Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger HTTPS Güvenlik Güncellemesini Etkinleştirme

Google sunucuları ile Blogger, Bilgisayar kullanıcıları ve Web site arasında Veri bütünlüğü ve Gizliliğini koruyan HTTPS ( Hypertext Tran...

...
Blogger HTTPS Güvenlik Güncellemesi
Google sunucuları ile Blogger, Bilgisayar kullanıcıları ve Web site arasında Veri bütünlüğü ve Gizliliğini koruyan HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) güncellemesini blogunuz da etkinleştirin. HTTPS’i kısaca açıklamak gerekirse güvenli veri şifreleme demektir. Blogger’un kumanda paneline eklenen yeni HTTPS, (Hypertext Transfer Protocol Secure) hakkındaki detaylı bilgilere bağlantı linkinden ulaşabilirsiniz. 30 Eylül 2015 tarihin de, Google’un Online Güvenlik resmi bloğunda HTTPS’nin Blogger için yapılandırıldığı açıklaması yer almaktadır. Blogger, blog’unuz da, HTTPS’i etkinleştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Blogger kumanda panelinde HTTPS’i etkinleştirme :

1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.
2. AyarlarTemel seçeneğinde, HTTPS ayarlarıHTTPS kullanılabilirliği seçeneğindeki ok işaretine tıklayın ve Evet seçeneğini seçin.
3. Evet seçeneğini işaretledikten sonra blogunuzun ismini belirten kısa bir açıklama göreceksiniz.

Açıklama örneği :

HTTPS Kullanılabilirliği'nin etkinleştirilmesi, ziyaretçilerin https://guney59.blogspot.com adresini ziyaret ederek blogunuzu şifreli bir bağlantı üzerinden görüntülemesine olanak tanır. Şu anda bu özellik yalnızca Blogspot alanındaki bloglar için desteklenmektedir. Daha fazla bilgi edinin.”
Blogger HTTPS'i etkinleştirme
4. Blogunuz da, HTTPS’i etkinleştirdiğiniz zaman, blog girişlerinde HTTP ve HTTPS bağlantı protokolleri üzerinden erişilebilirlik etkin duruma gelecektir.
5. Not: HTTPS özel bir alan adına sahip bloglar için geçerli olmayacaktır. (Şu anda, HTTPS sadece Blogspot etki alanındaki bloglar için desteklenir.)
6. HTTPS protokolünü devre dışı bırakmak isterseniz Evet seçeneğini Hayır olarak seçebilirsiniz.
7. HTTPS seçeneğini devre dışı bırakırsanız, blog ziyaretcileriniz şifresiz HTTP sürümüne yönlendirilir.
8. Özel alana sahip bloglar, HTTPS protokolünden yararlanamazlar.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.