Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Pagespeed Insights ile Site Temanızı Tanıyın

Pagespeed Insights, Google Chrome açık kaynak kodlu geliştirici (Developers) aracı olup, web sayfa performansı haricinde, site temanızı (...

...
Pagespeed Insights, Google Chrome açık kaynak kodlu geliştirici (Developers) aracı olup, web sayfa performansı haricinde, site temanızı ( resim ölçüsü, sidebar genişlik, Css kod, renkler vs.) düzenleyebileceğiniz araçlar ile donatılmıştır. Google Chrome tarayıcı Pagespeed Insights geliştirici aracını kullanarak blog’unuzun başlık (header) ebatlarını öğrenerek başlık resmi düzenleyebilirsiniz. Tabiy ki yapabilecekleriniz bunlar ile sınırlı değildir. Html kodlarından biraz anlıyor, kendinizi geliştirmeyi düşündüğünüzde çok fazla araçlar ile tanışabilirsiniz.
Google Chrome tarayıcı Pagespeed Insights geliştirici aracını kullanarak yapabileceğiniz küçük birkaç blog ipuçlarını size video eşliğinde anlatmaya çalışacağım. Tarayıcınızda mevcut olan Pagespeed Insights ile neler yapabiliriz aşağıda inceleyelim ve sonra videoyu izleyelim. Şu anda izlediğiniz yazı editörüm Google Drive dökümanlardan oluşmaktadır. yazılarımı burada hazırlayıp biçimledikten sonra bloguma kopyalayıp kullanıyorum. Sizde bu tür çalışma yapabilirsiniz.
Pagespeed Insights aracı nerededir :
1. Google Chrome tarayıcı sağ üst kısımda üç çizgili icon’a tıklayın. Açılan pencere alt kısımda
Diğer araçlar → Geliştirici, isminden ulaşabilirsiniz
2. Google Chrome Developers sitesine giriş yapıp kurabilir veya Google Chrome Web magazasındaki tarayıcı uzantı linkine tıklayıp tarayıcı uzantısı olarak kullanabilirsiniz.
3. Kurulum aşaması sonucunda maus sağ tik kısmına kendini “Öğeyi denetle” olarak atanmaktadır.
Pagespeed Insights aracı ile sitenizde neler yapabileceğinizin örnekleri :
1. Başlık resmi için temanızın genişlik x yükseklik, ebatlarını öğrenme;
2. Site ana sayfada yazı içerik genişlik x yükseklik, ebatlarını öğrenme;
3. Menü çubuğunuzun genişlik x yükseklik, ebatlarını öğrenme;
4. Footer alt bilgi genişlik x yükseklik, ebatlarını öğrenme;

Yukarıda sıraladığım herbir konu için ayrıca sağ tarafta video da göstereceğim Css kodlarını, resim linklini, yazı fontunu vs gibi örnekler göreceksiniz. Videoyu iyi takip edin ve kendiniz sitenizde denemeler yaparak neler yapabileceklerinizi görün. Hayal gücünüzü biraz daha çalıştırarak diğer yapabileceklerinizi araştırın.Pagespeed Insights aracı ile ilgili anlatımlar devam edecek takipde kalın. Blogumda anlatılan diğer bilgileri Menü çubuğunda Veri araçları isminden okuyabilirsiniz. Pagespeed Insights aracı ile ilgili açıklama videosunu izleyin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.