Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Drive ile Güvenli Web’e Başlamak

Google’un en önemli ürünleri arasında yerini alan, Google Drive yeni arayüz, gelişen teknoloji ücretsiz 15 GB . depolama alanı ve Google...

...
Google’un en önemli ürünleri arasında yerini alan, Google Drive yeni arayüz, gelişen teknoloji ücretsiz 15 GB. depolama alanı ve Google’un kalite ve güvencesi ile Web internet kullanıcılarını kucaklayarak her türlü imkanı sağlamaya devam ediyor. Eski ismi Google Dökümanlar, yeni ismi Google Drive olan bu ürünle yapamayacağınız hiçbir çalışma yoktur. Birçok blog yazarının maalesef okuma, araştırma ve kendini geliştirme alışkanlıkları yoktur. İşleri dolayısı ile zaman ayıramayan birçok yazar olduğunu da biliyoruz. Blog yazarı bir arakadaşımızın sorduğu bir soru ile devam etmek istiyorum.
Çalıştığım işte ,blog’uma yazı yazabileceğim araçlarım iş yeri tarafından kısıtlı ve zaman bulup çok sevdiğim blog’uma yazı yazamıyorum. şeklinde bir soru sormuştu. Cevaplamaya geçmeden önce şunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Her kim olursa olsun, çalışma veya dinlenme yaşamında elinde bulunan araçları kullanmasını bilmeyen veya çaba göstermeyen herkes başarısız kişiler kategorisinde yerini almaya devam edecektir. 

Google Drive diye bir üründen bahsettik. Geçmişimize bir bakalım. Yazılarımızı Microsoft Windows, Office Word, Excel gibi bir çok aracı kullanarak çalıştık. Ve araçları satın alanlar, şifre kırıcı ile hazırlananlar veya demo niteliğinde kısıtlı kullanımlar olarak kullanarak işlerimizi yapmaya çalıştık. Ancak bugün bu tekel oluşumu kırılarak karşımıza Google’un ürünü olan ve tüm güvenlik denetimi Google tarafından sağlanan Google Drive var. Menü çubuğunda Google Drive isminde birşeyler mevcut. Maalesef üzülerek yazıyorum. Bu isimler bir işe yaramıyor. Çünki artık hazırcı bir toplum haline dönüştürüldük veya dönüştük. 

Bu konu ile ilgili birkaç yazar arkadaşımızın yorumlarından başka bir soru sorana raslamadım. Bırakın yorum yazmayı, yorum yazmayı kişiliği ile tümleştiren bir zihniyetle yaşadığımızı da söyleyebilirim. Ancak ben yazmaya devam ediyorum ve edeceğim de. Okunsun yada okunmasın. Hazırladığım tüm yazılar benim bir kütüphanem durumundadır. Önce bana sonra insanlığa hizmet eder. Konuyu uzatmadan hemen Google Drive alt kategori uygulamalarında bulunan Google Döküman sayfası ile ister çevrim içi, isterse çevrim dışı olun, işyerinizde bir öğle yemeği boşluğunda bile yazınızı yazabilir akşam olunca da resim, etiket ve yazı açıklamalarınızı yaparak 15 dk. da blog’unuza yazı hazırlayabilirsiniz. Ayrıca Excel, sunu, slayt, gibi birçok aracıda kullanabilirsiniz. Aynı işlemleri cep telefonlarınız ile de yapabilirsiniz.
Çevrim dışı ayarı : Google Drive açın → Dişli → Ayarlar → Çevrim dışı tik’i işaretleyin.

Cep internet kullanmıyorum. Eğer cep web kullansaydım ve iş ortamımda müsait olmasaydı bakın ne yapardım!

1. Google Drive , Dökümanlar ile çevrim içi veya çevrim dışı yazınızı yazın. Resimlerinizi ekleyin. Dip not olarak etiketleri ve yazı editöründeki arama açıklamasını düzenleyin.
2. Her cep telefonunun ara kablosu vardır. Yoksa bir tane alın. Ara kablosunu kısıtlı kullandığınız bilgisayarınıza bağlayın.
3. Google döküman olarak hazırladığınız yazınızı Google Drive depolama aracına mesaj gönderir gibi blog'unuza taslak olarak gönderin. Nasıl göndereceksiniz aşağıdaki linki inceleyin.
4. İşinizin bitimi evinize gittiğinizde, Google Drive’nin diğer özelliklerinden olan resmin üzerine tıklayın çekip, çekiştirin boyutlandırın ve maus sağ tıklama ile resim formatlarından birini seçerek masa üstüne kaydedin.
5. Google Dökümanlar ile yazdığınız taslak yazınızı blog’unuzu açarak biçimleyin. Masa üstüne eklediğiniz resmi blog’unuza kaydedin. Etiket ve açıklamaları ekleyin ve yayınlayın.

Google Drive ile ilgili konuları menü çubuğundaki Google Drive ismine tıklayıp açın daha fazla neler yapabileceğinizi öğrenin. Dünya üzerinde öğreneceğimiz o kadar çok konu varki, öğrendikleriniz Okyanusta bir damladan farksızdır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.