Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Https İçin Arama Kutusu ve Sosyal Profil Veri Ayarları

Blogger’un HTTPS Güvenlik uygulamasına geçiş yaptı iseniz, Arama sonuçları için Arama Kutusu , Sosyal Profiller ve Gelişmiş Arama Kutusu...

...
Blogger Arama Kutusu-Sosyal Profil-Gelişmiş Arama Https Ayarları
Blogger’un HTTPS Güvenlik uygulamasına geçiş yaptı iseniz, Arama sonuçları için Arama Kutusu, Sosyal Profiller ve Gelişmiş Arama Kutusu Veri işaretlemesi için eklediğiniz kodlarda değişiklik yapmalısınız. Blogger’un 30 Eylül 2015 tarihin de yeni HTTPS uygulamasına geçtiğini bir önceki Makalede belirtmiştik. Bu Makalede Google, Online Güvenlik resmi bloğunda HTTPS’nin Blogger için yapılandırıldığı açıklaması yer almaktaydı. Bu nedenle Arama sonuçları, HTTP ve HTTPS bağlantı linklerinde sorun yaşanmaması için aşağıda verilen yazı bağlantı linklerindeki kodları bloğunuza ekledi iseniz, bu kodlarda küçük bir değişiklik yapmanız gerekmekte. Öncelikle, HTTP ve HTTPS arasındaki gelişmiş açıklamaları bağlantı linkinden okumanızı tavsiye ederim. Bloğunuza eklediğiniz kodlar için bağlantı likleri aşağıda belirtilmiştir.

Veri araçları ile ilgili bağlantı linkleri :

1. Google Arama Sonuçlarında Arama Kutusunu Gösterme
2. Google Arama Sonuçlarında Sosyal Profillerini Göster
3. Google’un Web Site Bağlantıları için Gelişmiş Arama Kutusu Özelliği

Yukarıda verilen makale bağlantı linklerinden hangisini kullanırsanız kullanın yapmanız gereken işlemler aynıdır. Aşağıda ne yapmanız gerektiği hakkındaki açıklamaları takip edin.

Veri araçlarındaki linklerin düzenlenmesi :

1. Blogger kumanda paneline giriş yapın. Yukarıda satır olarak verilen hangi bağlantıyı kullanıyorsanız ilgili sayfayı açın ve aşağıdaki adımları uygulayın.
→ Blog linkinizin sonundaki .tr’yi kaldırın.
Http Protolünün hemen son kısmına (s) harfini ekleyin. Örnek : (https:/)
→ Sosyal paylaşım profil linklerinizin hepsinin sonunda (s) güvenlik harfi mevcuttur. Http Protolünün hemen son kısmına (s) harfini ekleyin. Örnek : (https:/)

2. Yukarıda anlatılanları doğru şekilde yaptığınızda Yapılandırılmış Veri Test Aracı sonuçlarında aşağıdaki resimde görüldüğü gibi linklerinizde, Https://, (s) harfini göreceksiniz.

Yapılandırılmış Veri Test Aracı Web Site (2) Resim görseli :

3. Yapılandırılmış Veri Test Aracı Person (1) Resim görseli :

Ayrıca diğer veri araçlarından Hatom (1) veri penceresini incelediğinizde (s) güvenlik bağlantısının da çalıştığını göreceksiniz. İlgili makale hakkında soru ve sorunlarınızı Google Plus yorum penceresinden belirterek yardım alabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.