Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Adsense Başvurunuzu Kabul Edemiyoruz Soru ve Cevaplar

Google, Adsense , başvurunuzu inceledik, ancak maalesef şu an için Adsense başvurunuzu kabul edemiyoruz. Adsense başvurular neden kabul ed...

...
Google, Adsense, başvurunuzu inceledik, ancak maalesef şu an için Adsense başvurunuzu kabul edemiyoruz. Adsense başvurular neden kabul edilmiyor aşağıda adım adım inceleyelim. Birçok web sitesinin Google Adsense başvurusunda otomatik olarak verilen cevaplardan kısa bir cümle ile yazıma başladım. Google Adsense, kazançlar menüsünde sitenize reklam almak için yapılan tüm başvurularda genel olarak gönderilen bir boot cevabını aşağıda okuyabilirsiniz. Yeni veya eski Blogger başvuruları için bu yazının ne anlam ifade ettiğini masaya yatıralım ve hep beraberce inceleyelim. Bu konudaki fikirlerinizi sizde yorum olarak belirtirseniz sorunların cevabını çok kısa zamanda çözebileceksiniz. 

Ancak bugüne kadar ben doğru dürüst yazılarımda soru sorana rastlamadım. Sorunlarını yazanlar ise çok az kişidir. Basit bir örnek ile sorunların neden çözülemediğini sizlere açıklamak isterim. Blogger ücretsiz blog kuran arkadaşlarımız sosyal paylaşım sitesi Facebook’dan soruyor. Şu sorunumu nasıl çözerim? Bu soruyu da hiçbir yazıyı okumadan araştırmadan üstelik soruyor. Facebook mesajlardan yazılan böylesine önemli bir sorun sizce çözülebilir mi? Mümkün değil. Bu sorunun cevabını anlatmam için blog yazılarımı Facebook mesajlarına kopyalayıp yapıştırmam lazım. 

Bu arkadaşlar kusura bakmasın lütfen. Yazdığım yazımı okumayan, değer vermeyen, araştırmayan kim olursa olsun, Facebook mesajlar kısmından bu cevapları alamayacaktır. Elimden geldiğince her konuda yazmaya çalışıyorum. Bu tecrübelerden yararlanmasını bilmeyenler forumlarda soru sorarak sorununu çözmek için aramaya devam edecektir. Ayrıca zaman zaman Adsense form yardım kısmında vakit buldukca soruları cevaplıyorum. Gelelim asıl sorunlarımıza. Önce aşağıdaki yazıyı lütfen okuyun. Sonra her madde için aşağıda yazılanları inceleyin. Adsense ile ilgili anlatılanları değerlendirerek bu kavramları yerine getirip getirmediğinizi kontrol edip. Adsense reklamı almak için başvuruda bulunun.

Google Adsense geri dönüş cevabı :

Google Adsense'e gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Başvurunuzu inceledik, ancak maalesef şu an için Adsense başvurunuzu kabul edemiyoruz. Başvurunuz aşağıdaki nedenlerden dolayı kabul edilmemiştir.
Yetersiz içerik: Sayfalarınızın Adsense tarafından onaylanıp sitenizde alakalı reklamlar gösterebilmesi için, sayfalarınızda, uzmanlarımızın inceleme yapabilmesine ve tarayıcımızın sayfalarınızın neyle ilgili olduğunu belirlemesine yetecek kadar metin bulunmalıdır.

Bu durumu çözüme kavuşturmak için aşağıdaki önerileri göz önüne alın:

1. Sayfalarınızda yeterli metin bulunduğundan emin olun. Çoğunlukla resim, video veya Flash animasyon içeren web siteleri onaylanmaz.
2. İçeriğiniz yalnızca başlıklardan değil, tam cümlelerden ve paragraflardan oluşmalıdır.
3. Adsense'e başvurmadan önce, sitenizin tamamen oluşturulduğundan ve yayında olduğundan emin olun. Siteniz hala beta durumunda veya "yapım aşamasında" ya da yalnızca web sitesi şablonu halindeyken başvuruda bulunmayın.
4. Reklam kodunu web sitenizin yayında olan bir sayfasına yerleştirin. Bunun ana sayfa olması gerekmez, ancak içerdiği Adsense reklam kodu dışında tamamen boş olan test sayfaları onaylanmayacaktır.
5. Ziyaretçilerinizin web sitenizin tüm bölümlerini ve sayfalarını bulabilmesi için net bir gezinme sistemi sunun.

Google Adsense geri dönüş cevabı için açıklamalar :

Öncelikle; Google Adsense kumanda paneline giriş yapabilmeniz için 18 yaşından büyük olmanız gerekir. Blogger’a başladığınız süre ile Adsense başvuru süreniz en az 6 ay olması gerekir. Şimdi Adsense den gelen olumsuz cevabı tek tek açalım ve ne istediğini görelim.
Yetersiz içerik: Dikkat ederseniz bu iki kelime konunun ana temasını içeriyor. Yukarıdaki kelimede, “Tarayıcımız” diye ifade kullanılmış. Bu şu anlama geliyor. Google Adsense’nin kendine öz arama bootlarının olduğu, bu bootlarında arama yaparken neleri tarayacağı ve Adsense’e hangi bilgilerin götürüleceği anlatılmakta. Diğer bir anlatım ile ; Google bootları ile Adsense bootlarının ayrı olarak çalıştığıdır. Her iki boot ayrı ayrı bilgiler taşır ve filitreleme yaparak taranan kişilerin uygunluk derecesine göre ayıklanır. Uygun olmayanlara yukarıda okuduğunuz yazı otomatik olarak gönderilir.
Yeteri kadar metin bulunamadı : Yukarıda 6 aylık bir kullanım süresinden bahsetmiştim. Bir blog yazarı günde 1 yazı yazsa altı ayda 180 ad yazısı olmuş olur. Çeşitli nedenler de düşünülerek ortalama yazı adedini 100 olarak kabul edelim. Yani en az 100 yazıya sahip olmanız gerekir. Diğer öneriler ile soru cevap olarak devam edelim.
Bu durumu çözüme kavuşturmak için aşağıdaki önerileri göz önüne alın:
1. Sayfalarınızda yeterli metin bulunduğundan emin olun. Çoğunlukla resim, video veya Flash animasyon içeren web siteleri onaylanmaz.
Cevap : Yazdığınız her yazı bir sayfadır. Bu sayfaları yerleşim bölümündeki Sayfalar ile karıştırmayın. Yeterli metin : Öncelikle blog''unuzun bir amaca hizmet etmesi gerekir. Yani hangi konuda yazı yazıyorsunuz. Bunu kesinleştirmeniz lazım. Adsense reklamveren iş grubu blog'unuzda ki talebi yazı konularına göre değerlendirip reklam verme talebinde bulunur. Bu durumda, Adsense blog yazılarınızın değerli olup olmadığını, verilen bu talepler ile belirleyecektir. Yazınızın kısa olmaması gerekir. Bir satır açıklama, resim, video, Flash animasyon içeren sayfadan daha fazlası olması gerekir. Çünki bootlar bu medya grubunu okuyamazlar. Sonuçta örneğin 5 ad resim için yazdığınız 5 yazı metni toplamda 1,5 satır yapar. Bu durum, Adsense’nin blog’unuzu geri çevirmesi için yeterlidir.
2. İçeriğiniz yalnızca başlıklardan değil, tam cümlelerden ve paragraflardan oluşmalıdır.
Cevap : Yazı sayfanızı anlatan kısa başlık ismi haricinde, neyi anlattığınızı ifade eden en az 5 satır yazı (daha fazla açıklama en uygunudur) ve bunun hemen alt kısmında bir o kadar daha açıklama yani pragraf eklemeniz gerekir. Zengin bir yazı metni olması gerekir.
3. Adsense'e başvurmadan önce, sitenizin tamamen oluşturulduğundan ve yayında olduğundan emin olun. Siteniz hala beta durumunda veya "yapım aşamasında" ya da yalnızca web sitesi şablonu halindeyken başvuruda bulunmayın.
Cevap : Sitenizi açtınız. Temanızı tamamen yapılandırın. Blog veya sitenizi arama motorları veya diğer ayarlar ile uygun duruma getirin. Blogger’un Ayarlar → Temel, menülerini inceleyin burada yapılması gereken ayarları tamamlayın. Adsense tarayıcı bootları blogunuzu incelemeye geldiğinde sitenizi okuyamazlarsa red cevabı almanız kaçınılmazdır.
4. Reklam kodunu web sitenizin yayında olan bir sayfasına yerleştirin. Bunun ana sayfa olması gerekmez, ancak içerdiği Adsense reklam kodu dışında tamamen boş olan test sayfaları onaylanmayacaktır.
Cevap : Yukarıda 1. onay süreci dediğimiz 3 madde verilmiştir. Bu aşamayı geçtiğinizde, Adsense size onay verecektir. Ancak bu onay henüz bitmiş değildir. 2. Onay sürecinde sitenize ekleyeceğiniz Adsense gadget kodu ve siteler için açılan kumanda panelinden alınan reklam kodlarını gadget veya widget olarak sitenize yerleştireceksiniz. Ana sayfa olması gerekmez sözü ile boş olmayan bir yazı sayfanıza ekleyebileceğiniz ifade edilmektedir. İsterseniz sidebar sütun kısmına da yerleştirebilirsiniz. Yanlışlıkla boş bir test sayfasına reklam kodunu yerleştirmeyin. Yerleştirdiğiniz bu reklam alanını siz beyaz hayalet görüntü olarak göreceksiniz. Neden reklam görülmüyor diye telaş etmeyin. Artık reklam verenler için siteniz takip edilmekte giriş çıkışlar kontrol edilmeye başlayacaktır. Bu süre 10 gün süreceği gibi bir ayda sürebilir. Bu aşamada reklam çıkmıyor diye kodları silmeyin. Yeniden Adsense reklam isteğinde bulunmayın. Yoksa sürenizi yok ederek yeni baştan başlamak durumda kalabilirsiniz. Bu konuda takıldığınız yerler için soru sorun.
5. Ziyaretçilerinizin web sitenizin tüm bölümlerini ve sayfalarını bulabilmesi için net bir gezinme sistemi sunun.
Cevap : Okuyucularınız siteniz de rahatça gezinebilmesi için, mutlaka Ana sayfa, Hakkında, Hakkımda, İletişim, vs gibi okuyucunun gezinmesini sağlayacak Menü çubuğu hazırlamanız gerekiyor. Sidebar’a Google plus izleyiciler, Popüler yayınlar, gibi gadget seçenekleri ekleyin.

Ayrıca yukarıda olmayan bir konuyuda ben eklemek isterim. Satış amaçlı yazı içinde yeni sekmede açılan bağlantı linki kullanmayın. Yani okuyucunuzu konu dışı bağlantı linki ile yönlendirmeyin. Network Marketing sitemi gibi satış içerikli bir blog veya site kuracaksanız, yazı metinleriniz de, tıkla kazan, günde şu kadar dolar gibi kelimelerden sakının. Bu tür kelimeler Google Adsense ve Adwords tarafından ihlal ve red olarak algılanan kelimelerdir. Yukarıda anlatılanlara sizde soru sorarak veya düşüncelerinizi yazarak bir çiçek dikebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.