Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows 10 Süpriz Olmayan Fiyatları Açıklandı

Windows 10 , pazar araştırmasının ardından çokta da süpriz olmayan fiat açıklamasını yaptı. Windows 10’un bir yıl bedava verileceği haberi...

...
Windows 10, pazar araştırmasının ardından çokta da süpriz olmayan fiat açıklamasını yaptı. Windows 10’un bir yıl bedava verileceği haberi kullanıcı tabanlı bir pazar araştırması olduğu ortaya çıktı. Windows 8 ilk çıktığında yanlış hatırlamıyorsam 77 Tl. civarında bir kampanyayı kısa süre için açık tutmuştu. Bu kampanya kısa sürerek bitmişti. Aynı pazar taktiğini farklı strajedi ile geliştiren Microsoft Windows, Windows 10’u Windows 7 ve Windows 8 kullananlar için fiatı düşürürken, Windows 7 veya 8 lisansı olmayanlar için farklı bir boyut sergileyip fiat çıtasını yüksek tuttu. Burada yapılan pazar araştırma taktikleri ile İnsanlık adına yapılan bir iyileştirme göremedim. Bu konudaki takdir ve eleştiri sizlerin tepkisine kalıyor. Microsoft’un, Windows 10 için düşündüğü fiat'ların ne olduğunu aşağıda görebilirsiniz.

Windows 7 veya 8 lisansı olmayanlar, Windows 10 için ne kadar ödemesi gerekecek :

Yapılan duyuruya göre Windows 10 Home'un Fiyatı 119 dolar olacak. Windows Home'dan Pro'ya yükseltmenin Fiatı ise 99 dolar olacak. Windows 10 Pro'nun perakende Fiatı ise 199 dolar olacak.

Windows 7 ve Windows 8 kullananlar için bu durum daha avantajlı. Windows 7 ve 8 kullanıcılarının Windows 10'un ilk bir senesi boyunca Windows 10'a ücretsiz olarak geçebilecekleri duyurulmuştu. Bir senelik gelişme sonucu bu rakamların arz ve talebe göre tekrar değerlendirileceğini, tepkilerin yogunlaşması sonucu fiatlarda düşmelerin yaşanabileceğini düşünüyorum. Konu hakkında düşüncelerinizi sizde belirterek ilk tepkilerinizi açıklayın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.