Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger yayıncı ve yazar meta kodu ekleme

Blogger, şablonunuza meta etiket kodlarından oluşan yazar ve yayıncı linklerini ekleyerek, Web yönetici araçları arama görünümü yapısal...

...

Blogger, şablonunuza meta etiket kodlarından oluşan yazar ve yayıncı linklerini ekleyerek, Web yönetici araçları arama görünümü yapısal veri araçlarında kişisel kimliğinizi onaylatın. Web yönetici araçlarında blog’unuzun eklenip onaylanmış olması ile blog’unuzun sahibi olduğunu doğrulamış olursunuz. Ancak, isminden de belli olduğu gibi yapısal veri araçları bir veri işaretleme sistemidir.

Yapısal veri araçlarında veri linkinizi işaretlemeye başladığınızda, blog yazınızın başlığı, resminiz ve yazarlık bilgilerini de işaretlemeniz gerekir. Veri işaretlemenizin doğru çalışabilmesi için, Blogger Profiliniz ve Google plus ilişkilendirilmesinin daha önceden tamamlanması sonucu verilerin doğru olarak çalışması demektir. Blog’unuza yazı yazıp yayınladığınızda Gönderen kısmında çıkan isim yazar verisi olarak yapısal veri araçlarında görüleceğinden Yazar (Author) olarak işlenecektir. Peki bu blog’un yayıncısı kimdir ?

Yapısal veri araçlarında Yayıncı (Publiserher) işaretlemesini bulamazsınız. Yayıncı veri işaretlemesini sağlıklı tamamlayabilmeniz için aşağıda verdiğim meta etiketini blog’unuza eklemeniz gerekir.

Blogunuzda bugüne kadar yazarlık ve yayıncı kimliğinizi Google’a tanıtan meta etiketi bulunmuyorsa aşağıdaki her iki kodu da blog şablonunuza ekleyin.

Yayıncı ve Yazar meta etiket kod örneği 


<link href='https://plus.google.com/114021536527450213333' rel='publisher'/>
<link href='https://plus.google.com/114021536527450213333' rel='author'/>

Yayıncı ve Yazar meta etiket özelleştirme :

1. İlk satırdaki 'publisher' yayıncı linkinizdir.

2. İkinci satırdaki 'author' yazarlık linkinizdir.

3. Her iki satır son kısımda gördüğünüz “ 114021536527450213333 “ rakamları kendi ID numaranız ile değiştirin ve blog şablon kodlarınıza ekleyin.

Yayıncı ve Yazar meta etiketlerinin şablona eklenmesi :

Blogger’a giriş yapın. Şablon kodlarını açın. En üst kısımda bulunan [ <head> ] HTML kodunun hemen altına ekleyin ve blog'unuzu kaydedin. Head kodu nerededir ?

Anlaşılmayan, kafanıza takılan soruları yorumlarda belirterek yardım alın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.