Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Arama Sonuçlarını Mobil Görünüm ile Değiştiriyor

G oogle, 2014 yılında çalışmalarını başlattığı Arama Sonuçları ile ilgili mobil kullanım ve Y apılandırılmış veri araçlarını 2015 sene...

...
Google, 2014 yılında çalışmalarını başlattığı Arama Sonuçları ile ilgili mobil kullanım ve Yapılandırılmış veri araçlarını 2015 senesi için devreye alarak Arama Sonuçları için Mobil kullanımını değiştiriyor. Google resmi sitesinde, 26 Şubat 2015 tarihinde “Daha fazla mobil dostu arama sonuçları” başlık ismi ile yaptığı açıklamada, Arama Sonuçları, arama algoritmasının Mobil uyumlu web sitelerinin üst sıralarda çıkacağını ve uygulamanın 21 Nisan 2015’de değişeceğini açıkca ifade ediyor. 

Google arama sonuçlarında mobil kullanım ve mobil web dostu siteler ne anlama geliyor. Uygulamanın başlangıç tarihi itibari ile, %100 mobil uyumlu web siteleri dünya genelinde arama sonuçlarında üst sıralarda listelenerek görülecek olmasıdır. Web yönetici araçları, Tarama, Akıllı telefon ve özellikli telefon menü sekmeleri mobil uygulamalar için yapılan bir test aşamasıydı. 

Bu test aşama sonuç ve verileri günümüz teknolojisinin Mobil araçlar ile kullanımının yoğunlaşması rekabetci ticareti de beraberinde getirerek Mobil’in web siteleri için ön plana çıkmasına neden oldu. Mobil uyumlu ve kullanıcı dostu olarak tasarlanmış siteler arama sonuçlarında Pozitif yer bulurken uygulamaya ayak uyduramayan siteler Negatif olarak etkilenecekler.

Yani arama sonuçlarında alt sıralara kadar inebilecekler. Web site sahipleri Google algoritma ve kuralları için ne kadar uyumlu olup olmadıklarını, buradan giriş yaparak Mobil uyumluluk testi yapabilir ayrıca siteniz için Mobil kullanılabilirlik sonuçlarını ilgili linkten görerek gerekli iyileştirme ve düzenlemelerinizi yapabilirsiniz. Açılan sayfada sitenize tıklayın mobil hatalarınızı görün.

Ayrıca ilgili konular ⇒

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.