Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Hesabınızdaki 2 GB Ücretsiz Kota Dağıtımı Başladı

Google, güvenli internet kutlama günü nedeni ile Google hesabı olan herkesin mevcut depolama alanı haricinde, 2 GB'lık kota alanını y...

...


Google, güvenli internet kutlama günü nedeni ile Google hesabı olan herkesin mevcut depolama alanı haricinde, 2 GB'lık kota alanını yükselteceğini açıklamıştı. Bu süre içinde uygulamaya katılanlara 2 GB'lık depolama alanı gönderilmeye başlandı. Google Drive Ekstra 2 GB Ücretsiz depolama alanı Nasıl Alınır? başlıklı 13 Şubat 2015 tarihli yazımda belirttiğim ve 17 Şubat 2015 tarihinde son bulan katılım süresi sonuçları katılımcılara gönderilmeye başlandı. Google hesabınızın kotası olan 15 GB. depolama alanını Google Gmail veya Google Drive hesaplarınızı kontrol ettiğinizde mevcut alanınızın artığını görebilirsiniz.

Google Gmail hesabınızda iken kotanızı nasıl görebilirsiniz :

1. Google Gmail hesabınıza giriş yapın.

2. Mevcut postalar kısmında iken, sağ taraftaki dikey kaydırma çubuğunu kaydırın.

3. Sol alt köşede, Yönet yazısının hemen üstünde 17 GB.’lık kotanızı görebilirsiniz.

Google Drive hesabınızda iken kotanızı nasıl görebilirsiniz :

1. Google Drive hesabınızı açın.

2. Açılan pencerede, sol alt köşe kısmına maus’u yanaştırın.

3. Pop-up açılan pencerede Google Gmail, Google Drive, Google+ Fotoğraflar, artan kotanız ve diğer kullanım bilgilerinizi görebilirsiniz.

Google Drive, Dünya genelinde milyonlarca insanın kullandığı en popüler bulut depolama servislerinden biridir. Blog ve Site yazılarımı, Google+ Sayfa, Google+ Topluluk, Google+ İzleyiciler, Feedburner Rss gibi takip araçlarından izleyebilir, yazılan yazılardan ilk haberi olan siz olabilirsiniz. Tüm izleme ve takip araçları ana sayfada mevcuttur.

Ancak uygulamaya katılamadığınız için üzülmeyin. Google hesabınızı güvende tutmak için ilgili bağlantıdan giriş yaparak 30 saniyede güvenliğinizi üst dereceye çıkarın.

İlgili : Google hesabınızı güvenli doğrulayın ücretsiz depolama kazanın

Google hesabınızın güvenliği ile ilgili açıklamalar :

→ Google hesabınıza giriş yapın ve hesap bilgilerini kontrol edin. Yanlış ise düzeltin. Tüm yazılanlar doğru ise alt kısımdaki Hepsi bitti butonuna tıklayın.

→ Sizi yeni bir pencere karşılayacak. Son etkinliğinizi kontrol edin altındaki yazıyı okuyun. Ters giden bir işlem yoksa alt kısımda iyi görünüyor veya birşeyler yanlış gidiyor seçeneklerini göreceksiniz. İyi görünüyor ise butona tıklayarak devam edin.

→ Sonraki pencerede izin verdiğiniz hesapları kontrol edin. İstemediğiniz bir uygulama varsa sağ taraftaki kaldır seçeneği ile hesabı kaldırın. Son olarak, Tamamlandı butonuna tıklayın. Tüm işlemleri bittiğinde yeşil onaylanmış bir ekran ile karşılaşacaksınız. Bu tüm işlemlerin doğru yapıldığı anlamındadır.

İnternet güvenliğiniz için gerekli olan doğru adımları uyguladınız. İnternet güvenliği, güvenli çevrimiçi kalmak için daha fazla araç ve ipuçlarını bulabileceğiniz Google Güvenlik Merkezi sitesini ziyaret edin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.