Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Resim Editöri Pixsizer Kullanımı

Blog yazarlarının en büyük sorunlarından biri de yazılarına ekleyecekleri resimleri istedikleri ölçülerde optimize etmektir. Blog yazı,...

...

Blog yazarlarının en büyük sorunlarından biri de yazılarına ekleyecekleri resimleri istedikleri ölçülerde optimize etmektir. Blog yazı, başlık (header), arka plan, sidebar vs. gibi resimlerinizi Pixsizer resim editörü ile düzenleyebilirsiniz. Düzenlediğiniz resim ebatlarının KB. cinsinden çok fazla olduğu zamanlarda ise bu boyutları düşürebileceğiniz araçlar mevcuttur. Pixsizer resim editörü İngilizce olduğundan çok basit bir anlatımla 4 kategoride inceleyelim. 

Pixsizer resim editörünün diğer ayarlarına bakmadan aşağıdaki 3 madde bizim için yeterli kullanımı sağlayacaktır. 4. Madde yaptığımız işin kaydedilmesi olduğundan bu kısım da bir zorluk yaşamayacaksınız. Kısaca her madde için açıklamaları inceleyin.

1. Load Picture : Resim yükle : Resim kalitesinin bozulmaması için masa üstüne mümkün olduğunca büyük resminizi kaydederek hazır konuma getirin. Load Picture tıklayarak resminizi yükleyin. Yüklediğiniz resim sağ taraf önizlemede görülecektir.

2. Select new size : Yeni resim boyutu seç : Bu kısımda hazır resim ölçülerinden birini kullanabilirsiniz. (Örneğin yazılarınızda kullanacağınız resimler )
Ancak bir başlık resmi yükleyecekseniz resminizin ölçülerini manul yapmanız gerekecektir.
Custom size isminin hemen altındaki Maintain aspect ratio yanındaki tik’i kaldırın.
Dünya standartlarında ilk yazılan genişlik sonraki yükseklik ayarıdır. Bunu lütfen unutmayın.
Örnek : Blog’unuza başlık resmi eklemeyi düşündüğünüzü farzedelim. Başlık resmi genişlik ölçülerini, Blogger → Şablon→ Özelleştir→ Genişlikleri ayarla sekmesinden görebilirsiniz. Gördüğümüz değer 1170 px. ise sol ve sağ taraflardaki boşluklar genelde 15 px. olduğundan;
2x15 = 30 px. genişliği şablonumuzdaki genel ölçüden düşelim. 1170 - 30 = 1140 px. değeri bizim Header başlık resmimizin genişliğidir. Yükseklik sizin istediğiniz boyutta olacaktır. Burada önemli olan genişlik ayarıdır. Çok fazla yükseklik değeri vermeyin. En idael yükseklik ayarı 200 px ile 250 px. değerleridir. Çok fazla yükseklik verirseniz yazılarınız bilgisayarda altta kalacağından görülmeyecektir.

3. Select file format : Dosya biçimini seç, ( jpg, png, vs. ) : Genişlik ve Yükseklik ayarlarınızı yaptıktan sonra, (örnek değerler ( 1140 x 250 px. ) resminizi panodaki değerleri seçerek belirleyin. ( Önerilen : Jpg, Png, formatıdır. Evet bitirdiniz. Artık resminizi masa üstüne kaydedebilirsiniz.

4. Save pictur : Resmi kaydet. Resminizi masa üstüne kaydettiniz. Şimdi de resminizi header başlık kısmına eklemek için ilgili adımları takip edin.

Blogger başlık (header) kısmına resim ekleme :

1. Blogger paneline giriş yapın. Yerleşim → Üst bilgi gadgetini açın. Gadget içindeki seçeneklerden Resim → Bilgisayarınızdan → Dosya seç seçeneğine tıklayarak daha önce kaydettiğiniz resminizi seçin.

2. Hemen altta Yerleşim → Başlık ve tanım yerine seçeneğini işaretleyin ve kaydedin. Artık blogunuzun başlık resmi oluştu. Önizleme yaparak kontrol edin.

3. Başlık resmi ebatlarında hata yaparsanız biraz önce anlatılan uygulama ile kaydettiğiniz başlık resmini tekrar yükleyerek ebatları değiştirip tekrar üst bilgiden yükleyebilirsiniz.
Birkaç denemeden sonra artık bu işlemin çok kolay yapıldığını göreceksiniz. Bu küçğk proğram ile istediğiniz ölçüleri vererek resimlerinizi hazırlayabilirsiniz.
İpucu : 16 x 16 px. veya 32 x 32 px. ebatlarında kendi profil resminizi favicon olarak bile yüklemeniz mümkündür. Yorum ve mail gönderildiğinde Google Drive ile gönderilecektir.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.