Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Http ve Https Protokol Sonucu Çalışmayan Eklentiler

Blogger, Ana sayfanızı güzelleştirmek çekici kılmak için beğendiğiniz birçok üçüncü parti eklenti ve Gadget’i doğru eklediğinizi düşünüyor...

...
Blogger, Ana sayfanızı güzelleştirmek çekici kılmak için beğendiğiniz birçok üçüncü parti eklenti ve Gadget’i doğru eklediğinizi düşünüyorsunuz. Ancak eklentiniz çalışmıyor mu? Blogger kumanda panelinizde 29 adet üçüncü taraf olmayan, Temel kategorisinde gadget eklentisi mevcuttur. Diğer kategori sekmesinde ise binlerce gadget eklentisi mevcut olup bunlar üçüncü taraf geliştiriciler tarafından tasarlanmış gadgetlerdir. Bunun anlamı Temel sekmesinde bulunan 29 adet gadgetin kullanımına Google’un onay vermiş olmasıdır. Diğer sekmesinde bulunan gadgetler ise üçüncü taraf geliştiriciler tarafından hazırlanmış gadgetler serisini ifade etmektedir. 

Gadgetler komut dosyaları içerirler. Dikkat ederseniz blog yazınızı ön izlemek için açtığınızda bazı eklentileri (örneğin; Adsense) göremezseniz. Google Friend Connect İzleyiciler gadgeti de üçüncü taraf geliştiriciler tarafından hazırlanmış gadgetler serisin de yer almaktadır. 

Google Friend Connect İzleyiciler gadgetini eklemek istediğinizde üst kısımda bu uyarı mesajını görebilirsiniz. Ancak Ocak 2016 yılının ilk haftasında, Google Friend Connect İzleyiciler gadget güncellemesinde yapılan yenilikleri görebileceğiz. Bu güncelleme sonucunda herhalde Google Friend Connect İzleyiciler gadgeti, mevcut 29 adet gadget serisine eklenerek 30 adet olarak karşımıza çıkacaktır.

Blogger üçüncü taraf geliştiriciler gadget görünümü
30 Eylül 2015 tarihinde Google, Blogger için Https Güvenlik Güncellemesini Etkinleştirdi. Bu etkinleştirmenin sonucunda blogunuzun Http Protokolünü, Ayarlar → Temel → Https ayarları bölümünden HTTPS olarak değiştirdi iseniz, eklemiş olduğunuz eklentilerin güvenlik içinde ve doğru çalışması için uygulamanız gereken bazı kurallar mevcuttur.
HTTPS Ayarları → HTTPS Kullanılabilirliği
Blogunuzda kullandığınız eklentiler daha önce çalışıyor, şimdi çalışmıyorsa HTTPS ayarlarında değişiklik yaptı iseniz aşağıda anlatılanları tatbik ederek gadget, widget eklentilerinizi çalıştırabilirsiniz.

Blogger çalışmayan eklentilerini çalıştırmak için uygulama :

1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.

2. Yerleşim modülünde iken çalışmayan eklenti gadgetini açın.

3. Eklentinizin blogunuz ile uyumlu çalışmasını sağlayan blog Url’nizdeki Http protokol etiketinin hemen yanına (s) harfini ekleyerek gadgeti kaydedin ve ön izleme yapın. Örnek ; 

Eski URL : http://guney59.blogspot.com

Yeni URL : https://guney59.blogspot.com

4. Blogger özel tasarım şablon kullanıyorsanız, yukarıda anlatıl işlem için Şablon kodlarınızda URL’nizi bulun ve değiştirin.

Ayrıca okunacak makaleler :

Blogger Https İçin Arama Kutusu ve Sosyal Profil Veri Ayarları

Blogger Şablonda Kod Nasıl Bulunur 

Canlı bir örnekleme yapmak gerekirse, https://adnanguney.blogspot.com blogumun sidebarına eklediğim Veri Araçları Slider eklentisinde Blog URL görünümünü aşağıda inceleyin. Http URL ile çalışmayan slider, Https Url’sini değiştirdiğimde çalışıyor. Sizde bogunuz da bazı denemeler yaparak sonuçları yaşamaya çalışın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.