Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google+ Hashtag Hakkında Bilgiler

Google Plus kullanıcılarının, sayfa , topluluk ve blog yazı paylaşım penceresinde özel işaret ( # ) hashtag kullanarak, kullanılan ara...

...
Google Plus kullanıcılarının, sayfa, topluluk ve blog yazı paylaşım penceresinde özel işaret (#) hashtag kullanarak, kullanılan araçların çeşitine göre verilen link bağlantılarıdır. Kullanılan bu işaret (#) hashtag başlık etiketi anlamındadır. İlgili yazı, tanıtım, reklam vs gibi muhtelif kelime gruplarından oluşan kelime öbeğine tıklanması sonucu ilgili içeriği açar. Diğer bir anlatım ile tanıtımın birçok kelimeler ile birleştirilerek zenginleştirilmesi ve okuyucu kitlesinin ilgisini çekmesidir. Google Plus ayarlarınızı kullanarak hiçbir hashtag etiketi eklemeden de sizin yerinize Google’un hashtag etiketi seçmesini sağlayabilirsiniz. Detayları  aşağıda inceleyin. Blog yazılarını paylaştığınız da paylaşım penceresinde hashtag etiketlerini kullanıyor iseniz, Web yönetici araçlarında hatalı Url olarak dönen hashtag etiket link yapınızı kontrol etmenizi tavsiye ederim. Deneme aamaçlı hashtag kullandığımda Web yönetici araçlarında hatalı Url dönüşleri ile karşılaştım. Bu nedenle artık kullanmıyorum. Google Plus hesap ayarlarımdan Google’un ilgili içeriği tanımlaması için gereken yapılandırmayı düzenledim. Sizde hatalı Url yapınızı kontrol ederek bu yolu deneyebilirsiniz.
Hashtag örneği : Boşluk verilmeden yazılmalıdır. Bugüne kadar bir faydasını görmedim.
#TemaTasarım, #Eklentiler, #GooglePlus,
Site yayınlarında hashtag kullanımı :
Yazı içeriğinizde metin içine hashtag ekleyerek kullanılabilir. Aşağıda verilen örnek Google yardım bilgi kısmımdan alınmıştır. Bu işlemin bir faydasını görüyorsanız sizde bir yorum yazın. Hashtag etiket linkine tıklayarak yazınıza ulaşılıyor. Paylaşım penceresinde zaten bağlantı başlık ve linki mevcut iken neden hashtag etiketine tıklanması önerilir halen bana mantıklı gelmiyor.
Google’dan alınan, yayın içinde kullanılan bir örnek :
  • "#VejeteryanYemekler ile ilgili bu mükemmel ipuçlarını yeni öğrendim"
  • "En kötüsü #Pazartesi. #Uykusuzluk #YapacakÇokİşVar"
Hashtag link renklerinin anlamı :
Gri renk hastag : Yayın yapan kişiyi temsil etmektedir.
Mavi renk hashtag : Yayının içeriğine bağlı olarak Google tarafından eklenmektedir.
Yayınlardan hashtag etiketini kaldırma veya ekleme :
Yayınızın üstündeki ilgili özel hashtag linkini kaldırmak için, maus imlecinizi, kaldırmak istediğiniz hastag'ın üzerine getirin ve gördüğünüz (X) işaretini tıklayın. Yapılan işlem sadece yazdığınız ve size ait yayınlar için kullanılır. Yazı metnine eklediğiniz hashtag etkilenmez.
Google’un otomatik eklediği hashtag özelliğini kaldırmak veya eklemek için :
Google+ Ayarlar sayfanıza giriş yapın. En alt kısımda bulunan hashtag ekleme kutusunu işaretleyerek aktifleştirin, veya tik işaretini kaldırarak hashtag eklenme işlemine son verin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.