Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Ücretsiz İnternet Nakil İşlemi Adsl Aboneliğini Taşıma

Yaz mevsiminin gelmesi nedeni ile ücretsiz Adsl Abone İnternet Nakil işleminin çok kısa sürede farklı bir abone numarasına taşımak için ya...

...
Yaz mevsiminin gelmesi nedeni ile ücretsiz Adsl Abone İnternet Nakil işleminin çok kısa sürede farklı bir abone numarasına taşımak için yapılması gereken işlemler nelerdir? Stresli geçen iş yaşantınızı normale döndürmek amaçlı bulunduğunuz şehirde bir yazlık kiralayabilir veya herhangi bir pansiyonda kalabilirsiniz. Kalacağınız süre uzun, kaldığınız yerde farklı bir telefon abonesine ait olabilir. Hatta kaldığınız yerde komşularınızda bulunan internet servisinden yararlanamayabilirsiniz. Komşunuz sizinle internet hattını paylaşsa bile, internet wifi kapsam alanı zayıf çekmiyor olabilir. Ancak kiralık oturduğunuz malikane sahibinin kayıtlı ev telefonu varsa, kendi evinizdeki mevcut internet sağlayıcınızı 5 dakika içinde bulunduğunuz evdeki farklı abone telefonuna yönlendirebilirsiniz.

Türkiye de tek bir İnternet sağlayıcısı vardır. Hepimizin bildiği bu internet sağlayıcı Türk Telekomdur. Tüm İnternet paketleri satan, kampanyalar düzenleyenler ( Ttnet, Smail Adsl, gibi ) ticari kuruluşlar İnternet Data veri hizmetlerini sağlayıcı konumunda olan Türk Telekom dan alırlar.

Bu neden ile ilk müracaat edilmesi gereken yer İnternet servis paketini aldığınız ticari kuruluşlardır. Bu ticari kuruluşlar ile nasıl irtibata geçip en kısa sürede internet servis hattınızı bulunduğunuz mahaldeki farklı telefon numarasına aktaracaksınız aşağıda adım adım inceleyelim.

İnternet servis aktarımına başlamadan önce elinizde olması gerekenler bilgiler :

1. Kiraladığınız veya kaldığınız mekanın Türk Telekom'a kayıtlı olan abone telefonunu bir metin dosyasına veya kağıda kaydedin.
2. Kaldığınız mekanın tam adresini alın. Komşularınızdan eksiksiz adres yardımı alın.

İnternet servisinizi aktarmak için yapılması gereken bilgiler :

1. Kullanmış olduğunuz İnternet paketiniz için ilgili kuruluşun sitesine giriş yapın.
2. İnternet servisi sunan tüm siteler aynı mantık ile çalıştıklarından öncelikle siteye üyelik işlemlerini gerçekleştirin.
3. Site içinde en alt kısımda genelde canlı destek servisi bulunur. Canlı destek servis penceresini açın. Kullanmış olduğunuz e-posta mail bilgisini ve cep telefonunuzu yazın.
4. Hemen alt kısımda bulunan açıklama kısmına, kısaca İnternet hattınızın farklı bir yere aktarmak veya taşımak istediğinizi belirten bir açıklama yazın.
5. İnternet hattınızın aktarılmasını yapılacak olan bilgileri, biraz önce metin dosyasına kaydettiğiniz, adres ve telefon numaralarını kopyalayıp yazdığınız açıklama altına ekleyerek canlı operatöre gönderin.
6. Operatör sizden kişisel bilgilerinizi teyit etmenizi isteyecektir. Bilgileri teyit edin. Yaklaşık 20 sn. içinde Canlı destek Operatörü size aktarımın yapılması için onay veriyor musunuz? Cevabı ile karşılaşacaksınız. Onay verin.
7. 10 sn. içinde aktarım sağlanmıştır cevabı ile işleminiz başlatılmış olacaktır.
8. Aktarım işlemi için ücret ödeniyor mu? İnternet servis hizmeti veren kuruluşlar aboneleri için hiçbir ücret talep etmiyorlar. Ancak içinizin rahat olması için aktarım işlemi için ücret alınıp alınmadığı sorabilirsiniz.
9. Farklı bir telefon abonesine, İnternet servis aktarımı ne kadar zaman sürüyor? İnternet servis aktarımı en az 3 gün sürüyor. Bazen bu süre 4. güne sarkabiliyor.
10. Bu bekleme süresi içinde siz ne yapabilirsiniz? Modem bağlantıları ve İnternet giriş bilgilerinizi kontrol edebilirsiniz.
11. Modem ile Binaya giren telefon hattınızın çalışıp çalışmadığını mutlaka kontrol edin. Bu kontrolü mevcut ev telefon giriş fişleri ile test edebilirsiniz. Tüm bağlantılarınızı yapılandırırken mutlaka Eternet bağlantı kablonun bağlı olması gerektiğini unutmayın.
12. Yukarıda belirtilen süre içinde İnternetiniz açılmadı ise, İnternet servisinizi arayarak eşleştirmenin yapılıp yapılmadığını sorun. Teknik servis size ne yapmanız geektiği hakkında ilgili bilgileri aktaracaktır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.