Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Site Haritası Toplam Sayısı ile Yayın Sayısı Sorun ve Çözümü

Web site veya blog’unuz da yazdığınız toplam yazı sayısı ile Web yönetici araçları site haritası arasında dizine eklenen web sayfaları sa...

...
Web site veya blog’unuz da yazdığınız toplam yazı sayısı ile Web yönetici araçları site haritası arasında dizine eklenen web sayfaları sayısı eşit değilse ilgili açıklamaları takip ederek site haritanızı dizine eklettirin. Gelişmekte olan Teknoloji çağımız yenilikleri beraberinde getirirken getirdiğinin bir kısmını da farkında olmadan yok edebiliyor. Google, Blogger’u blogspot.com.tr ( TR ) uzantısına 21 Ocak 2014 tarihinde geçirdi. blogspot.com subdomain uzantısının blogspot.com.tr ( TR ) uzantısı olarak değişime uğraması sonucu birçok blogger kullanıcıları blog şablon kod verilerinde sorunlar yaşadı. Google’un almış olduğu karar her ne kadar sorun yaşatsa da çok yerinde alınan bir karardı. Çünki her hangi bir nedenden dolayı Türkiye de Blogger için kapanma kararı alınmış olsa bile, blogunuz da yazdığınız yazılar Dünya genelinde okunabilecekti. Bu durum alınan kararın ne kadar doğru olduğunu göstermektedir. Bu değişimlerden biri de Web yönetici araçlarına yeni eklenen site haritasıdır.

İlgili makale : Blogger için tek link ile Tüm Site Haritası gönder

Web siteniz için, Web yönetici araçları, Site haritaları içeriği, İçerik türleri menüsünde Gönderilen ve Dizene eklenen sayılar eşit değilse, ilgili adımları takip ederek Dizine ekleyin.
Googleun Dizine gönderilen her yazının ekleneceği garantisi vermediğini hatırlatmak isterim.

Dizine eklenmeyen yazıları, Dizene göndermek için uygulamalar :

1. Yazmış olduğunuz yazıyı dizine göndermiş olabilirsiniz. Ancak ; İnternet, tarayıcı veya sunucu sorunları nedeni ile yazınız dizine eklenmemiş olabilir. Bu yazıları nasıl bulacağız okumaya devam edin!
2. Web yönetici araçlarına giriş yapın.
3. Web sitenizi seçin ve Site haritaları ismine tıklayarak açın.
4. Yeni site haritamız için yukarıda İlgili makale satırında bağlantı linki verilmiştir. Verilen bu sitemap.xml bağlantısını kullanan kullanıcılar için bir anlatımdır. Eski tip site haritası kullanıyorsanız anlatılanları takip ederek dizine gönderme işlemini tamamlayabilirsiniz. Ancak önerim yeni site haritasını kullanmanız yönündedir. Verilen ilgili bağlantı linklerini takip ederek yeni site haritası gönderme seçeneklerini kullanabilirsiniz.
5. Göndermiş olduğunuz site haritası linkine tıklayın. Resimde sitemap.xml linkini inceleyin.

6. Açılan pencerede yazı sayınıza göre 500 ad.lik 2, 3, veya 4 ad. site harita sayfası göreceksiniz. Bu Site Haritası dizinindeki Site Haritaları (Tüm içerik türleri) resmi inceleyin.
7. Yukarıda resimde görüldüğü gibi her site haritası dizinin satır karşısında kaç ad. yazınızın dizine gönderildiği ve dizine eklendiği mevcuttur. Eksik dizin satırı için hizasındaki site haritası link’ine tıklayın. Yeni bir pencere açılacak ve gönderilen, gönderilmeyenler listesini göreceksiniz. Site haritası isminin hemen yanındaki link’i açın.
8. Çok farklı bir sayfa ile karşılaşacaksınız. Merak etmeyin biraz inceleyin sadece. Yazmış olduğunuz yazının yazıldığı tarih, saat, damgası ve yazı başlık linkinden oluşmaktadır.

9. Site haritasında hangisinin dizine eklenip eklenmediğini bilme şansımız yok. Ancak sayfa içinde seçeceğiniz eski tarihli birkaç yazı üzerinde deneme yaparak bunu anlayabileceğiniz.
10. Eski tarihli bir linki kopyalayın ve ; Web yönetici araçları → Arama görünümü → Veri işaretleyici ismini tarayıcı yeni sekmede açın. İşaretlemeya başla penceresine linki yapıştırın. Alt pencereden seçiminize bağlı ismi seçin. Örnek ben Makaleler ismini kullanıyorum. Linkinizi yapıştırıp, alt pencereden seçiminizi ( Makaleler ) yaptıktan sonra, ( Bu sayfayı ve bunun gibi diğerlerini etiketle ) işaretli olsun. Tamam ismine tıklayın.
11. Yazınız dizine eklenmemişse kırmızı bir mesaj ile size bilgi verilir. Hemen linki bir yere kaydedin. Kaydettiğiniz linki yukarıda anlatıldığı gibi 2 gün sonra tekrar kontrol edin. Linkin dizine gittiğini göreceksiniz. Bu arada yaptığınız kontrol sırasında size veri işartele sayfası açacaktır.Açılan veri işaretleme sayfasını mutlaka tamamlayın. Size örnek bir resim verebilmek isterdim ancak. Dizine gönderilmeyen bir link buldum, anlattığım yöntem ile Robot.txt kontrolünden sonra, Google gibi getir ile linki getirdim. 3 dakika bile olmadan dizine eklendiğinden mesaj sayfası normal açıldı ve size resmini veremedim.
12. Sayfa içinde örnek linklerden alttan üstten ve ortadan biraç tanesi üzerinde kontrol yapın. Dizine gitmeyenleri gönderin. Açılan veri sayfalarını işaretleyin. Çünki bunlarda her ne kadar hata yok gibi görülse de eksik kısımlar çıkabiliyor. Veri nasıl işaretlenecek bilmiyorsanız aşağıda verdiğim makaleyi inceyin. İlgili makalede hem yazılı hemde sesli videolu anlatımım mevcuttur. Sorunlarınız varsa yorum yazarak yardım alabilirsiniz.
İlgili Makale : Webmasters Veri İşaretleyici Kullanımı Sesli Videolu Anlatım

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.