Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Uygulamaları Google Oturum ile Açma

Google+ hesabınızı kullanarak , Google’un geliştirilmiş koruma sisteminden yararlanıp sitelere giriş yapmak için kullandığınız birçok şif...

...
Google+ hesabınızı kullanarak, Google’un geliştirilmiş koruma sisteminden yararlanıp sitelere giriş yapmak için kullandığınız birçok şifre, parolayı hatırlamak zorunda değilsiniz.
Uygulamalara giriş için, Google Plus hesabınız yeterlidir. Üçüncü taraf site uygulamalarına giriş yapmak için hiçbir uygulamalara kayıt olmanız gerekmiyor. Tek yapmanız gereken işlem Google ile giriş yap butonuna tıklamanızdır. Tüm kapıların açıldığını görmekle kalmayıp, acaba hangi şifre ve parola ile girmiştim ? Bu site güvenli midir ? Endişesini yaşamayın. Google oturum ile giriş yaparak, kullanım kolaylığının tadını çıkarmaya bakın.
Google hesabınızla üçüncü taraf site uygulamalarına giriş yapmak istediğinizde bazı site uygulamalarının Google ile giriş yap seçeneğinin olmadığını görebilirsiniz. Google bir markadır. Google’u birçok kullanıcı sadece arama motoru hizmeti yapan bir site olarak görmektedir. Bu durum okumasını ve araştırmasını bilmeyen, Dünya teknolojisini takip etmeyen belirli kesimler tarafından düşünülebilir.
Google ile tanışan, uygulama ve ürün gamını inceleyen bir çok okuyucunun düşüncesinin değiştiğini en yakinen bilen biriyim. Google 1998 senesinde başladığı kuruluş gününden beri takip eden, birçok ürün gamı ve gelişimini inceleyerek kullanıyorum.
Türk okuyucularının, Google’un gücünü farketmeleri yaklaşık on aylık bir dönemi kapsamaktadır. Gelecekte çok fazla okuyucu kitlesinin güvenli Google Ailesine giriş yapacaklarını biliyor ve yaptıklarını görüyorum.
Google ürünlerinde bugüne kadar benim şifremi çaldılar, hesabıma girdiler diyeni görmedim. Böyle bir durum varsa bile kullanıcının bilgisizliği ve hesabını başkasına devretmesinden kaynaklanan bir durum olduğuna şahit oldum.
Maalesef arkadaşlar, bilgisayar sadece açılıp kullanılıyor. Bilgisayar güvenliği, kişisel hesap güvenliği, bilgisayar bakımı nedir ? gibi, sorunları incelediğimde çok büyük bir kitlenin bu sorunlar ile uygulamaları kullandığını görmek için alim olmak gerekmiyor.
İçerik yazılarında verilen bağlantılar okuyucunun aydınlanması amacını her ne kadar amaçlasa da bu bağlantıların okunmadığı, tıklanmadığı, araştırılmadığını  yaptığım incelemeler sonucunda görüyorum. Nasıl görüyorsun ? Şeklinde düşünebilirsiniz!
Bu yazımı okuyorsanız büyük ihtimalle bir site veya blog yazarısınız. Sizde sonuçları görebilmeniz için Google Analistik (Analytics) hesabınızı kullanarak araştırmanızı yapabilirsiniz.
Bu konuyu burada keserek daha fazla bilgi alabileceğiniz bağlantıyı aşağıda veriyorum.
Arzu eden arkadaşlar bu bağlantıyı boş zamanında okur.
Daha fazla bilgi için ⇒  Google ile oturum açmanın avantajları
Google oturum açma ile ilgili 1 dk 22 sn.’lik Youtube video linki.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.