Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Kategoriler Nerededir Dinamik Blogger

Dinamik Blogger görünümlü blog’un kategorileri nerededir ? Kategoriler ne işe yarar ? Blog kategorilerini kullanmalımıyım ? Aradığım ya...

...
Dinamik Blogger görünümlü blog’un kategorileri nerededir ? Kategoriler ne işe yarar ? Blog kategorilerini kullanmalımıyım ? Aradığım yazıyı bulabilmek için kategoriler önemli midir ?
Bir web sitesi, blog yazar ve yöneticisi iseniz, Web Dünyasında ki diğer isminiz Webmaster dır. Webmaster’lar araştırma, test etme ve geliştirme yapmadan başarılı olamaz. Bu işlem bir aracın direksiyonunu kullanmak gibidir. Web siteleri içinde direksiyon kendi sitenize hakim olmaktır. Birçok farklı format temada yazılar okunur, sorular sorular cevaplar alınır. Aradığınızı bilmiyorsanız ne yapacağınızı da bilemezsiniz. Bu düşünceden hareket ederek, Blogger’un Dinamik görünümlü temasında yapısı gereği çok fazla seçenek yoktur. Aslına bakarsanız klasik blogger için de bu durum geçerlidir. Aranılan konunun hemen gözümüzün önünde olması istenir.
Şu anda sadece okunabilen (Read Onyl) soru yazamadığınız Türkçe Blogger yardım formunun kapandığını biliyorsunuz. Ancak birçok konuyu aratarak ulaşabileceksiniz. Sitelerin teknolojik yenilenme ve değişimi sonucu birkaç yıl sonra, Türkçe Blogger yardım formu önemini yitirip belkide tamamen kapanacak duruma gelecektir. Türkçe Blogger yardım formunda birçok sorular yazılır ve cevaplanması istenirdi. Ancak kimse arama yaparak bu sorunun defalarca anlatılan bir konu olduğunu düşünmez hep göz önünde olması isterdi. Bu yazıyı bu nedenden dolayı yazma gereksini duyarak kaleme almak istedim.
Dinamik Blog’um da 1500 ad. yazı mevcut. Bu yaklaşık 3 ad. roman niteliğinde, benim için bir kütüphanedir. Bu kadar geniş bir yazı grubunu ana sayfada kimse sergileyemez. Bu teknik olarakta mümkün değildir. Aradığınızı en kolay bulma yöntemi Arama Penceresi ve yazarların yazdıkları yazıları gruplayan etiketler, diğer adı ile kategorilerdir. Tüm aramalarınızı bu yöntem ile bulabilme şansınız nerede ise 100% de, 100% dür.

Dinamik Blog Arama Kutusu Kullanımı ;

1. Öncelikle yazılarınıza ve menülerinize verdiğiniz etiket isimlerini tam seçmeye bakın.
2. Arama kutusuna örnek : “Kategori” yazdığımızda, küçük harf ile filitreleme yaparak tüm yazı içinde geçen en yakın başlıkları sıralar.
3. Arama kutusuna  “Kategori” yazdığınızda enter çekmeyin. Bırakın o filitre görevini yapsın ve sonuçları size sunsun.
5. Size sunulan yazı başlık adeti 7 satırdan oluşur. Arama kutusundan çıkmadan yazı içeriğinize en uygun başlıkları tıklayarak kullanabilirsiniz.
6. Show all seçeneğine tıkladığınızda o kelimeye yakın tüm likleri sidebar sol tarafta döküman olarak verecektir.
8. Arayacağınız kelimeyi yazıp enter çekerseniz çok fazla yazı dökümünü sol tarafa çıkarır.Bu pek kullanışlı değildir. Genelde Klasik bloglarda kullanacağınız bir seçim olarak düşünebilirsiniz.
Dinamik Blog arama kutusu video’muzu izleyelim


Dinamik Blogger kategoriler nerededir ;

1. Blogger Ana Sayfa da, Açılır sidebar gadget docks etiket simgesini göreceksiniz başlığa tıklayın. Diğer kategoriler ismine tıklayın.
2. Yazıların belirli bir etiketlerde toplandığını göreceksiniz.
3. Arayacağınız konu için en yakın etikete tıklayın. Hemen sol tarafta sidebarda tüm yazılar çıkacaktır. Diğer aramalar için dikey çubuğu aşağıya çekmeyi unutmayın.
4. Aradığınız konu eski bir yazı ve uygulama ise en alt yazılara doğru inin. Klavye kısa yollarını kullanarak aşağıya yukarıya gidebilirsiniz.
J : Yazıyı aşağıya kaydırır.
K : Yazıyı yukarıya kaydırır.
5. Kategoriler belli bir adete kadar, blog ana sayfada statik bağlantıların olduğu kısmada eklenir. Çok fazla kategori eklenemediğinden kategori için bu alana çok az etiket konulur.
6. Örnek : Google Plus , Menü oluşturma, Tema Tasarım, Sekmeli Widget, Blogger Sorunlar Köşemiz,  ile ilgili bir yazı arıyorsanız bu isimlere bakmanız gerekir.
Dinamik Blogger Kategori nerede bulacağınız ile ilgili kısa video’u inceleyin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.