Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Yazar Profili Arama Sonuçlarından Kaldırıldı

Kısa bir süre önce Google Yönetim Kurulunun aldığı karar sonucu “ Google Authorship , Google arama sonuçlarında görülen yazar (Author) ...

...
Kısa bir süre önce Google Yönetim Kurulunun aldığı karar sonucu “Google Authorship, Google arama sonuçlarında görülen yazar (Author) ve yazar profil resimleri artık görülmeyecek. Ancak Web Yönetici Araçları Yapılandırılmış veri kullanım uygulaması devam edecek. Alınan kararın içeriksel bir açıklaması henüz yok. Blog şablonu head açılış etiketininin altına eklediğiniz yazar ve yayıncı bilgi linklerini kesinlikle kaldırmayın. Blog yazar ve profil resim bilgilerinin Google arama sonuçlarında görülmemesi, Google yönetimince alınan bir karar sonucu olup, Veri bilgi işleyişinde herhangi bir değişim söz konusu olmayıp eskisi gibi devam etmektedir.


Blog’unuzun head başlık etiket altına eklediğiniz Yazar ve Yayıncı bilgilerini test etmek için aşağıdaki link’i kullanarak merakınızı giderebilirsiniz.
https://www.google.com/webmasters/tools/richsnippets adresine giderek, blogunuzun URL’ sini yazın önizleme ile kontrol edin. Link penceresine blog URL’si yazarken .tr son eki kaldırıp test edin. .tr ekini silip yapacağınız kontrol sonucunda sadece onaylanmış yayıncı yeşil ifade görülecektir.

Alınan karar sonucu yazarlık bilgisi arama sonuçlarında şu anda görülmeyeceğinden bu test’in içindede göremeyeceksiniz. Endişe etmeyin ! Yazar bilgileri sadece Google arama sonuçlarında görülmeyecek. Blog şablon kodlarında ve Web Yönetici Araçlarında verilerinizin işleyişinde bir değişim yaşanmayacaktır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.