Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger ile Görüntüleri Kod Kullanmadan Özelleştir

Blogger blog’unuza eklediğiniz resim görsellerinizi Css ve jQuery kod kullanmadan yuvarlak resim yapma, istenilen ölçülerde kırpma veya ...

...
blogger resim özelleştirme ipuçları
Blogger blog’unuza eklediğiniz resim görsellerinizi Css ve jQuery kod kullanmadan yuvarlak resim yapma, istenilen ölçülerde kırpma veya gerçek ölçülerde gösterebilme özelliklerini kullanabilmek için yazının devamını okumaya devam edin. Blogger yazı editörüne yüklediğiniz tüm resimler Google Picasa Web albümlerinde veya Google Plus, ( G+ ) hesap seçeneklerinde bulunan Fotoğraflar bölümümde muhafaza edilir. Bir Google Gmail hesabı açarak neleri ücretsiz kullandığınızın farkında mısınız bilmiyorum! Kullandığımız Blogger gibi bir site yapmaya kalksaydınız bugün ki şartlardaki değeri en az 1000 TL. olduğunu biraz araştırma ile öğrenebilirsiniz. 150 TL.’ye de host imkanı veriyorlar. Ancak en ufak bir atak aldığınızda bu saldırı sonucu anlaşma yaptığınız sağlayıcı sözleşmeyi fesh ederek yayınlarınızın Web de durmasına neden olabilir. Bu nedenle Blogger bloglarınızın değerini çok iyi anlamak gerekir.

Blogger yazı editörüne yüklediğiniz resim URL linkinin üzerinde bazı değişiklikler yaparak hiçbir özel kod kullanmadan resimleri değiştirebiliriz. Blogger’a yüklediğiniz her resim otomatik olarak S1600 piksel ebatlarında link’e dönüşür. Bu linkleri blogger yazı editöründe HTML düzen ismine tıklayarak görebilirsiniz.


Ayrıca okuyun ⇒ Resim editörleri ile ilgili bilgiler.

Örnek 1 :
1800 x 1009 px. 96.8 Kb. ve .Jpg formatında normal resim linkimiz. Resim linkimize tıklayarak tarayıcı yeni sekmede "ornek" isminin solunda S1600 Blogger’un standart varsayılan ölçülerini göreceksiniz.
Yukarıda gördüğünüz linke yeni sekmede açılması için tıklayın. Ne kadar büyük bir resim olduğunu göreceksiniz. Ancak bu resim üzerinde hiçbir kod kullanmadan blog’unuza eklediğiniz resmi biçimlemek için HTML yazı editörü içinde iken S1600 rakamını, S250 olarak değiştirerek resminize istediğiniz özel abatları verebilirsiniz. Resim linkimizi S250 olarak değiştirdikten sonraki görünümü anlamanız için aşağıdaki linke tıklayarak inceleyin.

Örnek 2 :
Orjinal resim boyutunuzun karşılığı olan 250 px. genişlik ve yüksekliği elde ettiniz.

Örnek 3 :
Blogger'a eklediğiniz resim görüntü boyutunu her iki tarafında otomatik kare olarak kesilmiş kırpılmış görüntüsünü elde etmek için, S250 rakamın hemen yanına ( -c ) kırpma işaretini eklediğimizde kare görüntümüz ortaya çıkacaktır. Şu şekilde bir rakam olacak. 
( S250-c )
Aşağıda görüntünün önizlemesini inceleyin.

Örnek 4 :
Blogger ve Google+ Fotoğraflarını yuvarlak daire yapmak için ;
Blogger görüntüleri varsayılan ayarlar ile yuvarlak yapabilmeniz için, S1600-cc olarak ayarlamanız yeterli olacaktır. 1600 rakamını değişik ölçüler kullanarak değiştirebilirsiniz.
Aşağıda verilen örnek linki tarayıcı sekmesinde açarak 1600 rakamını 200,250,300 gibi değiştirip deneyin. ( S1600-cc )

Örnek 5 :
Blogger veya Google Plus Profil kapak resminizi orjinal boyutta yüklemek için :
Kullandığınız resim görüntü link içindeki S1600’ün hemen yanına bir tire ve h harfi ekleyerek Blogger varsayılan boyutu orjinal resim boyutuna dönüştürün. Örnek : ( S1600-h )
Aşağıdaki linke tıklayarak tarayıcı yeni sekmede inceleyin.

Blogger görüntüleri için sitemap mevcut mudur ?
Blogger’un mevcut sitemap yani görüntü site harita oluşturucusu, Xml formatında vardır. Biraz önce eklediğiniz ( -h ) harfinin olduğu yere, ( -g ) eklediğinizde görüntünün sitemap’ının nasıl görüldüğünü aşağıdaki linkten görebilirsiniz. ( S1600-g )

Blog resimlerinizde düzenleme yapabileceğiniz yukarıda anlatılan konuları beğendi iseniz paylaşın. Guney59 paylaşım Adnan Güney’in tamamen ücretsiz yönlendirmesiz Blogger blog’u bu amaçla kurulmuştur. Yeni blog ipuçları yazılarında görüşmek üzere..

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.