Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Facebook da Video Gömme Nasıl Yapılır

Facebook Sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan içeriklerde bazen hoşunuza giden farklı sağlayıcılardan eklenen videoları, ( YouTube ve ben...

...
Facebook Sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan içeriklerde bazen hoşunuza giden farklı sağlayıcılardan eklenen videoları, ( YouTube ve benzer sağlayıcı ) blog veya sitenize nasıl gömebilirsiniz. Video gömme anlatımına başlamadan önce şu meşhur telif hakları için biraz gevezelik yapalım. Dünya genelinde Telif haklarından dolayı birçok site kapanmakta, askıya alınmakta web hayatı bitirilmektedir. Örneğin, Youtube bir video yükleyeceksiniz. Video size ait olacak, herhangi birinin şarkısını ekleyemez arka fonda çalamazsınız. Kanuya açık yayın için işaretleme yapmak zorundasınız. Çünki değer seçenekler ile videonuzu sadece siz görürsünüz. Size ait olmayan bir araç kullandığınızda YouTube Telif hakları olarak işaretler ve sizin 3. parti yayın olarak onay vermeniz için size uyarıcı mesaj bırakır.Vs, vs, vs, bu anlatım uzunca devam eder. Başkasına ait bir video gömme eylemini aşağı yukarı tüm Sosyal paylaşım sitelerinde görebilirsiniz. Görmeyeceğiniz tek konu o kişiye ait video içeriğini alıp sitesine gömecek kişi için hiçbir uyarı ve kullanım anlatımı olmamasıdır. Hani telif hakları çok önemliydi ne oldu ? Sonuç olarak her site ticari amaçları için her türlü kullanımı kendi istek ve kanunları çerçevesinde uyguluyor. Kimse kimsenin hakkını gözettiği yok. Paran, gücün, ve arkan varsa sensin !!

Facebook da yayınlanan videoları nasıl gömeceksiniz ?

1. Facebook Sosyal paylaşım sitesine giriş yapın.
2. Gömeceğiniz videoyu belirleyin. Sağ üst çerçeve yanında aşağıya dönük ok işaretini göreceksiniz tıklayarak pencereyi genişletin. “Gönderiyi Sitene Göm” ismine tıklayın.
Aşağıdaki anlatım resmini inceleyin.
facebook gömme
3. Sitenize videoyu gömebilmeniz için size bir kod verilir. Bu kodu kopyalayın. Blog’unuzda ekleyeceğiniz yazınıza HTML modunda iken yapıştırın.
NOT: Facebook da alacağınız kodu hiç merak ettiniz mi? Yanlış anlaşılmasın lütfen,Facebook olarak verdiğim isim sadece bir örnekten ibarettir. Anlatımlar tüm siteleri kapsamaktadır. Video için aldığınız kodu bir metin dosyasına yapıştırın ve inceleyin. JS. olarak bir satırlık gördüğünüz JavaScrip kodu aslında bir sayfalık kod içermektedir. Diğer kodlar css stil, boyut, sayfaya bağlantı linki vs. dir. Yazınıza 2 ad video yüklediğinizde modeminiz, tarayıcınız, Google arama motorlarınca sayfanızın okunması için harcanın veri miktarı bunlar sitenizin yavaşlamasına neden olabilecek konular olup, yazının değeri, videolar arasındaki veriler değerlendirildiğinde bu yazınız için web de alacağınız puan olarak değerlendirilir. 
Facebook gönderisindeki gömme kodunu alacağınız bölüm görüntüsü. 

İyide video’u siteme gömmek istiyorum ne yapacağız ?

Beğendiğiniz video’nun kaynağına ulaşın ve ve ilgili video’nun iframe embed kısa kod’unu alarak sitenizde kullanın. İframe kodunu da bir metin dosyasına yapıştırın ve her iki kodu inceleyerek ne demek istediğimi anlamaya çalışın.Emeğe saygı duyuyor iseniz, altına küçük mini bir kaynak yazıp sayfa bağlantı linkini verin. Kendinize yapılmasını istediğiniz işlemler için sizde başkaları için aynı işlemleri uygulayın. 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.