Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Blog Id Post Id Image url ve Update Veri Çözümleri

Google webmasters, Yapılandırılmış veri, Hatalı öğeler sekmesindeki linkleri incelediğinizde blog Id, post Id, image url ve eksik Update g...

...

Google webmasters, Yapılandırılmış veri, Hatalı öğeler sekmesindeki linkleri incelediğinizde blog Id, post Id, image url ve eksik Update gibi veri hatalarını giderebilirsiniz.

Google webmasters araçlarında Yapılandırılmış veri, Hatalı öğeler sekmesindeki bu hataları link’’e tıkladıktan sonra “Eksik Update”, “Eksik Author”, isimleri ile karşınıza çıkacaktır. Aynı sayfada iken hatalı linki açıp, Canlı veriyi test et butonuna tıkladığınızda ilgili linkinizdeki blog Id, post Id, image url hatalarının nerede olduğunu görebilirsiniz. 

Blog yazı linkleriniz için gördüğünüz bu hatalar yüzünden yazılarınız arama sonuçlarında görülmez. Ancak bu hataları aşağıda anlatılan şekilde düzeltip Canlı verilerinizi tekrar test ettiğinizde tüm hataların giderildiğini görebilirsiniz. 

Bu hataların düzeltilmesi sonucu işimiz bitti mi? Hayır.

Hemen ikinci aşamada hatalı verilerinizi, Veri işaretleyici ile tekrar kontrol edip verilerinizi kaydetmeniz gerekmektedir. Veri işaretleyici için, aşağıda verilen linki inceleyerek nasıl düzelteceğinizi takip edebilirsiniz.

Blogger Blog Id Post Id Image url Veri Hataların Çözümü
Webmasters Veri İşaretleyici Kullanımı Sesli Videolu Anlatım
Yukarı daverilen linkleri incelediğiniz halde halen sorunlar yaşıyorsanız, yaşadığınız sorun hakkında bilgi verip yorum yazarak yardım alabilirsiniz. Google webmasters Veri İşaretleyici kullanımı ile ilgili kendimin seslendirdiği video çekimini aşağıda izleyin. 
Yapısal Veri Test Aracına şimdi giriş yaparak hatalı verinizi kontrol edin.

Ayrıca blog’unuzu Google Mobil uyumluluk testi ve sayfa hızı PageSpeed Insights Test Aracı ile de kontrol edin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.