Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Arkaplan Resmini Link ile Yükleme

Blogger temanız da bulunan mevcut arkaplan resmini tema değişim zorunluluğu yaşadığınızda mükerrer yüklemeden, ilk kullandığınız tema re...

...
Blogger temanız da bulunan mevcut arkaplan resmini tema değişim zorunluluğu yaşadığınızda mükerrer yüklemeden, ilk kullandığınız tema resminizi tekrar blog'unuza ekleyebilirsiniz. Kullandığınız araçlara bağlı olarak, (Blogger, Google Plus, Picasa,Google Gmail ) resimlerin barındırıldıkları sunucular vardır. Resim veya dökümanların barındırıldıkları sunucu düşüncesinden hareket ederek daha önce kullandığınız bir arkaplan resmini blog'unuzun temasına link olarak eklemeniz mümkündür. Google’un, Gmail hesabı açan hesap sahiplerine kolay kolay bitiremeyecekleri 15 GB. gibi ücretsiz bir sunucu hizmeti verdiğini biliyoruz. 
Şimdi bu sunucularda barındırılan resimlerinizin linkini alarak blog'unuzun şablon kodlarına ekleyerek hiçbir resim yüklemeden arkaplan resim linkinin şablon içinde nasıl kullanılacağını aşağıda adım adım inceleyelim. Yukarıda ve aşağıda verilen resimlerdeki resim arkaplan değişimlerini inceleyin.
Blogger şablon kodları içinde tema arkaplan resimleri nerede bulunur :
Aşağıda açıklamalarını yaptığım anlatımın YouTube videosunu ayrıca izlemenizi ve düşüncelerinizi paylaşmanızı ümit ediyorum.
Öncelikle her ihtimale karşı blog’unuzun yedeğini alın. Blogger yedek nasıl alınır ?
1. Blogger kumanda paneline giriş yaparak şablon ismine tıklayıp kodlarınızı açın.
2. Açtığınız, Şablon Html kodlarınıza şöyle bir göz attığınızda sol tarafta bir sıra numarası göreceksiniz. 1 ile 20’inci satırlara doğru inceleyin, aşağıdaki etiketi göreceksiniz.
[ <b:skin>...</b:skin> ]
3. Sol tarafta kodları açmaya diğer adı ile genişletmeye yarayan ok işaretine tıklayın.
4. Açılan kodların en üstünde şu işareti göreceksiniz. [ /* Variable definitions ]
5. Bu işaretin hemen alt kısımlarında blog'unuzun arkaplan resmini değiştiğinizde görülen iki adet resim linki mevcuttur. Bu resim linkleri şu görünümdedir.
[ url(//themes.googleusercontent ]
6. Siz arkaplan resim linkinizi ikinci gördüğünüz link kısmına ekleyeceksiniz. İstediğiniz kadar daha önceden kayıtlı değişik resim  linkleri ekleyerek blog'unuzun görünümleri ile oynayabilirsiniz.
7. Resim linki eklediğinizde kodların durumuna göre aşağıya doğru devam eden kodlar kayabilir. Kayan kod'un satır başına maus'u sabitleyin ve bilgisayarınızda sağ tarafta INS yazan yerin altındaki sola dönük ok işaretine tıklayarak kodların yukarı geçmesini sağlayın.
8. Blog'u kaydetmeden önizleme yapın. Tema resminiz değişti ise blog'unuzu kaydedin. Olası bir yanlış işlem yaparsanız blogu kaydetmeden şablondan çıkıp yeniden giriş yaparak ilgili adımları takip edin. Blogu kaydetmediğiniz için şablon kodlarınız eski hali ile geri yüklenecektir.
9. Aşağıda iki ad. resim linki veriyorum. İsteyen arkadaşlar blog arkaplan resmi olarak kullanabilirler. Bu resim linkleri ile blog'umuzun arka plan resmini nasıl değişeceğiz kodlar nerede ve hangi kodların üzerini karartarak size göstereceğimin bilgilerini YouTube videosun da inceleyin.
Resim linkleri :
1. Gri tonlu resim : 179 x179 px. ebatlarında.
http://4.bp.blogspot.com/-J64QCqzVcak/U6Yoeh1hWwI/AAAAAAAAZu8/pvHrX5P8gzw/s1600/background.jpg

2. Pomponlu, yıldızlı mavi tonların hakim olduğu resim : 184 x 735 px. ebatların da.
http://4.bp.blogspot.com/-F5oEnVijxLc/U__d8mdId2I/AAAAAAAAa8M/x16EnpsTluA/s1600/arka%2Bplan.jpg

NOT: Her iki resimleri de kullanıyorum. Resim ebatlarının küçük olması sizi yanıltmasın.
Blogger arkaplan resminin Link olarak Blogger şablonda kullanım videosu

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.