Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger MainEntityOfPage Şablon Kod Hatasını Düzelt

Blogger,  MainEntityOfPage şablon kodlarındaki eksik veri etiket hatasını Web araçları Yapılandırılmış Veri Test Aracı ile tespit edip, ...

...
Blogger, MainEntityOfPage şablon kodlarındaki eksik veri etiket hatasını Web araçları Yapılandırılmış Veri Test Aracı ile tespit edip, nasıl düzeltebilirsiniz. Blogger’un şablon etiket kodlarında yapılan değişiklikler Blogger’u farklı bir blog konumuna mı dönüştürüyor? Konuya Objektif bakıp değerlendirdiğimizde iyileştirme gibi görülen bu yeni etiketlerin ortaya çıkması her ne kadar canımızı sıksa da, ilgili konuyu Subjektif düşündüğünüzde Blogger’un bir Wordpress blog için ilerlediği anlamını taşıyabilir mi? Veya farklı bir düşünce ile değerlendirdiğimizde Blogger ücretli bir blog olabilir mi? 

Her iki düşüncede bence olabilir. Siz de düşüncelerinizi belirterek, tartışma başlatabilirsiniz. Blogger şablon kodlarına eklenen yeni etiket grupları bir Web sitesinde kullanılan verileri anımsatıyor. Zaman içinde bu gelişmeler bizlere açıklanmasa da yaşayıp görebileceğiz. Ancak yapılan tüm çalışmaların izleri, Blogger’un web site oluşumunu anımsatıyor.

Diğer yazılarımda belirttiğim Blog Id, Post Id, Image url, Headline, Veri hatalarına image, dateModified, publisher, mainEntityOfPage, ismi ile yeni etiketler grupları eklendi. 

Bugün, Yapılandırılmış veri test aracını kullanarak blog şablon kodlarımızdaki “MainEntityOfPage” etiket ismini “Bir makale sayfası birincil konu olduğunda Makale sayfasının standart URL’sini belirtme” nasıl düzeltebileceğimizi göreceğiz. Çalışmalarınıza başlamadan önce Blogger şablon kodları Web sitenizin yedeğini alın. Web sitenizin yedeğinin nasıl alınacağını, Blogunuzu iki şekilde yedekleyeceğinizi biliyor musunuz? başlıklı makaleyi inceleyerek bilgi alabilirsiniz.
MainEntityOfPage etiket hatasının görünümü

Blog şablon MainEntityOfPage hatalı etiketin düzeltilmesi :

1. Blogger ana sayfa link'inizi Tarayıcı penceresinden kopyalayın ve önce test edin.

Yapılandırılmış Veri Test Aracı

2. Blogger kumanda paneline giriş yapın. Şablon ismine tıklayın ve yukarıdan öncelikle şablon kodlarınızı yedekleyin.

3. Şablon ismine tıklayarak şablon kodlarını açık konuma getirin.


4. CTRL+F kısa yol arama yardımı ile aşağıdaki etiketi aratın. 
entry-content
5. İlk bulduğunuz etiketin üstünde “header” yazısı varsa tekrar aratın, ikinci rama sonucunda “header” etiketini göreceksiniz. Bulduğunuz etiketin hemen alt kısmında “hasjumplink” etiketini görüyorsanız doğru yerdesiniz. Bulduğunuz etiket grubunun son kısmında bulunan “articleBody” etiketinin /*..  '> ..*/ hemen altına aşağıdaki etiketi kopyalayıp yapıştırın ve blogu kaydedin. Şimdi tekrar Yapılandırılmış Veri Test Aracı ile kontrol edin.
Ekleyeceğiniz MainEntityOfPage etiket grubunun görünümü
<div itemscope='itemscope' itemprop="mainEntityOfPage" itemType="https://schema.org/WebPage"/>

Devamını Oku eklentisi kullanıyorsanız etiketi nasıl bulursunuz :

1. Yukarıda 4. madde ile arattığınız etiket ile şablonda arama yapın. Aynı etiketten bu defa 3 adet etiket göreceksiniz. En son bulduğunuz etiketin hemen altında Read More veya Devamını Oku kodlarının olduğunu göreceksiniz. Önce resme tıklayarak tarayıcınızın yeni sekmesinde açılmasını sağlayın.

Devamını Oku şablon kodlarında etiket bulma

Resim üzerinde kullanılan numaraların açıklamaları :

1. Aratmış olduğunuz etiket sarı renk ile işaretlenmiştir. Etiketin hemen üst kısmında “photos floats” ismi bulunur. Temanıza göre bu isim değişebilir.

2. Eklemeniz gereken yukarıdaki etiket grubu sırası.

3. Kodların hemen alt kısmında ( p ) satır komutu veren etiketi göreceksiniz.

4. En alt satırda ise “readmoreDevamını Oku ismi görülmektedir.

Bağlantı linki verdiğim büyük resmi, tarayıcı yeni sekmede incelediğinizde bu bilgileri görebileceksiniz. 

Düzeltilmiş etiket grup resmi

Kodları eklemeniz gereken satır :

Resimde gördüğünüz 2 numaralı alana verilen etiket kodlarını ekleyin. Blogunuzu kaydedin ve test aracı ile kontrol edin. Anlaşılmayan bir yer varsa yorum yazarak yardım alabilirsiniz.
Blogger veri işaretleme ve etiketler ile ilgili makaleleri Veri Araçları kategorisinde bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.