Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Web Sitenizin Ziyaretçi Trafiğini Arttırın

Blog oluşturmak kolay bir sistem olmak ile beraber, önemli olan blog’un ziyaretci trafiğini arttırmaktır. Anlık bir ziyaretçi kitlesinden ...

...
Blog oluşturmak kolay bir sistem olmak ile beraber, önemli olan blog’un ziyaretci trafiğini arttırmaktır. Anlık bir ziyaretçi kitlesinden ziyade, sitenizi sürekli takip eden okuyucu kitlesini oluşturmanız gerekir. Okuyucu kitlesi, Online sayınızın 10'un altına düşmediğini hayal edin. Alexa trafik değerlerinin hızla düştüğünü ve kaliteli blog yolunda ilerlediğinizi düşünün! Bu düşünce çemberinde web sitenizin ziyaretçi trafiğini nasıl arttırabilirsiniz ile ilgili kısa açıklamalara göz atabilirsiniz.

1. Sosyal Paylaşımlar ;

Blog’unuda sosyal paylaşım butonları kullanın. Google plus, sosyal paylaşım sitesinde hergün içeriklerinizi paylaşın. Bu sayede sayfa görüntülenmeniz ve online sayınız artacaktır. PR değeri yüksek olan sitelerde paylaşım yapmak her zaman daha iyidir. Bunun dışında belirlediğiniz kitleye ulaşmanın yolu sosyal medya diyebiliriz.

2. Misafir Yazar olma ;

Misafir Yazar olma, ziyaretçi trafiğini en çok arttırarak yeni okuyucu kitlesi kazanmanın en iyi yollarından biridir. Güney59 Paylaşım, gibi misafir yazar kabul eden blog sitelerine mutlaka başvurun. Eğer yazınız güzel, özgün ve benzersiz ise yazılarınızı okuyan kişiler sitenize gelmeye başlayacaktır. Ayrıca sadece misafir yazar olmayın. Misafir yazarlığı, kabul de edin bu sizin sitenize gelen talebi göstermektedir.

3. Blog’lara Yorum Yazın ;

Bloglara yorum yazın, tabi ki boş yorum değil. Örneğin; Google Adsense ile ilgili yazılan önemli makalelere siz de görüşlerinizi belirten yazılar yazabilirsiniz. Herhangi bir sitede makale altına yazmış olduğunuz yorumları sitenizin reklamı için kullanmayın. Yorumlarda kullanılacak gereksiz ve alakasız linkler Spam olarak algılanarak, siteniz Google tarafından banlanabilir veya kara listeye girebilir.

4. Etkinlik Düzenleyin ;

Ziyaretçilerinize gerçekten verebileceğiniz etkinlikler düzenleyin. Örneğin bu bir Lisanslı blogger teması olabilir. Yaptığınız etkinliklerde çekiliş süresini uzun tutmayın. Etkinliğin bitiş süresini belirleyen bir tarih ekleyin. Çekiliş sürenizi uzatmayın, 1 ay süren çekiliş olmaz.

5. Sosyal medyada aktif olun ;

Bumerang gibi sitelere makale yazın. Altına kendi site linkinizi verebilirsiniz. Bunu kullanırken dikkatli olmalısınız. Makalenin ilk defa yazılmış olması gerekir. Başka bir yerdeki makaleyi alıp altına da link verirseniz. Spam tehlikesine düştünüz demektir.

6. SEO ;

En önemli maddelerden biri diyebiliriz. SEO ayarlarınızı mutlaka gözden geçirip eksik bilgileri gidermelisiniz. Çok ileri düzeyde bir SEO yapmanız gerekmez. Birçok web sitelerin de SEO düzenlemeleri ile ilgili bilgiler mevcuttur.

7. Hedef Kitleniz ;

Hitap edeceğiniz kitleyi blog’u açmadan belirleyin. Çocuklara yönelik mi? Yetişkinlere yönelik mi? kesinlikle belirleyin. Hedef kitlenizi belirledikten sonra konunuzu kesin belirlemelisiniz. ( Örneğin; Seo, Google Adsense, vs. gibi )

8. Özgünlük (İçerik) ;

Hazırlamış olduğunuz yazılarınız mutlaka size ait olması gerekir. Tabi ki bunu yaparken aynı konuların tekrarlanması gibi bir hataya düşmeyin. Örneğin; Google Adsense Nasıl Açılır? Arama sonuçlarında, bu başlık altında binlerce makale mevcuttur. Bu hatalara düşmemek için, forum site ve gelişmiş siteleri takip ederek yaptıkları uygulama ve adımlardan ders çıkarın.

Yazar Hakkında : Bu makale, +BBFM TV ,
 merkezihersey.blogspot.com tarafından Guney59 Paylaşım blog okuyucuları adına hazırlanmıştır. Siz de, Guney59 Paylaşım blog’unda özgün makaleler hazırlayarak misafir yazarlık yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.