Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Gmail veya Google Drive ile Resim Yükleme ve Gönderme

Google hesabınızı kullanarak arkadaşlarınıza, Google Gmail E-Posta veya Google Drive 15 GB.’lık ücretsiz depolama alanını kullanarak resim...

...
Google hesabınızı kullanarak arkadaşlarınıza, Google Gmail E-Posta veya Google Drive 15 GB.’lık ücretsiz depolama alanını kullanarak resim veya dosyalarınızı ücretsiz ve hızlı gönderin. Google ürünlerinden olan, Gmail, E-posta hesabınız size özel 15 GB. depolama alanını ücretsiz kullanma olanağı tanır. Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde Google ayrıca Google Cep Mobil kullanıma büyük önem vermektedir. Nere de olursanız olun, Google hesabınız ile istediğiniz yerden, word, exel, pdf, resim, slayt gibi dokümanlarınızı seçiminize bağlı araçları kullanarak gönderin. Dokümanlarınızı Cep mobil veya Masa üstü bilgisayarınız ile nasıl gönderebileceksiniz aşağıda sırası ile inceleyelim.

Masa üstü bilgisayar veya Cep Mobil ile doküman gönderme :

1. Önce, Google hesabınızda oturum açın.
2. Açılan pencere de Gmail E-Posta hesabınıza giriş yapın.
3. Sol menüde E-Posta Yaz ismine tıklayın. Açılan Pop-up pencerede ;
4. Alıcı mail adresini girin ve kısa bir açıklama yazın.
5. Resim göndermek için ; alt kısımda Gönder butonunun yatay satır hizasında resim icon’una tıklayın.
6. Fotoğraf eklemek için açılan pencerede, Yükleyin seçeneğini seçerek kaç adet resminiz varsa ekleyin. Yükleyeceğiniz resim fazla ise, hepsini seçmek için Ctrl+A klavye kısa tuşu kullanın.
7. Gönder seçeneği ile resimleri gönderin. Kısa bir süre sonra resimleriniz gidecektir.

Google Drive seçeneği ile resim yükleme ve gönderme :

1. Yukarıda 2 no’lu anlatımda aanlatıldığı gibi, bu defa uygulamalar icon’unu açın.
2. Google Drive resmine tıklayarak açın.

3. Sol kısımda Yeni yazısına tıklayın, Klasör’ü seçin. Klasörünüzün karışmaması için bir isim verin. Oluştur seçeneği ile resimlerinizi 6 no’lu anlatım gibi sürükleyerek yükleyin.
4. Resimlerinizin yükleme işi bittiğinde, sol kısımdaki Driver’im ismine tıklayın ve yüklediğiniz Klasörü seçerek üst kısımda aşağıda kırmızı ok ile gösterilen resimdeki Paylaşma butonuna tıklayın.
5. Yüklemiş olduğunuz resim Klasörünü göndereceğiniz arkadaşınızın Google E-Posta Mail bilgisini girerek Bitti ismine tıklamanız yeterli olacaktır. Hatta arkadaşınıza ayrı bir mail gönderip üst kısımda bağlantı linkini alıp bilgi olsun diye Mail gönderebilirsiniz.
Google Drive ve resim editörleri hakkında daha geniş bilgi edinmek için Kategoriler menü çubuğunda Google Drive ve Resim editörleri ismi ile etiketlenmiş birçok yazıyı da inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.