Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Sites Sayfasına Blog’unuzu Gömme

Google Sites ile oluşturulduğunuz sitenize Blog’unuzu gömerek okuyucularınıza farklı dakikalar yaşatıp sitenizden çıkmadan blog yazıların...

...
Google Sites ile oluşturulduğunuz sitenize Blog’unuzu gömerek okuyucularınıza farklı dakikalar yaşatıp sitenizden çıkmadan blog yazılarınızı görmesini sağlayabilirsiniz. Blog ve siteleriniz arasında çapraz birbirine bağlantılı linkler verebilir veya Google Sites ile oluşturduğunuz sitenizde yazılarınızı inceleyen okuyucularınız blog’unuzu incelemesine imkan tanıyabilirsiniz. Google Sites, Blog Adnan başlık ismi ile oluşturduğum sitemin sayfasına blog’umu gömmek için gereken uygulama adımlarını takip ederek sizde blog’unuzu sitenize nasıl gömüleceğini anlamaya çalışın. DEMO

İlgili Makale :

Ücretsiz Google Sites Kurulum Aşamaları
Google sites nasıl kurulur videolu anlatım

Google Sites sayfasına Blog gömme ile ilgili uygulama adımları :

1. Google Sites sayfasına giriş yapın. Daha önce Google Sites ile site açtı iseniz tarayıcınız sizi Google Sites sayfasına götürecektir. Google Sites, ile ilgili siteniz yoksa yeni bir Google Sites oluşturma sayfasına yönlendirilirsiniz. Google Sites ile site oluşturma açıklamalarını yukarıda verilen ilgili adımlardan takip ederek sitenizi kurmaya başlayabilirsiniz.
2. Google Sites, sitenizde iken yukarıda jalem iconunun yanındaki + sayfa işaretine tıklayarak Sayfa Oluşturun.

3. Sayfanız için bir isim girin. Örnek : Blog
4. Oluştur boton’una tıklayın. Sayfa Oluşturma ile ilgili resmi inceleyin.

5. Sayfanız oluşturulmuş boş olarak karşımıza çıkacaktır. Sayfanın tarayıcınızdaki linki ;
Örnek : https://sites.google.com/site/blogadnan/blog
6. Menüde, Düzen kısmından tek sütun, iki sütun gibi seçenekler ile değişik bir görünüm verebilirsiniz. Ben hiçbir değişiklik yapmadan bir alt kısma kısa bir açıklama yazacağım. Sizde farklı bir açıklama yazabilirsiniz. Yazı karakterlerini üst kısımdaki blogger yazı editöründeki gibi düzenleme şansına sahipsiniz.
7. Sol üst kısımda Ekle → Diğer gadget’ler ismine tıklayın.
8. Açılan pencerede, URL yolu ile gadget ekle ismine tıklayın. Aşağıda verilen .xml linkini pencereye yapıştırın.

http://hosting.gmodules.com/ig/gadgets/file/110543442524307353585/include-gadget.xml 

9. Ekle ismine tıklayarak gadget’imizi oluşturalım.
10. URL ismine Blog linkinizi yazın örneği inceleyin. 
http://guney59.blogspot.com
11. Başlık ( Title) : Sağ tarafta, Gadget ekleyin ( Include gadget ) yazan pencereye blog başlık ismini yazın. En alttaki Include gadget ismine de blog başlık ismini yazın.
12. Genişlik, yükseklik ve kenar sınır çizgileri ile ilgili ayarları zevkinize göre düzenleyin.
Genişlik ayarı %100 olarak belirlenmiş olup temanızın genişliğine göre kendi otomatik ayarlayacaktır. Ancak yüksekliği nasıl görmek istiyorsanız siz değiştirin. Veya, aşağıda örnek de benim yaptığım %’de yerine Pix. ebatları da kullanabilirsiniz. Google Sites, blog ölçüleri için resmi inceleyin.
13. Yaptığınız işlemleri kaydedin. Google Sites sitenize gömdüğünüz blog’unuzu göremiyor musunuz? Çok doğal. Https ile başlayan moderen tarayıcılarda tarayıcnın sağ köşesinde bir uyarı göreceksiniz. Uyarıya tıklayın. "Güvenli olmayan içeriğe izin verin", artık blogunuz görülmeye başlayacaktır. Ancak bu izin verme işlemini her site için yapmayın. Emin olduğunuz güvendiğiniz siteler için izin verebilirsiniz. Bu bir güvenlik sistemidir. İzin verdikten sonra tarayıcı sol kısımda üstü çizgili Https simgesini görebilirsiniz. Bu sadece izin verdiğiniz site için geçerli olacağını unutmayın. Artık sitenizi açtığınızda bu uyarıyı görmeyeceksiniz. Bir sonraki yazımdan haberiniz olabilmesi ve takip edebilmeniz için takip sistemlerinden birini kullanabilirsiniz. Bir sonraki yazım, Google Sites site sayfamıza gömdüğümüz blog’umuzun Blog isminin menü çubuğuna nasıl alınacağı ile ilgili konular olacaktır. Takipte kalın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.