Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

1273-Unknown Collation Veri Tabanı Hatası ve Çözümü

Arkadaşlar 1273 hatasını genelde sunucu değiştirme aşamasında veritabanımızı başka bir sunucuya atarken yaşayabiliyoruz. Bunun başlıca se...

...

Arkadaşlar 1273 hatasını genelde sunucu değiştirme aşamasında veritabanımızı başka bir sunucuya atarken yaşayabiliyoruz. Bunun başlıca sebebi kullanmış olduğumuz hosting yada sunucu seçeceklerinde veri tabanımızın utf8_general_ci değilde başka bir dilde tablolarının oluşturulmuş olması ve birbirine uyum göstermemesidir. Şimdi kısaca sizlere bu biçimde tabloları eşleştirip sorunumuzu kısaca çözmeyi göstereceğim öncelikle aşağıdaki butona tıklayarak sizler için yapılandırmış olduğumuz tamir dosyasını indirip zipten çıkararak ftp üzerinden ana dizine atınız.

İndirme linki

Ftp dizininde dosyanın içini açınız ve dosya içerisine tamir etmek istediğiniz veri tabanının adı kullanıcı adı ve şifre gibi özellikleri yazınız. Daha sonra ana dizinde olan bu dosyayı açmamız gerekecek açmak için tarayıcınıza şu şekilde giriş yapalım (www. site ismi .com/tamir.php) evet arkadaşlar düzgün bir biçimde anlatılanları yaptıktan sonra işlem başarılı yazısını göreceksiniz ve bu işlenen veritabanı utf8_general_ci şablonuna uygun hale gelmiş olacaktır. Hemen dışarı aktar diyerek yeni sunucudaki veri tabanının içerisine aktarabilirsiniz.

Yazar Kaynak : NetworkDizayn

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.