Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Web Sayfanızı Hızlandırın

Blogger , web sayfasınıza Css, Html/JavaScript veya farklı kodlar eklediğinizde web ana sayfanız eklediğiniz kodlardan dolayı geç açılır...

...
Blogger gadget kodları nasıl sıkıştırılır
Blogger, web sayfasınıza Css, Html/JavaScript veya farklı kodlar eklediğinizde web ana sayfanız eklediğiniz kodlardan dolayı geç açılır. Blog ana sayfanızın daha hızlı açılabilmesi için sizinde yapabileceğiniz bazı işlemler mevcuttur. Blogunuzdaki birçok kodu sıkıştırarak blog ana sayfanızın daha hızlı açılmasını için yapılması gereken işlemleri aşağıda adım adım takip ederek blog hızınızı arttırın. Sizlere fikir vermesi açısından blogunuzda hangi kodların sıkıştırabiliceğini aşağıda sıralayalım. Bu kodları sıkıştırıp, tekrar kullandığınızda blog ana sayfanızın daha hızlı ve duyarlı açıldığını hissedeceksiniz.

Web sayfanız için sıkıştırılacak kodlar :

1. Web sayfanıza eklediğiniz eklentiler olarak da bilinen Html/JavaScript, Css kodları.
2. Blogger başlık çubuğuna eklediğiniz etiket ve linklerden oluşan kategoriler.
3. Google özel arama penceresi kullanıyor iseniz gadget içindeki kodlar.
4. Sayfa yukarı git, sayfa navigayon, web sayfaları için kullandığınız özel Adsense reklam kodları, maus’un farklı görünmesini sağlayan kodlar gibi aklınıza gelen tüm kodlar.
5. Blogger başlık üst kısımda görülen Navbar gadgetini kapatarak buradaki bağlantı linklerini blog ana sayfanızda uygun gördüğünüz bir yere bağlantı linki ekleyerek bu gadgetin getirdiği yükü azaltabilirsiniz. Navbar da hangi linkler mevcut, Yeni kayıt, Tasarım ve Çıkış.
Navbar açık iken blog yerleşim sekmesinde bağlantı gadgetini açıp bu linkleri maus yardımı ile bağlantı adresini alarak link listesi yapabilirsiniz. Link listesini blogunuza yerleştirdikten sonra Navbar kapatabilirsiniz. (Sayfanın altında yapılan işlemi görebilirsiniz.)
Tüm bu işlemleri tamamladığınızda blog açılış yükünüz azalmış olacağından blog açılış hızını hissedebilirsiniz. NOT: Her ihtimale karşı hata yapabileceğinizi düşünerek tema yedeğinizi alın. Gadget içindeki kodları önce metin dosyasına yapıştırın bir yedek oluşturduktan sonra uygulamaya başlayın.

Blog kodlarını sıkıştırmak için yapılması gereken adımlar :

1. Kodları sıkıştırmak için buradan giriş yapın.
2. Açılan pencerede Şimdi kullanmaya başlayın yeşil sekmeye tıklayın. Açılan sayfada pencereye maus ile dokunun.Yukarıda anlattığım gadget kodlarını sırası ile tek tek yapıştırın ve sıkıştır sekmesine tıklayın.
3. Farklı bir pencere açılırsa ortadaki İngora sekmesine tıklayarak işlemin yapılmasını sağlayın. Sağ tarafta sıkıştırılan kodları ve sıkıştırma sonuçlarını göreceksiniz.
4. Tümünü seç ile sıkıştırılan kodları kopyalayın ve eski kodların bulunduğu gadget içine ekleyin kaydedin. Blog açılış hızınızın değiştiğini sizde farkedeceksiniz.
5. Sayfa hız puanı ve hataları görebilmek için, Google Chrome Developers Geliştirici hız aracını kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.