Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Yapısal Veri Aracı Kullanımı

Blogger , web sitenizde yazdığınız yazı linklerinin, Google Web Yönetici Araçları Yapısal veri aracını kullanarak, site verilerinin ara...

...
Web yönetici araçlarında site grup makale yapısal veri aracı nasıl kullanılır
Blogger, web sitenizde yazdığınız yazı linklerinin, Google Web Yönetici Araçları Yapısal veri aracını kullanarak, site verilerinin arama sonuçları ve web araçlarında hatasız görülmesini sağlayacak bazı uygulamalar mevcuttur. Sitenizde yazdığınız tek bir yazı linkini yapısal veri işaretleme ile kontrol edebililir veya tüm siteniz için makele şeklinde bir grup veri incelemesi oluşturabilirsiniz. Tek bir site yazınızın link bağlantısını kontrol eden tek sayfalık Yapısal veri işaretleme ile ilgili yazımı okuduysanız şu anda anlatacağım konu çok sayfalı grub veri işaretlemenin nasıl yapılacağını kolayca anlayabilirsiniz.

Siteniz için veri işaretlemeyi ilk defa yapacaksanız vermiş olduğum bağlantıyı uygulayarak yapısal veri işaretlemenin mantığını anlayabilirsiniz. Google web yönetici araçları sitesindeki veri işaretleyicisi, sitenizdeki yapısal verilerle ilgili kalıbı belirten bir web yöneticisi hizmetidir. Veri işaretleyici sitenizdeki veri kaynaklarını işaretlemenize yardımcı olan kullanışlı ve kolay bir araçtır.

Aşağıda anlatılan açıklamaları takip ederek bugüne kadar yazdığınız tüm yazıları veya bir kısmını birkaç saat içinde tamamlayabilmeniz için YouTube video'su hazırladım.

Web siteleri için yapısal çoklu veri grup makalelerin uygulanması :

1. Uygulama yapacağınız sitenizin arşin dosyalarını açın. Klasik blog'um da 2011 senesinden 2013 yılına kadar olan kısmı bu yöntem ile 2 saatte hazırladım. 2014 yılı için yapılması gerekenlerin kalan bölümü de adım adım sizlere aktarıyorum. Konuyu gözünüzde büyütmeyin. Birkaç adımdan sonra tüm işaretlemeler kendiliğinden oluşuyor.
2. Tarayıcı yeni sekmede Web yönetici araçları sitesine giriş yaparak ilgili sitenizi açın.
3. Sol kategori menüde Diğer kaynaklar → Yapısal veri test aracına tıklayın.
Sitenizde açmış olduğunuz arşiv dosyanızda seçiminize bağlı tarihin yanındaki ok işaretine tıklayarak aylara dağılmış yazılarınızın görülmesini sağlayın. Yıl bazında aylara bölünmüş Arşiv örnek resmi inceleyerek sizde aynı konuma getirin.
Blogger arşiv sayfasının görünümü
4. Resimde görülen Ocak 2014 yılından başlayacağım. Maus’unuzu seçtiğiniz yazı linki üstüne sağ tıklayın ve bağlantı adresini kopyalayın. 3. maddede anlatılan Yapısal veri test aracına yeni açtığınız tarayıcı sekmesindeki URL penceresine yapıştırın ve önizlemeye tıklayın. Sayfayı aşağıya kaydırdığınızda Google Profilinizin doğrulanmadığını göreceksiniz.
5. Bu durumu düzeltmek için pencere içindeki ( .tr) yazısını silin. Yazı bağlantı linkiniz aşağıdaki gibi görülmesi gerekir. Şimdi tekrar önizlemeye tıklayın hataların giderildiğini göreceksiniz.
 
http://adnanguney.blogspot.com/2014_01_01_archive.html
6. Tarayıcınızda yeni sekme açın. Web yönetici araçlarına giriş yaparak sitenizi açın ve sol tarafta bulunan → Arama görünümüVeri işaretleyiciye tıklayarak sağ üst kısımda bulunan, İŞARETLEMEYE BAŞLA ismine tıklayın.
7. Üst pencereye biraz önce hazırladığımız arşiv bağlantısını yapıştırın. Alt açılır pencerede Makale seçeneğini seçin ve Tamam komutu ile işleme başlayın.
8. Yeni açılan pencerede “ilk sayfayı işaretleyin” uyarı balonunu göreceksiniz. Tüm yapacağımız işlemleri lütfen şimdi iyi takip edin. Google, Blogger için genelde etiketleri indexlemez. Bu nedenle aşağıda verdiğim yerleri işaretleyin. Ücetli site kullanıcıları tüm alanları doldurabilirler.
a : Blog yazı başlık ismi : Maus ile sürükliyerek yazı başlığını seçin, açılan pencerede Başlık ismine tıklayın. Seçiminiz sağ tarafta konumlanır.
b : Resim : Resime tıklayın açılan pencerede Resim ismine seçin. Seçiminiz sağ tarafta konumlanır.
c: Gönderen : İsmi seçin açılan pencerede Yazar ismine tıklayın. Seçiminiz sağ tarafta konumlanır.
9. Şu ana kadar yaptıklarını sadece bir yazı için veri işaretlemeden ibarettir. Veri işaretleyicisinde yazılarınızın algılanması için hemen alt kısımdaki diğer yazınıza aynı işlemi uygulayın. Aynı işlemi yaptığınızda alt kısımda bulunan birçok yazınızın otomatik işaretlenmiş olduğunu göreceksiniz. Veri işaretleyici hatalı bir yer işaretlerse sağ tarafta ünlem işareti veya sarı bir renk göreceksiniz. Sağ taraftaki sorunlu alana tıklayın sol tarafta ilgili yayına gidecektir. Veri işaretlerinin doğruluğunu kontrol edin. Yanlış varsa düzeltin.
10. İşaretlemeniz dışında farklı bir yeri sarı renkli görürseniz, renkli kısma tıklayarak temizle seçeneğini seçin. Veriniz düzelecektir.
11. Sol ve sağ dikey çubukları kaydırarak hatalı yerlerin olup olmadığını kontrol edin. Zaten hatalı bir sayfa olursa üst ksımda renkli ünlem işaretini göreceksiniz.
12. Hatalı sayfayı düzenlemek için üstteki ünlem işaretine tıklayın geri döneceksiniz.Gerekli düzenlemeleri yapın ve ileri seçeneği ile devam edin.
13. Tüm veri işaretleriniz doğru ise BİTTİ ismine tıklayarak makale, grubunun oluşmasını sağlayın. 4+ sayfa gibi pencere göreceksiniz. Bu 4 sayfa değildir yanılmayın. 4 sayfaya bağlı diğer linkleride kapsamaktadır.
14. Sayfa Grubunu Oluştur seçeneğine tıklayın. Açılan pencerede sol ve sağ dikey çubukları ile hata var mı kontrol edin.
15. Maus’u veri üzerine götürdüğünüzde renk değişimi yaparak, neyin işaretli neyin işaretsiz olduğunu görebilirsiniz. Ayrıca üst sekmeye bakarakta hatalı sayfa numarasını tespit etmeniz mümkün. Tüm işlemler ve sorunlar bitene kadar ileri düğmesine basın.
16. Sayfa ilerleme sonucunda Bitti ismine tıklayın.
17. İnceleyin ve yayınlayın uyarısını göreceksiniz. Sayfaları kontrol edin. Hata yoksa Yayınla ismine tıklayarak Google’un bir sonraki site indexlemesinde verileri okumasını sağlayın.
18. Blog/Site, yazı yayınlarınızı yukarıda anlatılan şekilde her ay için tatbik ederek tüm site verilerinizi veri işaretleyici ile işaretleyin.

Yukarıda anlatılan konu hakkında sorun yaşarsanız yorumlar kısmından yardım alabilirsiniz. Blogger sitemizin 2014 yılı Ocak ayı veri işaretlemesini yaptık. Şu anda 2014 yılı Şubat ayı veri işaretlemesini sizlere kolaylık sağlaması için video’a alarak YouTube da yayınlayacağım. YouTube'a giriş yapamıyorum, video’u nasıl izleyeceğim diye düşünüyor iseniz!

YouTube nasıl giriş yapabileceğinizi buradan okuyabilirsiniz.

Blogger yazar, Webmaster arkadaşlar bu konuları bugün olmasada yarın mutlaka bilmeniz ve uygulamanız gerekmektedir.İş işten geçmeden bu konuları zamanında öğrenmeniz dileklerimle.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.