlemeye çalışın.
5. Yerleşim → Üst bilgi → Resim ekle, seçeneği ile hazırladığınız resimlerinizi ekleyin.
6. Resimlerinizi nasıl eklemeniz gerektiği hakkında yukarıdaki bağlantıyı inceleyin.

Resim Editörleri hakkında geniş bilgi ;

Farklı Resim Editörlerini okumak, bilgi sahibi olmak için bağlantıyı takip edin. Blogger Özel tema kullanıyorsunuz. Tema Tasarım’ını nasıl özelleştireceksiniz inceleyin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.