Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Sabit Sayfa İle İletişim Formu Oluşturma

Blogger’un üçüncü taraf gadget eklentisi olan İletişim Form eklentisini statik sayfa olarak bilinen sabit sayfanıza ekleyerek menü çubuğun...

...
Blogger’un üçüncü taraf gadget eklentisi olan İletişim Form eklentisini statik sayfa olarak bilinen sabit sayfanıza ekleyerek menü çubuğunuz da kullanın. 

Blog okuyucularınızın aradıkları yazıyı bulamadıklarında veya özel soruları için sormak istedikleri soruları size iletebilmesine için menü çubuğuna sayfalar sekmesi yardımı ile oluşturduğunuz İletişim form’u ile ulaşabilsin. 

Kafanızın karışmaması, yeni blog kuran arkadaşlara yardımcı olması açısından statik sayfa nedir kısaca bir açıklama yapalım. Statik sayfa menü çubuğunuza sayfalar yardımı ile eklenen sabit kalıcı bağlantıdır. Yani yazılarınız gibi ana sayfada akıcı değildir. 

Menü çubuğunda İletişim form veya iletişim ismine tıklandığında sadece o sayfa ile ilgili açıklama mesajı görülür ve bulunduğu yer sabittir.

Blog’unuza basit bir İletişim Form’u ekleyebileceğiniz gibi, üst kısma bir resim ve alt kısma bir açıklamada ekleyebilirsiniz. Blogger’un üçüncü taraf gadget eklentisi olan İletişim Form eklentisi sadece sidebar veya alt bağlantı olarak ta bilinen Footer kısmına eklenebilir ve üzerinde hiçbir değişiklik yapamazsınız. 


Blog’’unuza İletişim form eklentisini nasıl ekleyeceksiniz aşağıda adım adım görerek eklentiyi blog’unuza uygulamaya başlayın.

Blogger İletişim Form’u nasıl eklenir :

1. Blogger kumanda panelinize giriş yapın.
2. Sol menüden Sayfalar ismine tıklayın ve üst kısımda Yeni sayfa seçeneği ile blog editörünü açın. Üst başlık kısmına İletişim veya İletişim Formu yazın.



3. Blog yazı editörünüze kodları eklemek için sol üst kısımda bulunan HTML ismine tıklayarak açık konuma getirin ve aşağıda verilen kodları HTML modunda iken yapıştırın.

İletişim Form Kodları :

<script> var blogId = '1100871825544933792';//this number should be mandatorily edited. //The below message 5 Strings can also be edited var contactFormMessageSendingMsg ='Gönderiliyor...'; var contactFormMessageSentMsg = 'Mesajınız başarılı bir şekilde gönderildi.'; var contactFormMessageNotSentMsg = 'Mesaj gönderilemedi. Lütfen daha sonra tekrar deneyiniz.'; var contactFormEmptyMessageMsg ='Mesaj alanı boş olamaz.'; var contactFormInvalidEmailMsg = 'Lütfen geçerli e-mail adresi girin.' var widgetLoaded=false; function sendEmailMsg() { if(widgetLoaded== false) { _WidgetManager._RegisterWidget('_ContactFormView', new _WidgetInfo('ContactForm1', 'sidebar', null, document.getElementById('ContactForm1'), {'contactFormMessageSendingMsg': contactFormMessageSendingMsg , 'contactFormMessageSentMsg': contactFormMessageSentMsg , 'contactFormMessageNotSentMsg': contactFormMessageNotSentMsg , 'contactFormInvalidEmailMsg': contactFormInvalidEmailMsg , 'contactFormEmptyMessageMsg': contactFormEmptyMessageMsg , 'title': 'Contact Form', 'blogId': blogId, 'contactFormNameMsg': 'Name', 'contactFormEmailMsg': 'Email', 'contactFormMessageMsg': 'Message', 'contactFormSendMsg': 'Send', 'submitUrl': 'https://www.blogger.com/contact-form.do'}, 'displayModeFull')); widgetLoaded=true; document.getElementById('ContactForm1_contact-form-submit').click(); } return true; } </script> <br /> <form name="contact-form"> <div> <b>Adınız Soyadınız : </b></div> <input class="contact-form-name" id="ContactForm1_contact-form-name" name="name" size="30" type="text" value="" /> <br /> <div> <b>E-Posta Adresiniz :</b> <em>(<span style="color: red;">gerekli</span>)</em></div> <input class="contact-form-email" id="ContactForm1_contact-form-email" name="email" size="30" type="text" value="" /> <br /> <div> <b>Mesajınız :</b> <em>(<span style="color: red;">gerekli</span>)</em></div> <textarea class="contact-form-email-message" id="ContactForm1_contact-form-email-message" name="email-message" rows="5"></textarea> <input class="contact-form-button contact-form-button-submit" id="ContactForm1_contact-form-submit" onclick="sendEmailMsg()" type="button" value="Gönder" /> <br /> <div style="max-width: 450px; text-align: center; width: 100%;"> <div class="contact-form-error-message" id="ContactForm1_contact-form-error-message"> </div> <div class="contact-form-success-message" id="ContactForm1_contact-form-success-message"> </div> </div> </form> <br />
4. Kodların en üst kısmında mavi ile işaretli olan Blog Id rakamları, tarayıcı penceresinde göreceğiniz Id numarası ile (size ait olan) değiştirin. Yazı editörünün hemen üst kısmındaki Id numarası.


5. Basit bir İletişim form’u kullanabileceğiniz gibi bu formu özelleştirip değiştirebiliriz.

İletişim Form’unun özelleştirilmesi :

1. Eklediğiniz kodların hemen üst kısmına yukarıda ilk resimde gördüğünüz gibi bir resim ekleyebilirsiniz. Nasıl görüleceği ile ilgili hazırladığım iletişim form’una bakabilirsiniz.
2. HTML modunda iken kodların en alt kısmına şu yazıları ekleyebilir, oluştur ismine tıkladıktan sonra yazı karakterlerini istediğiniz gibi değiştirin. Örnek yazı:

“LÜTFEN FORM'A YAZMADAN ÖNCE BU BİLGİLERİ OKUYUN !
Yazılan yazılar ile ilgili sorularınızı “ Comment ” Yorum penceresinden iletiniz. Yorum ve cevaplar tüm okuyucuya faydalı olabilmesi açısından önemlidir. Her soru ve cevabın okuyucuya yol gösterebileceğini unutmayın. Özel bir neden ile ! Yorum penceresinde görülmesini istemediğiniz konular için sorunuzu iletişim sayfasından yazabilirsiniz. ALAKALI OLMAYAN SORULARA CEVAP VERİLEMEYECEĞİNİ LÜTFEN UNUTMAYINIZ.
İlginize teşekkür ederim.
NOT : Google Formlar üzerinden asla şifre göndermeyin.”


3. Her ne kadar benim çalışmalarımda bir değişim olmasa da, sorun yaşayabileceğinizi düşünerek alternatif seçenek olarak editörün sağ tarafında bulunan seçenekleri açıp;
Okuyucu yorumları : izin verme mevcut olanı gizle seçeneğini,
Oluşturma modu : Yazılan HTML’yi yorumla seçeneğini işaretleyebilirsiniz.
Şeçenekler de seçilmiş ayarları inceleyin.



İlgili Makale: Blogger İletişim Formunu CSS Kodları ile Renklendirin

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.