Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Web sitenizdeki Yazıları Google Dizinine Göndermenin Önemi

Web sitenizde yazmış olduğunuz yazıları yayınladıktan hemen sonra Web yönetici araçlarını kullanarak, Google arama sonuçlarında görülebil...

...

Web sitenizde yazmış olduğunuz yazıları yayınladıktan hemen sonra Web yönetici araçlarını kullanarak, Google arama sonuçlarında görülebilmesi için Google gibi getir servisini kullanarak yazılarınızı dizine göndermelisiniz. 

Yayınlanmış yazılarınızı Google gibi getirmeden önce izlemeniz gereken önemli adımlar mevcuttur. Web yönetici araçları servisi bu yapılandırma sistemi ile düzenlendiğinden bu sistemin çalışma prensiplerine uymanız gerekekir. 

Tüm yayınladığınız yazılar için aşağıda anlatılan sistematik çalışmayı takip ederek sorunsuz olarak yazılarınızın indexlenip hatasız Google arama sonuçlarında görülmesini sağlamanız mümkün olacaktır.

En çok dikkat etmeniz gereken çalışma sistemi ise, yazılarınızı zaman geçirmeden yayınlanır yayınlanmaz ilk dizine gönderen kişi olmanızdır. Yazınızı zaman geçirmeden ilk gönderen kişi olmak neden önemlidir? 


Birçok yazar yazılarının başkası tarafından alındığını (çalma) arama sonuçlarında kendi web sitesinin görülmesi gerekirken yazılarını alan kişinin görüldüğünden yakınır. 

Bu durumdan dolayıda Google suçlar. İşin aslını dahi aramaz sorgulamaz okumaz. Bir web siteniz varsa önce sizin yapmanız gereken ilk adımlar vardır. 

Siz bu adımları uygulamazsanız sistem sizin için özel olarak çalışmaz. Tıpkı yasalara uymanız gerekliliği gibi Web site kurallarına (yasalarına) uymak zorundasınız. 

Nedir bu uymanız gereken Web site kuralları?

Web yönetici araçlarında dizine yazı göndermek için uyulması gereken işlemler :

1. Web site yazınızı yayınladıktan, sosyal paylaşım sitelerinde paylaşmadan önce Web yönetici araçları giriş yapın.

2. Robot.txt ile getirme test aracını açın. Dizine göndereceğiniz linki test aracına yapıştırıp test edin. Test sonucu olumlu ise yeşil onay işaretini göreceksiniz.

3. Şimdi de Google gibi getir ismine tıklayarak yazı linkinizi yapıştırın ve Google gibi getirin. Link’inizin okunması sonucu Dizine göndermeniz için sizin tıklamanızı bekleyen butonu göreceksiniz. Dizine gönder butonuna tıklayın. Yazınızı ilk yayınlayan ve dizine gönderen siz olduğunuzdan, yazınızı kopyalayan ve sitesinde yayınlayan farklı bir kullanıcı sizin yazınızı dizine gönderse de Google Algoritmaları, iki yazı arasındaki farkı hemen anlar ve arama sonuçlarında ilk sırada çıkmanızı sağlar.

4. Yayınladığınız yazıları, Google, Robot.txt aracını kullanarak test ettiniz, Google gibi getir, ile getirdiniz ancak işimiz bitmedi. 

Yaptığınız tüm işlemlerin kısa sürede işlenmesi için Google bootlarını da davet ederek haber vermeniz gerekmektedir. Bu işlem içinde Site haritası ismine tıklayın sol kısımdaki kutucuğu işaretleyin ve Site haritası gönder butonuna tıklayın. 

Sitenizin işlerlik potansiyeline göre arama bootları kısa süre içinde sitenizi gezerek dizine alacaklardır.

Web site sorunlarınız için, açılır menü çubuğu veya sekmeli gadget içindeki Kategoriler, Web araçları, Seo, Veri araçları isimlerine tıklayarak sorun yaşadığınız aradığınız makalelere ulaşabilirsiniz. Ayrıca, Google Özel Arama penceresinde arama kelimelerinizi yazın, bırakın pencere size gereken önerileri taşısın.

İlgili makaleler :

→ Blogger için tek link ile Tüm Site Haritası gönder

→ Webmasters Veri İşaretleyici Kullanımı Sesli Videolu Anlatım

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.