Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Şablon Related Post İsmini Değiştirme

Blogger’un varsayılan şablonu haricinde özel tasarım blog şablonu kullanan kullanıcılar için, yayın altında görülen Related Post ilgili y...

...
Blogger’un varsayılan şablonu haricinde özel tasarım blog şablonu kullanan kullanıcılar için, yayın altında görülen Related Post ilgili yazılar eklentisindeki başlık tanım isminin blog şablon kodlarından değiştirilmesi. Blogger’un varsayılan şablonlarına alternatif olarak tasarımcılar tarafından hazırlanmış birçok özel tasarım blogger şablonu mevcuttur. Bu hazır şablonlar içinde sosyal paylaşım site iconları, arama penceresi, sekmeli widget, abonelik penceresi ve yayın altında görülen 5, veya 6, ad. yayınlarınıza bağlantı veren benzer yazılar, ilgili yazılar gibi İngilizce görünümlü (Related Post) ismi bulunmaktadır. Aşağıda okuyacağınız açıklamalar  Related Post isminin blog şablon kodları içinde nasıl değiştirileceğini anlatmaktadır.
Related Post isminin Türkçe veya farklı bir dil seçimi ile değiştirilmesi :
1. Her ihtimale karşı, Blogger blog’unuzun yedeğini alın.
2. Blogger kumanda paneline giriş yapın.
3. Blogger şablon → Html’yi düzenle seçeneği ile şablon kodlarınızı açık konuma getirin.
4. Şablon içinde bir yere tıklayın ve CRL+ F arama özelliği ile aşağıdaki kelimeleri aratın.
Related Posts:
5. Şablon kodlarınızda bu kelimelerden çok fazlası mevcuttur. Ancak bu şekilde aratırsanız direk kodların bulunduğu kısma ulaşacaksınız.
6. Her ihtimale karşı ulaştığınız kodların doğruluğundan emin olabilmeniz için “Related Post” yazan ismin solunda ve sağında h4..Related Post..h4 etiketlerini göreceksiniz. Konu ile ilgili şablon içindeki etiketin nasıl görüldüğünü aşağıdaki resimden inceleyin.
7. h4..Related Post..h4 etiketleri arasındaki, Related Post ismini İlgili mesajlar, Benzer yazılar, vs. ile değiştirin ve blog’unuzu kaydedin. Related Post ismi sizin belirlediğiniz bir isimle yer değiştirmiş olacaktır. Yukarıdaki ilk resmin hemen alt kısmında Read More ismini görüyorsunuz. Read More yani Yazının devamı, Devamını oku ifadesini de değiştirmeyi düşünebilirsiniz !
Blog şablonunuzda benzer yazılar eklentisi yoksa, tamamen özelleştirme yapabileceğiniz nRelate eklentisini bir gadget olarak blogunuza kurabilirsiniz. nRelate ile ilgili yazılar.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.