Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows 10 ve 8.1’de Oturum Parolasını Kaldırma

Windows 10 ve Windows 8.1’de açılış oturum parolasını kaldırma ile ilgili sorun yaşıyor! Bilgisayarınızı başlattığınızda şifre sormamasını...

...
Windows Oturum Parolasını Kaldırma

Windows 10 ve Windows 8.1’de açılış oturum parolasını kaldırma ile ilgili sorun yaşıyor! Bilgisayarınızı başlattığınızda şifre sormamasını ister misiniz? Windows işletim sisteminde yaşanan bu sorun için okumaya devam ederek sorunlarınızı çözün. 


Windows işletim sistemi için geliştirilmiş olan Outlook, Hotmail ve Windows live gibi hesap bilgilerine sahip olmamız gerekiyor. Ancak Windows işletim sistemlerinin yeni teknolojiler ile donatılmış olması nedeni ile bilmeden bilgisayarınızın kurulum aşamasında açılış oturum parolası koymuş olabilirsiniz.

Bilgisayarınızın her açılışında şifre girmek size sıkıcı geliyor ve bu şifreyi kaldıramıyorsanız aşağıda anlatılanları tatbik ederek girmiş olduğunuz şifreyi kaldırabilirsiniz.

Windows 10 ve Windows 8.1’de açılış oturum parolasını kaldırma : 

1. Bilgisayarınızda çalışan programları kapatın şifrenizi girin ve yeniden açın.
2. Ctrl, tuş kombinasyonu hizasındaki Windows icon’unu basılı tutarak klavyeden
( X ) harfine basın.
3. Açılan pencere listesinde Komut İstemi (Yönetici) 'ye tıklayın. Veya Windows 10 Denetim Masası Komutlarına Kısa Yoldan Ulaşın.


Komut İstemi (Yönetici) seçeneği

4. Komut İstemi (Yönetici) seçeneği penceresi siyah bir ekrandır. Aşağıda verilen komutu kopyalayın ve imlecin olduğu yere yapıştırın. ( Ctrl + V ) enterleyin.

Komut : control userpasswords2


5. Açılan pencerede, "Kullanıcı bu bilgisayarı kullanmak için bir ad ve parola girmelidir" yazan kutucuktaki işareti kaldırın son kez şifrenizi girip, uygula ve tamam ile pencereyi kapatın.


6. Son olarak bilgisayarınızı kapatın ve yeniden açın. Artık şifresiz bilgisayarınızı kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.