Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger ile Wordpress Arasındaki Fark Nedir ?

Küresel Web İnternet ortamında genel olarak kullanılan bloglar, Blogger ve Wordpress dir. Ancak Bu iki blog arasında seçim yapmak çok zor ...

...
Küresel Web İnternet ortamında genel olarak kullanılan bloglar, Blogger ve Wordpress dir. Ancak Bu iki blog arasında seçim yapmak çok zor gibi görülse de hangi blog’u seçmeliyim düşüncenize ışık tutması için yazıyı okumanızı tavsiye ederim. Konuya açıklık getirmesi için Blogger ve Wordpress’in genel yapısal durumunu kısaca görerek düşünce mekanizmamızı geliştirelim.
Google Blogger : Google’un şirket bünyesine eklediği en önemli ürünlerinden biridir. Blogger yayın hayatına draf.blogger.com yani taslak blogger olarak başlamış, ilerleyen dönemde gelişimini tamamlayarak draf kelimesi kaldırıp sadece blogger.com olarak devam etmiştir. Blog şablon sekmesinde temaların en altında “ Klasik şablonlara dön” ibaresini görmüş olmalısınız. Bir test blogunuz varsa bu isme tıklayın ve kaydet diyerek önizleme yaptığınızda draf blogger’un ilk dönemlerdeki görünümünü görebilirsiniz. Blogger şablon kodları tamamen özgürdür. İstediğiniz gibi kullanabilir değiştirebilirsiniz. Kimse size neden değiştiniz diye sormaz ve bu yaptığınızdan dolayıda blog'unuzu askıya alıp kapatmaz. Blogger şablon ana kodlar Google sunucularında barındırılır ve sizin her yaptığınız ayrı bir sunucu ile ilişkilendirilerek ana sunucu ile birlikte çalışması sağlanır.Blogların güvenlik ve sağlığı da bu ana sunuculardan sağlanır. Siz ana sunucuya müdehale edemezsiniz. Ancak kendi blog'unuzda istediğinizi yapabilirsiniz. Google Blogger’un bu özelliğinin ne kadar güzel olduğunu herhalde hissetmişsinizdir.
Blogger Ücretsiz, güvenli ve yıllarca kullanabileceğiniz bir alt yapıya sahiptir.
⇒ Ayrıca okuyun : Blogger kullanım sınırları nelerdir ?
Wordpress : Wordpress açık kaynak geliştiricilerinin eklentileri ile çalışır. Kendine özgü bir sistem yapısı vardır. Şablon kodlarına giriş yapamazsınız. Size tanınan özellikler haricinde kullanım sınırlıdır. Wordpress blog da yazdığınız yazı ve resimler 3 GB. dır. Bu kota dolduğunda sizin de işiniz piliniz biter. Yazılar çok fazla yer kaplamaz, ancak resim ve videolar Wordpress sunucularında barındırıldıklarından kotanız kısa sürede bitebilir. Bunca emek ve uğraşınız bu aşamadan sonra yaklaşık 100 $ verirseniz devam eder. Evet ücretsizdir fakat arkasında Ticari bir amaç yatmaktadır. Şablon kodlarını değiştirme gibi bir özeliniz yoktur. Spam koruması olarak Akışment denilen bir eklenti kullanır. Aşırı spam alırsanız blog’unuz otomatik askıya alınır. Forumlarda ne yazarsanız yazın adam gibi açıklama göremez yardım alamazsınız.

Wordpress SEO olarak çok ilerde olduğu söylenir ve doğrudur. Çünki birçok algoritma deşifre edilmiş ve eklenti olarak sunulmuştur. Ancak sonuç yine hüsrandır. Google’un Algoritmalarını kısa süreler ile aşabilirsiniz. Ancak sonuç da Google’un kendi Algoritmalarınca anlaşıldığınızda arama sonuçlarının en sonunda kendinizi görür, hatta kara listeye alınırsınız.

Wordpress’in birkaç uygulaması haricinde sevebileceğim hiçbir özelliği yoktur. Bunlardan biri Menü widgetlerini kaydırarak alt menü oluşturma, diğeri ise en büyük eklentilerinden olan Jetpack ve nRelate benzer eklentiler uygulamasıdır. nRelate benzer yazılar eklentisini Klasik Blogger blog'unuz da kullanabilirsiniz. İnceleyin.
Blogger’a nRelate nasıl eklenir videolu anlatım
Son olarak sözün bittiği yer :
Worprees ücretli ve ücretsiz blog/siteyi yaklaşık 2 sene kullanan biri olarak, blog’u dışa ve içe aktarma sonrasında blog çalışmalarım askıya alındı. Daha önce 3 ad. blog’umu askıya almışlardı.İşin ilginç tarafı http://adnanguney.wordpress.com bu blog’um askıyaalınmasına rağmen web de görülmemesi gerekirken şu anda halen web de çalışmakta ve Wordpress bu blog üzerinden reklam göstermekte. Bir yıldır bu durum devam ediyor ve blog’un tekil hit'i 700 civarında. Blog’a bir yıldır giremiyor ve yazı yazamıyorum. Ama tekil hit'i halen yüksek.

Sizce de ilginç değil mi? Bu duruma sinirlenerek dün 08.08.2014 tarihinde sabah 05,30 da diğer mevcut olan http://samsunmusikicemiyeti.wordpress.com blog’u, facebook sayfasını ve bağlantıları sildim.

Sonuç : Bir daha Wordpress ile ilgili yazı yazmayacağım ve blog’u kullanmayacağım. Arzu eden yazar arkadaşlarım Wordpress hakkında yazılarımdan yararlanabilirler. Bundan sonrası artık olmayacak.

Yukarıda okuduğunuz yazı ile ilgili, Blogger mu ? Wordpress mi ? Sorusunun sizleri biraz olsun aydınlanmış olduğunu düşünüyorum. Çok yakında Wix HTML5 alt yapılı site için yeni yazılarıma başlayacağım. Yeni yazılarda buluşmak üzere.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.