Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Getirme Aracındaki Yenilikler

Google Web yönetici araçları, Google gibi getir kullanımını kısa süre önce değiştirmişti. Google birkaç gün önce Google gibi getir aracı...

...
Web yönetici araçları google getir aracı kullanımı
Google Web yönetici araçları, Google gibi getir kullanımını kısa süre önce değiştirmişti. Google birkaç gün önce Google gibi getir aracına yeni eklentiler ekleyerek Seo özelliğini daha fazla geliştirdi. Web site sayfalarındaki hata oranını minimize eden bu özel kullanım ile Google’un sayfalarınızı gördüğü şekli ile görüp, link bağlantınızı kontol edip Google dizinine gönderebileceksiniz. Web yönetici araçları, web site sahipleri ve yetkilendirilmiş yöneticilerin sayfa bağlantı linklerini Google’un gördüğü şekilde görmenizi sağlayan Google gibi getir aracı, sayfalarınızın gönderilmesi sırasında arama sonuçlarında kötü performans sorununu gidermeye yarayan bir araçdır.

Google gibi getir, daha önce Web olarak seçiliydi. Site sayfanızı gönderirken Web seçeneği diğer uygulamalar olan mobil seçenekleri  de kapsadığından duyarlı olmayan içerikler nedeni ile mobil Url hataları alabiliyordunuz. Şu ana kadar Web yönetici araçlarına giriş yapmadı iseniz, giriş yaparak yapılan değişimleri inceleyebilirsiniz. Web yönetici araçlarında Tarama → Google gibi getir, seçeneğine tıkladığınızda gönderme seçeneğinin eski Web görünümünde olmadığını, yeni görünümün Masaüstü olarak değiştiğini göreceksiniz.

Google gibi getirme Web seçeneği neden Masaüstü olarak değişti ?

Dikkat ederseniz bir çok tema sitelerinde, Duyarlı kelimesini görmüşsünüzdür. Duyarlı site teması Mobil, Tablet, Looptop, Masaüstü gibi Pixel genişlikler ve yükseklikleri çağımız teknolojisi ile uyum sağlaması sonucu sayfaların görülmesini sağlamaktadır. Bu teknoloji için en iyi örnek Html5 kodlama sistemidir. Blogger şablon kodlarını merak edip incelediğinizde birçok kodlamaların değiştiğini halen de değişimin devam ettiğini göreceksiniz. Şu anda bu yazımı yazarken dahi, Blogger’un bazı kod değişimi yaptığını görebiliyorum. Neyi değiştirdiklerini bilmiyorum ancak şablonda Google apps ajax kodu eklediklerini birkaç saniye içinde görebildim ve blogger sunucusunun halen ekledikleri kod verisini tanımlaması için tarayıcının dönüşüm içinde olduğunu söyleyebilirim.

Google gibi getirme işlemini kullanırken Masaüstü açılan menüdeki seçenekleri yukarıdaki resimde görebilirsiniz. Bunların hepsi mobil uygulamalar içindir. Bir tanesi de (cHtml) Japonya için geçerli bir uygulamadır.

Google Web yönetici araçlarını kullanırken bu geçiş sürecini bekleyerek sayfa bağlantı linki gönderiniz için yapacağınız seçim, Masaüstü olmasına dikkat etmeniz diğer seçenekleri kullanmamanızı tavsiye ederim. Sayfa bağlantı linkinizi gönderirken sadece Getir seçeneğine tıklayarak getirme kontrolü yapıp, doğruluğunu teyit ettikten sonra dizine gönderin. Getir ve Oluştur seçeneği her iki seçeneği birlikte kullandığından bağlantınızdan çok emin değilseniz bu seçeneği şu anda kullanmayın. Google Web yönetici araçları kullanımda Url hatasını almak istemiyorsanız önerileri dikkate alın.

Google gibi getir hakkında geniş bilgi.
Ayrıca okuyabileceğiniz öneri  ⇒ Blogger Yapısal Veri Aracı Kullanımı

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.