Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Blog Id Post Id Image url Veri Hataların Çözümü

Web Yönetici Araçlarına kayıtlı siteniz için yapılandırılmış veri araçları bölümünde blog Id, post Id, image url hataları ile karşılaştı i...

...
Web Yönetici Araçlarına kayıtlı siteniz için yapılandırılmış veri araçları bölümünde blog Id, post Id, image url hataları ile karşılaştı iseniz aşağıda anlatılanları takip ederek site hatalarını çözün. Blogger’un varsayılan şablon değişikliğinden sonra tüm bloglar da mevcut olan blog Id, post Id, image url, hataları henüz giderilemedi. Bu güne kadar düzelmeyen bu etiket hataları her blog da mevcuttur.

Yapılandırılmış veri araçlarından blogunuzu kontrol ederseniz bu hataları görebilirsiniz. Bu hataların giderilmemesi Google arama sonuçlarında yazılarınızın tam olarak tanınmaması anlamına gelmektedir.

İsminden de anlayacağınız gibi, blog Id, post Id, image url, hataları blogunuzu tanımlayan Id, yazılarınızı tanımlayan Id ve resimleri tanımlayan image url, gibi hatalar sonucunda siteniz okunamayan veri durumuna girecektir.

Blogger’un bir seneyi aşkın şablon değişiminden sonra bu konuda birşeyler yapmaması şaşırtıcı olması ile birlikte anlam verilemeyecek bir görünüm sergilemektedir. Google, arama sonuçlarında daha iyi sonuç alabilmesi için yapılandırılmış veri aracı olan schema.org’i kullanmaktadır.

Bu durumun kısaca anlamı, arama sonuçlarında zengin snippet olarak bilinen blog başlık linki altında okuduğunuz yazınızın açıklamasıdır. Yapılandırılmış veri bağlantısını incelediğinizde, Hatom veya diğer veri türlerini görebilirsiniz.

Bu hataları nasıl çözeceğiz ile ilgili kendi başımızın çaresine bakacağız. Çünki! ücretsiz blog kullanıyoruz ve bu iş için kimse zaman harcamayacaktır. Öncelikle aşağıda yapılan açıklamalar ile sitenizi kontrol edin.

Blog Id, Post Id, Image url, veri hataları için site kontrolü :

1. Web Yönetici Araçlarına giriş yapın ve sitenizi açın.

2. Diğer kaynaklar ismine tıklayarak, Yapısal veri test aracını açın.

3. Açılan pencerede Url’yi getir menü ismine tıklayın.
4. İçi boş olan pencereye herhangi bir yazınıza tıkladıktan sonra tarayıcıdaki linki kopyalayın ve pencereye yapıştırarak kırmızı renkli Getir ve Doğrula ismine tıklayın ve bekleyin.

5. Test sonucunu sağ tarafta göreceksiniz. Aynı işlemi birkaç yazınız için deneyin. Eğer gerekli düzenlemeleri yapmadı iseniz hatalı kısımları görmeniz gerekmektedir. Bu hataların ne olduğunu yazı başında belirtmiştik. Test aracı sonuçları doğru ise şu şekilde görülecektir.
Yapılandırlmış veri görünümü
6. Test sonuçları yukarıda ilk resim gibi hatalı ise sitenizi düzenlemeye başlayın.
Blog Id, Post Id, Image url, veri hatalarının Düzeltilmesi :

Not: Blogunuzun yedeğini aldınız mı? Her ihtimale karşı mutlaka yedek alın.

1. Aşağıda verilen etiketi (Ctrl+F) yardımı ile bulun.
<meta expr:content='data:blog.blogId' itemprop='blogId'/> 
2. Blog Id, Post Id, hatalarını düzeltmek için, arama sonucu bulduğunuz (blog Id) ve (post Id) her iki etiketi silin. Şablonunuzdaki kodların görünümü şu şekildedir.
3. Şablon kod arama penceresinde arattığımız etiketi tekrar aramak için enter çekin. Aynı etiketleri tekrar göreceksiniz. Bu etiketleri de silin ve blog'u kaydedin.
4. Son olarak ; image_url hatasının giderilmesi için aşağıdaki etiketi bulun. 
<meta expr:content='data:post.firstImageUrl' itemprop='image_url'/> 
5. Bulduğunuz bu etiketi silerek aşağıda verilen etiketi sildiğiniz etiketin yerine yapıştırın.
<meta expr:content='data:post.firstImageUrl' itemprop='image'/> 
6. Blog’unuzu kaydedin. Şimdi tekrar veri araçlarında inceleme yapın. Sonuçların olumlu yeşil olarak ifade edildiğini göreceksiniz.

Daha fazla bilgi için Menü çubuğu Kategoriler sekmesinde Veri araçları ismine tıklayarak diğer konularını inceleyebilirsiniz. Veri araçları ile ilgili sorunlarınızı yorum yazarak çözün.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.