Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Webmasters Canlı Verileri Test Et Servis Görünümü Değişti

Google Webmasters, Google Developers Canlı verileri test servis aracı yeni arayüz görünüm ve çalışması ile işlevliği değiştirildi. Google ...

...
Webmasters Canlı Verileri Test
Google Webmasters, Google Developers Canlı verileri test servis aracı yeni arayüz görünüm ve çalışması ile işlevliği değiştirildi. Google Developers testing tool ile artık güvenlik sisteminizi de kontrol edebiliyorsunuz. Daha önce uygulamada olan, Web site verilerinizi kontrol ederek hatalar hakkında bilgi ve kontrol sunan, Google Pagespeed Insights 1 Ağustos 2013 tarihinde Google Chrome tarayıcı uzantısı olarak kullanılıyordu. Chrome tarayıcı uzantısı olarak çalışan servis hizmeti artık, Google Developers ürün yelpazesinde PageSpeed Insights uygulama site görünümü ile çalışmalarını devam ettirerek Chrome tarayıcı uzantı servisliğinden kaldırıldı.

Google Webmasters, Arama görünümü, yapılandırılmış veri sayfa Url’si ismi altında yer alan hatalı veri linkine tıkladığımızda karşımıza çıkan penceredeki “Canlı verileri test et” aracı ile web site hatalarımızı XML formatı ile görebiliyoruz.
Web site ana sayfa Url’si veya hatalı Url’yi kontrol ettiğimiz zaman çıkan sonuçlarda Testing Tool sayfa arayüzünün değiştiğini farklı güzel bir ara yüze geçtiğini fark edeceksiniz. Testing Tool yeni sayfa arayüz görünümünü Google Webmasters araçlarını kullanarak görebileceğiniz gibi aşağıdaki resimde de inceleyebilirsiniz.
Aynı sayfa içinde iken sağ üst kısımdaki profil resminize tıkladığınızda açılan yeni sayfa, sizi şu şekilde karşılıyor.
Hoş geldiniz Adnan Güney
Hesabınızı tek bir yerden kontrol edin, koruyun ve güvenliğini sağlayın, Hesabım ile verilerinizi güven altına almaya, gizliliğinizi korumaya, Google araçları ve hizmetlerinin sizin için daha iyi çalışmasını sağlayacak şekilde bilgilerinizin nasıl kullanılacağını belirlemeye olanak veren ayarlara ve araçlara daha hızlı erişebilirsiniz.

Sayfa altına doğru inip araştırdığımızda bakın neler ile karşılaşıyorsunuz :

1. Oturum açma ve güvenlik
2. Güvenlik kontrolü
3. Kişisel bilgiler ve gizlilik
4. Gizlilik kontrolü
5. Hesap tercihleri
Yukarıda sıralanan 5 maddenin her birinin alt kategorilerinde çok daha fazla bilgilere ulaşarak kişisel Profil ve Web sitenizi daha güvenli ve emin olarak takip ederek elinizin altında her an ulaşabileceğiniz bilgileri bulacaksınız.

Sonuç : Yukarıda anlatılan konu hakkında şu sonucu çıkarabilirsiniz. Google hesabınızı kullanırken yaşayabileceğiniz her türlü olumsuzluklara karşı, artık tek bir yerden hesabınıza ulaşarak gereken müdehale, önlem ve güvenliği sağlayabilirsiniz. Google kapanacak mı? Google güvenli mi? Google hesaplarını kullandığınızda ne kadar güvende olduğunuzu anlatılan birçok yazımdan bugüne kadar anlayacağınız ümidi ile yeni yazılarda buluşmak üzere.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.