Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Youtube video’nuzu kategorize edin

Google ürünlerinden YouTube sitesine video yüklediğinizde, videolarınızı blog yazı etiketleri gibi konularına göre ayrıştırıp kategori n...

...
Youtube video dosya oluşturma ve etiketle anlatımı
Google ürünlerinden YouTube sitesine video yüklediğinizde, videolarınızı blog yazı etiketleri gibi konularına göre ayrıştırıp kategori niteliğinde dosyalar oluşturarak okuyucularınızın isteğine göre izleme düzenlemesi yapabilirsiniz. Blog yazınızda genel tatlılar etiketine (kategori) sahip birçok yazınızın olduğunu varsayalım. Yazdığınız yazılardan genel tatlılar etiketi isminde bir alt etiket olan kek tarifi yapacaksınız.

Blog içeriğinizde kek hakkında ilgili bilgileri yazdınız, bir tanıtıcı resim eklediniz ve kek tarifini de mobil, tablet, masaüstü kamerası ile anlatan bir vido çekimi yaparak bilgisayarınıza kaydettiniz. Blog içeriğinizdeki kek hakkında yazınızın haricinde etiket ve içeriğinizi anlatan kısa açıklamayı sağ tarafta arama açıklamalarına eklemeyi unutmayın. 

Videonuzun yüklenmesi sırasında boş durmuyoruz ve Youtube konu açıklamalarını etiketleri, sayfa bağlantı linkini ve eklediğimiz videoların farklı anlatım katagorileri de olacağından etiketleme dosyamızı hazırlayacağız.
İlgili konular ⇒

Youtube video liste dosyamızın etiketlemesi için ilgili adımlar :

1. Youtube giriş yapın.
2. Youtube kaydınız yoksa ve ilk girişiniz ise, Google hesabınızı kullanarak oturum açın.
3. Sağ üstte isminizin bulunduğu yere tıklayın sonra Kanalım ismine tıklayın.
4. Örnek olarak masaüstüne yüklediğiniz, Kek isimli videonuzu yukarıda yükle seçeneğine tıklayarak masaüstünden seçip yükleyin. Alternatif olarak videonuzu sürükleyerek yükleme alanına taşıyın.Yükleme başlayacaktır.Video büyüklüğüne göre yükleme için biraz beklememiz gerekeceğinden “Bilgi ve ayarlar’ı “ bu arada yapılandıracağız.

Blog yazı bilgilerinin Youtube bilgi açıklamasına aktarılması :

1. Yayınlamadığınız taslak biçimindeki Blog yazınızı açın.
2. Blog başlık ismini, Youtube video başlık açıklama kısmına aynı şekilde kopyalayıp yapıştırın.
3. Hemen alt kısımda açıklama kısmına blog'unuzda ki, “Arama açıklamaları” yazınızı ekleyin.
4. Blog yazınızı önizleyin, açılan önizleme sayfasında başlık ismi üzerine gelerek maus sağ tıklama ile bağlantı linki alın ve Youtube video açıklama üst kısmına yapıştırın.
5. Bir alt kısımda kek yapımı ile ilgili etiketlerinizi yazın.
6. Sağ üst kısımda video’nuzun Herkese açık yani Kamuya açık olması lazım.
7. Herkese açık seçeneği, alt kısımda açılır pencereye tıklayın.
Youtube video etiketleme
8. Dosya yani Kategori oluşturacağımız kısım burasıdır.
9. Blog yazınız için oluşturacağınız her bir video konusu için ekleyeceğiniz etiketleme alanına yeni oluştur ismine tıklayarak bir isim verin. 
Örnek : Tatlılar, bu kategorideki tüm yeni eklediğiniz videolarınızı bu dosyayı seçerek kategori oluşturacaksınız. Sonuç olarak tatlılar dosyanızda birkaç video oluşacak ve tatlılar videonuzu izleyecek okuyucunuz için bir sıralı playlist video oluşturmuş olacaksınız. 
10. Youtube yüklediğiniz video için bir süre bekleyebilirsiniz. Youtube yüklediğiniz video bittiğinde Google Gmail hesabınıza video yüklemesi bittiğine dair bir ileti alırsınız.

Youtube yüklediğiniz video’nun blogger’a eklenmesi :

1.  Youtube sitesine giriş yapın.
2. Yüklediğiniz video tıklayın ve açın.
3. Sırası ile Paylaş → Ekle → Embed kodunu kopyala.
4. Blogger yerleşim sekmesi → Gadget ekle → Html/JavaScript gadget'ini açın ve biraz önce kopyaladığınız embed kodu'nu yapıştırın.
5. Video büyüklüğü blog temanızın genişliğinden fazla ise embed kodları içindeki ;
Width Genişlik ;, Height Yükseklik ; ayarlarını değiştirerek temanıza göre düzenleyin.
6. Youtube videolarınızın liste halinde görülmesini istemiyorsanız! Seçeneklerdeki dosya oluşturma sekmesindeki tik'i kaldırın. Videolarınız bağımsız tekil olarak izlenir.
7. Videonuz için dosya etiketlemesini değiştirmek isterseniz! Paylaşın yanındaki Ekle ismine tıklayın ve videonuzu eklemek istediğiniz kategoriyi seçin.
Konu hakkında anlaşılmayan kısımları yorum penceresinde sorarak yardım alabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.