Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows 10 Yükseltme Sonrası Sıfır Kurulum Yapma

Windows işletim sisteminizi Microsoft Windows 10 ’a yükseltme yaptıktan sonra Windows sıfırlama uygulamasını kullanarak Bilgisayarınızın i...

...
Windows 10 Yükseltme
Windows işletim sisteminizi Microsoft Windows 10’a yükseltme yaptıktan sonra Windows sıfırlama uygulamasını kullanarak Bilgisayarınızın işletim sistemini formatlayıp temiz bir yükleme yapabilirsiniz. Bu makaleyi okurken 29 Temmuz 2015 tarihinde Windows 7 işletim sistemimi Windows 10’a yükselmiştim. Şu anda sıfır formatlanmış temiz bir kurulum yapmak için bilgisayarımı sıfırlayıp (Formatlama) Windows 7’den arta kalan kalıntıları yok ederek temiz bir kurulum yapmayı düşündüm ve bu kurulum aşamalarını da paylaşmak istedim.

Eski Windows işletim sistemini, yeni Windows 10’a yükseltmek sisteminizde karmaşık bir yapı oluşturmaktadır. Bu yapıyı iki başlı bir yönetim gibi düşünebilirsiniz.

Her ne kadar bilgisayarınızın düzgün çalıştığını düşünseniz de çift sistem kurulumu ilerde hatalara neden olacaktır. Windows 10’u kısa bir süre önce yükledi iseniz donanım sürücülerinden hiçbir şey eksilmeden sıfır bir format atar gibi hiçbir ürün anahtarı gerekmeden tekrar yükleyebileceksiniz. Temiz bir yükleme olacağından daha önce yüklediğiniz programları tekrar yüklemeniz gerektiği konusunu hatırlatmak isterim.

Windows 10’u temiz yükleme için ilgili adımlar :

1. Windows 10 başlangıç düğmesine tıklayın.
2. Ayarlar, Güncelleştirme ve Güvenlik ismine tıklayarak açın.
3. Kurtarma seçeneğine tıklayın ve Bu Bilgisayarı Sıfırla başlığı altındaki Başlayın ismini açın.

4. Açılan pencerede, Her şeyi kaldır seçeneğini seçin. Tüm uygulama ve ayarlarınız kaldırılacak işletim lisansınız korunacaktır. Şu anda anlatılan konuyu uyguladığımdan dolayı birkaç saat sonra yazıma devam edeceğim.
5. Herşeyi kaldır seçeneğinden sonra Sürücüleri de temizlemek istiyor musunuz? İletisini göreceksiniz. Her şeyi kaldırma işimizin güvenli ve temiz olabilmesi için Dosyaları kaldır ve sürücüyü temizle seçeneğini tıklayıp işlemin bitmesini bekleyin.
Not: Sadece Windows'u yükleyeceğiniz (C:) Dizin sürücüsünü seçin.
6. Kendi bilgisayarımda denemesini yaptığım Windows 10 sıfır (Formatlı) kurulum SSD depolama aygıtını kullandığım için, format saat 20.30 da başladı, 20.45 de bitti. Windows 10 kurulum ve ayarların yapılandırması ise saat 21.00 de biterek kurulum tamamlandı. Ancak birçok bilgisayarın depolama aygıtı HDD olduğundan kurulum aşaması biraz uzun sürecektir.

Kurulum aşamasında yaşanan sorunlar ve cevapları :

S.1. Windows 10 donanımları yüklerken Maus kilitlenerek çalışmıyor.
C.1. Kullandığınız Maus, USB3 portuna takılı olabilir. Maus’u diğer USB girişine alarak kullanmaya çalışın. Ayrıca yönlendirici ok tuşları da çalışmamaktadır.
S.2. Windows 10 kurulum sonrası ses kartınızda bulunan kulaklık çalışmıyor.
C.2. Bilgisayarınızın kendi ses kartı sürücüsünü yükleyin.
S.3. Windows 10 kurulum aşamasında daha önce yüklediğiniz tüm programlar siliniyor.
C.3. Daha önce yüklediğiniz tüm programlar silindiğinden kullandığınız programları bir kenara not alın ve tekrar yükleyin.

Ayrıca okuyun → Windows 10 ve 8.1’de Oturum Parolasını Kaldırma

Windows 10 hakkında düşüncelerinizi sizde paylaşarak insanlara yardımcı olabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.