Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Gönderen ismi eksik blogger özel tema hatası

Blogge r’un blog kayıtları gadget’inde bulunan Gönderen yani Yazar isminden oluşan kod’un birçok özel temada olmayışı nedeni ile, Googl...

...
Google Web Yönetici Araçlarında Author yazar hatası
Blogger’un blog kayıtları gadget’inde bulunan Gönderen yani Yazar isminden oluşan kod’un birçok özel temada olmayışı nedeni ile, Google Web Yönetici Araçlarında Author yazar hatası almaktadır. Blog yazılarınız çoğaldıkça bu hatalarda çoğalarak zaman içinde 1000, 2000 gibi rakamlara ulaşacaktır. Blogger özel temanızı hemen kontrol edin. Öncelikle yazdığınız bir yazınızı açın ve Gönderen ismi varmı bakın. Gönderen seçeneği varsa ismin üzerine geldiğinizde Google profilinizindeki resminizin pop up açılması sonucu Google Plus profilinizi görürsünüz.
Blogger özel temanızda Gönderen seçeneği varsa sorun yok demektir. Peki Gönderen seçeneği yoksa ne olur. Lütfen aşağıdaki adımları takip ederek blog'unuzun durumunu inceleyin.
1. Google Web Yönetici Araçlarına giriş yaparak sitenizi açın.
2. Sol tarafta, Arama GörünümüYapılandırılmış veri seçeneğine tıklayın.
3. Karşınıza Yapılandırılmış veri → Öğeler ve → Hatalı öğe sayısı çıkacaktır.
4. Aşağıdaki hatalı herhangi bir linke tıklayın ve sağ köşede eksik author veya updated isimlerini bulabilirsiniz.

Çözüm için öneriler :

1. Özel tema kullanırken, Gönderen seçeneğinin olmasına dikkat edin. Bu seçenek yoksa bu temayı kullanmayın.

10 yorum

  1. Adnan Bey, merhaba. Nasılsınız? Değerli hocam, bir konuda yardımınıza ihtiyacım var yine:

    Yorumlar kısmında 56'dan (tam sayısını hatırlamıyorum; ama 50 küsur gibi) fazla yorum olunca gözükmüyor. Yeni yapılan yorumların görünmesi için ne yapmam lazım acaba? Bu durum, dinamik blogger'dan mı kaynaklanıyor acaba? Yoksa başka bir nedeni mi var, ne yapabilirim? Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Meltem Nesim ;
      Hanım merhaba nasılsınız? Uzun zamandır yoktunuz. Dönmenize sevindim.Yorumlar belli bir sayıya ulaştığında uzunluk durumuna göre alt kısımda Daha Fazlası sekmesi çıkar. Tüm blog'larda vardır bu durum. Anarmol bir durum değil.Blog açılış hızını etkilememesi için gerekli bir uygulama. yorum için ayrıca teşekkür ederim.

      Sil
    2. Teşekkür ederim Adnan Bey. Ancak kastettiğim durum biraz farklı. Mesela şu yazımın yorumlar kısmına bakar mısınısız?

      http://www.eskisevgilim.net/2013/07/bir-erkegi-kendine-asik-etmenin-yollari.html

      Burada 65 yorum olmasına rağmen sadece 50 civarında yorum gözüküyor ve diğer yorumlar için de "daha fazlası" ifadesi yok. Acaba "ayarlar"daki "yayınlar ve yorumlar" kısmında bir düzenleme mi yapmalıyım? Teşekkür ederim.

      Sil
    3. @Meltem Nesim ;
      Hanım yorumlarınızın en alt kısmında Daha fazla seçeneğini ben görüyorum. hatta şu anda 66 yorum görülüyor.Blog şablonlarına her halde dün de yazdığım gibi kod eklediler. Şu anda dah kaygan bir akış ve yumuşak bir dokunuzş mevcut.Zannedersem Html 5 kodu yüklediler. tarayıcı ana sayfada Ctrl+Üstkarakter+R tuşlarına tıklayarak belleği yenileyip bir kontrol edin bakalım düzelecek mi. Chrome hangi sürüm yüklü birde kontrol eder misiniz ? Bu arada yeni yorum penceresiniz beğendiniz mi ?

      Sil
  2. Hocam teşekkür ederim, sağ olun. Nerede yanlış yaptığımı fark ettim sayenizde. Yeni yorum pencereniz gerçekten mükemmel olmuş. Nasıl yaptığınızı sormadan evvel bloğunuzda biraz dolaşıp bulmaya çalışayım. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Meltem Nesim ; Hanım rica ederim sorun değil. Ayarlar kısmında yerleşik seçeneği seçili değildi herhalde. Bunu söylemedim biliyorsunuz düşüncesi ile. Yeni yorum kodlarını henüz yayınlamadım. Farklı bir pencere yapısı var. Bu kodu buğün yayınlamayı düşünüyorum. Birde Sağ sidebar dikey çubuk için şu CSS kodlarını ekleyin.Dikey çubuk gadget arasında görülmüyor.
      http://guney59.blogspot.com.tr/2013/04/dinamik-blog-gorulmeyen-dikey-cubugu.html

      Sil
  3. Tamam hocam, söylediğiniz gibi yaptım. Teşekkürler efendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Meltem Nesim ; Hanım şimdi güzel olmuş. sayfayı farklı görsellerde denediğimde dikey çubuğu kullanabiliyorum. Okuyucu için önemli bir konu. Ayrıca başlık ve başlık tanımı kısımlarını uyumlu bir renk ve yazı karakterlerini biraz daha küçük yaparsanız genişlik olarak sığar ve daha güzel bir görünüm sağlar.Yorum için teşekkür ederim.

      Sil
  4. Merhaba Adnan Güney, blogumda gadgetlar arası oldukça açık, yine yazı kısmı ile sütunlar arası da öyle... çözüm bulamadım. Önereceğiniz bir yazı var mı? Teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğitim Ajansı merhaba, maalesef bu temdan kaynaklanıyor.Gönderen ismi sizde olması gerekiyor yazı altında çıkmıyor mu? Temayı yeniden yüklemeyi denediniz mi?

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.