Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Menü Çubuğu Nasıl Düzenlenir

Blogger’un varsayılan şablon görünümleri ile şık renklerden oluşan, üzerine gelince değişen renk gösteren menü çubuğu, diğer ismi ile menü...

...
Blogger’un varsayılan şablon görünümleri ile şık renklerden oluşan, üzerine gelince değişen renk gösteren menü çubuğu, diğer ismi ile menü sekmesi statik sayfa linkleri ve etiket sistemi ile nasıl yapılır? Yeni blogger ve eski blogger yayıncı arkadaşlarımız aşağıda açıklaması yapılan menü sekmesinin nasıl yapıldığını okuyarak bloglarını özelleştirebilirler. Blogger kumanda panelinde Sayfalar iki isimden oluşmaktadır. Sayfaların nerede olduğunu ne işe yaradığını bilmiyorsanız, aşağıdaki bağlantıdan okuyabilirsiniz. Sayfaların ne olduğunun bilindiğini kabul ederek nasıl özelleştireceksiniz okumaya devam edin.

Blogger sayfalar ile ilgili bilgiler

Blogger’un sayfalar menü sekmesinin özelleştirilmesi :
1. Blogger → Şablon seçeneklerinde basit görünüm ismi kısmında bulunan ilk turuncu renkli şablon üzerinden anlatımıza devam edelim. (Bu bir örnektir. Her türlü şablon için geçerlidir.)
2. Blogger kumanda paneli şablon seçeneğinde iken Özelleştir ismine tıklayın.
3. Açılan pencerede Gelişmiş seçeneğine tıklayın.
4. Sağ tarafta dikey seçenekler arasında Sekme metni ve Sekme arka planı isimli 2 ad. seçeneğimiz menü sekmesine kumada eden kısımdır.
5. Bu 2 ad seçenek şablon kodlarında içinde /*Tabs etiket isminin altında yer alır. Şablon özelleştirme kısmında yaptığınız tüm işlemler bu kısımda kod olarak değişim gösterir. Şimdi bu iki seçeneği inceleyelim.
6. Sekme metni : Sekme metni için 3 ad. seçenek mevcut olup, bazı temalarda bu seçenekler değişebilir. Bu seçenekleri incelediğimiz de;
Yazı tipi : Yazı font’unu değiştirebileceğiniz birçok alternetif sunar. Mevcut olanı kullanabilir veya herhangi biri ile değiştirebilirsiniz. Bu seçenekleri kullanırken hatalı bir seçeneğe tıklarsanız çekinmeyin. Hemen alt kısımda (sekme metni üzerinde yapılan değişikleri sil) seçeneği ile varsayılan eski konuma alabilirsiniz.
Metin rengi : Seçmiş olduğunuz yazı font’unun rengini değiştiren seçenektir.
Seçilen renk : Seme çubuğunda seçilmiş alan kısmında haricinde görülmesini istediğiniz rengi belirler. Yukarıda verilen resimde Turuncu renk görünümlü basit şablon kullanımı için yazı ve renk kodları aşağıda verilecektir. Blog’unuzda aynı özellikleri kullanabilirsiniz.
7. Sekme arka planı : Turuncu görünümlü şablon için burada 2 ad seçenek mevcuttur.
Arka plan rengi : Yatay sekme çubuğunuzun komple görünümünü sağlayan renk seçim kısmıdır. Bir renk belirleyin yada aşağıdaki özelleştirmeyi kullanın.
Seçilen renk : Menü çubuğunuzda bir etiket ismi üzerine maus’u yanaştırdığınız zaman değişen reng görünümünü belirler. şablon kodlamalarındaki diğer adı (Li)Hover olarak bilinir.
Açıklama : (li) : Tek satırlık etiket linkidir. (lu) : Açılır etiket link kodlama ismidir.
Tüm yapmanız gereken bu iki seçeneği dilediğiniz gibi özelleştirerek şık bir menü sekmesi elde edebilirsiniz. Bunun için herhangi bir kod bilgisine bile ihtiyaç duymazsınız.
Yukarıda gördüğünüz turuncu ve mavi renklerden oluşan menü çubuğu ayarları için ;
1. Sekme metni :
Yazı tipi : Arial 14 px, Metin rengi : #f9f9f9, Seçilen renk : #0000ff
2. Sekme arka planı :
Arka plan rengi : #0000ff, Seçilen renk : #ff9900,

Ayrıca okuyabileceğiniz bilgilerBlogger Gelişmiş Ayarlar Hakkında genel anlatım.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.