Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Gmail Genel Ayarları Yapılandırma

Google Gmail’i bir site görünümü ile zevkle kullanabileceğinizi, Gmail arka plan resim yapılandırması yazımda kısaca açıklamıştım. Açıkl...

...
Google Gmail’i bir site görünümü ile zevkle kullanabileceğinizi, Gmail arka plan resim yapılandırması yazımda kısaca açıklamıştım. Açıklamalara devam ederek Google Gmail, Genel ayarların nasıl yapılandıralacağını aşağıda takip ederek Gmail’inizi yapılandırın. Gmail Ayarlar ve diğer ayarların yapılandırılması güvenliğinizi sağlamakla kalmayıp, kullanmadığınız birçok seçenekler ile doludur. Bu ayarların birçok Gmail kullanıcısı tarafından bilinmediğinden veya anlayamadıklarından dolayı kullanılmadığını çok yakinen bilenlerden biriyim. 1998 senesinde Google web arama çalışmalarına başladığından günümüze kadar geçen sürede Gmail ve diğer ürünleri kullanan biriyim. Google Plus, Hakkımda bölümünü okuyanlar 35 yıllık tecrübemin sadece 5 parağrafa sığdırılmış olan kısmını görmektedirler. Oysa her bir cümle yılları anlatan sihirli bir değerdedir. Bu nedenle yazdıklarımı lütfen iyi takip edin. Yazılarımda sizlere sadece Blogger, Gmail, siteler vs. yazıyorum. Tecrübe ve görüşlerimden yararlanın. Bu anlatımlar için sizden ücret,üyelik vs benzer şeyler istenmiyor. Hayatta en çok değer verdiğim konu, Emeğe saygıdır. Emeğe saygı duymayan, duymasını beceremeyen insanların öncelikle kendine, çevresine, ailesine, büyüklerine, topluma ve ülkesine saygısı olmayan bomboş insanlar olarak görürüm. Bu hayatta hiçbir değerleri yoktur. Bitkiye su vermesini bilmeyenlerden ormanı koruması istenemez. Konumuza dönelim ve Gmail Genel ayarları madde madde görelim.

Google Gmail Genel ayarların yapılandırılması :

  1. Sağ üst kısımda hesaplarınız altındaki dişli → Ayarlar ismine tıklayarak açın.
  2. Karşınıza ilk gelen seçenek Genel sekmesi olduğunu göreceksiniz. Menüye bakın.
  3. Dil seçeneği : Ülke dilini seçin.
  4. Telefon numaraları : Ülkenizi seçin.
  5. Maksimum sayfa boyutu : Her sayfada üst kısma→ 25, alt kısmı → 50 olarak seçin.
  6. Resimler : Bilinmeyen kaynaklı resimler göster veya sor seçeneği ilk seçenek seç.
  7. Varsayılan yanıtlama davranışı : Yanıtla seçeneğini işaretle.
  8. Varsayılan metin stili : Gmail iletilerinizde yazı yazarken görülmesini istediğiniz metin biçimini belirlemektedir. Bu seçeneklerde yazı metin boyut, font özelliklerini seçin.
  9. İleti dizisi görünümü : Açık seçin.
  10. Google+ yoluyla e-posta gönder : Bu seçenek özel olduğundan yan taraftaki açılır pencere içindeki seçeneklerden düşüncenize göre seçim yapın. Öneri: Herkese açık.
  11. Gönder ve Arşivle : Gelen veya gönderdiğiniz iletileriniz ile ilgili yazdığınız yazıların otomatik olarak arşivlenmesidir. Herhangi bir kurum/kuruluş için bir yazışma yapabilirsinz. Bu yazışmalar otomatikman arşivlenir. Gmail kotanız dolar diye korkmayın. Yıllar sonra istediklerinizi silebilirsiniz.
  12. Göndermeyi geri al : İletilerinizi yazarken bazen yanlışlıkla gönderebilir veya son anda vazgeçerek göndermek istemeyebilirsiniz. Çok kullanışlı bir ayardır. Bu seçeneği unutmayın ve yan tarafta bir süre belirtin. Süre üst kısımda size bekleyecek süre sonunda iletinizi göndereceğini unutmayın. Öneri : 20 sn.
  13. Yıldızlar : Kullanım sırasında önem derecelerini gösterir. Hoşunuza giderse kullanın.
  14. Masaüstü bildirimleri : İlk seçeneği işaretle. Açıklamaları yan kısmında mevcut.
  15. Klavye kısayolları : Klavye kısayol kullanmayı seviyorsanız açın. Öneri : Kapalı.
  16. Düğme etiketleri : Simgeler ve Metin. Öneri : Simgeler.
  17. Resmim : Google Plus da bir resminiz varsa her zaman görülür. Resminiz yoksa ekleyin.
  18. Kişisel Widget : Gmail Labs gadgetlerden oluşur. Açıklamaları yanda okuyun. Göster,ilk seçeneği işaretleyin.
  19. Otomatik tamamlama için kişi oluştur : İlk seçenek işarteli olsun. Açıklamaları okuyun.
  20. Reklamlar için önem işaretleri : Gmail de zaman zaman reklamlar göreceksiniz.İsterseniz  “burada” linkine tıklayarak kapatabilirsiniz. Emeğe saygı için ben reklamları açık tutuyorum. Google da kazanacak öyle diymi ?
  21. İmza : Bir anlamda resmiyet ifade eder. İmzam yok seçerseniz giden iletilerinizde isim çıkmaz. Ancak özel bir imza oluşturabilirsiniz. Özel bir imza nasıl hazırlanır okuyun. Gmail’in bu penceresi giden yazınızın taslak görselidir. Aşağıda şahsıma ait imza görselini inceleyerek kendi yaratıcı düşünceleriniz ile sizde uygulama yapın.
22. Kişisel göstergeler : Açık ve kapalı seçenekleri mevcuttur. Öneri : Açık. Gmail adresinize gönderilen iletilerde tek ok, size direk gelen iletilerde çift ok olarak görülen bir uyarı işaretlemesidir. Oldukca kullanışlıdır.
23. Snippetler : Yazıdan küçük bir alıntı gösterilemsi anlamını taşır. Öneri : Açık.
24. Otomatik yanıtlama : Gmail kullanmadığınız veya seyahatte olduğunuz bir anda hesabınıza gelen iletilere otomatik cevap veren bir araçtır. Örnek : Şu anda seyahatteyim iletinize en kısa zamanda cevap verilecektir.Teşekkür ederim. Gibi bir yazı karşı tarafa sizin adınıza otomatik cevap gönderir. Durumunuza göre açık kapalı ayarlayın.
25. Giden ileti kodlaması : Giden gelen iletileri web istemci tarafından değerlendirerek iletişimi sağlayan Uluslar arası bir kodlama seçeneğidir. Önerilen seçenek UTF-8 kullan.

Google Gmail Genel ayarların yapılandırıldığı bölümü bitirdik. Şimdi en altta yaptığınız tüm ayarların sistem içinde çalışması için Değişikleri Kaydet ismine tıklayarak, Gmail ana sayfaya dönmesini sağlayın. Yeni bir öğretici yazıda görüşmek üzere..
Gmail okuma yazı dizini : 1 , 2 ,

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.