Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Şablon Blog-1 Kod Hatası Sorun ve Çözümü

Blogger, Blog1 şablon kodları bozulmuş her blogda yayın sayısı, blog yorumları, sosyal paylaşım iconları, yazı düzenleme kalem simgesi, y...

...

Blogger, Blog1 şablon kodları bozulmuş her blogda yayın sayısı, blog yorumları, sosyal paylaşım iconları, yazı düzenleme kalem simgesi, yazı başlık linki, yayın tarihi, yazı açıklaması gibi hatalar yaşayabilirsiniz. 

Blog1 şablon kod hatalarının giderilebilmesi için yapabileceğiniz çok hassas bir uygulama mevcuttur. Blog1 kodları yaklaşık 1000’in üzerinde kod satırlarından oluşur. Makalenin başındaki kısaca anlatılan hataların ortaya çıkmasının nedeni de budur. Blog1 şablon kodları yaklaşık 25 adet açılabilen oklar ile kısaltılmıştır. Bu okları tek tek açtığınızda şablon kodlarının yaklaşık 1000 satırın üzerinde olduğu görebilirsiniz. Blogger’un kalbi niteliğindeki bu kodları sağlam, çalışan kodlar ile değiştirdiğinizde blogunuzun sağlıklı çalıştığını görebilirsiniz.

Blogger kumanda panelinde bulunan, “Blog kayıtları” gadget penceresi, blog şablon kodları içinde "Blog1" komut kodları ile tanımlanmıştır.

Bu makalede Blogger kumanda panelindeki blog kayıtlarının şablon içindeki Blog1 komut kodlarının nasıl değiştirilerek hataların giderildiğini inceleyeceğiz. 


Buraya kadar yazılanları tam anlayamadı iseniz tekrar konu başına dönerek her kelimeyi tam olarak anlamaya çalışın. 
Önemli not : Blog1 komut kodlarını değiştirirken yapacağınız bir hata blogunuzun açılmamasına blogunuza giriş yapamamanıza neden olabileceğini hatırlatmak isterim.

Blog kayıtları Gadget penceresi nerededir?

1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.

2. Sırası ile, Yerleşim → Main menüsü altında Blog kayıtları penceresi bulunmaktadır.

Main menüsü altındaki Blog kayıtları penceresi ;



Blog1 komut kodları nerededir?

1. Sırası ile, Blogger kumanda paneli → Şablon → Html’yi Düzenle ismine tıklayarak giriş yapın.

2. Şablon kodlarınızın bulunduğu pencereye girmiş bulunuyorsunuz.

3. Şablon düzenleme Menü çubuğunda Widget’a atla isminin yanındaki ➧ oka tıklayın. Dikey olarak açılan pencerede Blog1 ismini bularak tıklayın. 

Widget’a atla Blog1 kodların bulunması :


4. Blogger şablon Blog1 ismine tıklayarak açtığınızda karşınıza BLOG1 kodlarının bulunduğu pencere gelecektir. Şablon içindeki Blog1 veri Kodlarının görünümü ;


5. Yukarıda verilen resim içindeki çerçeveleri incelerseniz, Blog1 ismini, kodların (<b:widget) ile başlayıp, (</b:widget>)ile bittiğini ve (id=) satırında bulunan isimlerin ise Blogger kumanda paneli> Yerleşim> Blog kayıtları pencere içerisinde bulunan uygulamaları barındıran verilerden oluştuğunu çözümleyebilirsiniz. 

Örneğin; Ana başlık (Main), Yorumlar (Comment), (mobil), Yazı düzenleme kalem iconu (postQuickEdit), Sosyal paylaşım butonları (shareButtons) gibi veri kümeleri. 

Aklınıza hemen şu soru gelebilir. Bu veri kümeleri yerleşim sekmesinde hangi pencereye hükmeden komut kodları. Konunun mantığını daha iyi anlayabilmeniz için bu veri kümeleri Yerleşim sekmesindeki Blog kayıtlarını çalıştıran kodlardan oluşuyor. 

Şablon kodlarınıza bir ekletiyi yanlışlıkla yüklerken BLOG1 kodlarının silinmesi veri kaybına neden olacağından blogunuz da bazı uygulamalarda çalışmamış oluyor.

Blog şablonunuzda çalışmayan uygulama sorunlarını çözmek için bu makalemizde BLOG1 kayıt hatalarının ne olduğunu, nasıl düzeltileceğini okuyup ayrıca videolu anlatımla da görsel destek sağlayacağız. Biraz daha detaya gidelim ve şu soruyu da inceleyelim.
Blog kayıtları Gadget pencere görünümü ;

Blog kayıtlarında işaretlemediniz seçenekler çalışacak mı?

Blog kayıtlarında işaretli olmayan uygulama komutları, Blog1 şablon kodlarında Etkin (False), Etkin değil ( True) olarak yapılandırılmıştır. Blog kayıtları pencere içindeki tik seçenekleri işaretlediğinizde komut kodları otomatik Etkinleşir. Ancak; bir hatırlatma yapmak isterim. Blogger’un bu komut dosyaları Google’un sunucularında barındırıldığından etkinleştirmede orada gerçekleşmektedir.

Blogger BLOG1 kodlarının değiştirilmesi :

1. Blogger kumanda panelinize giriş yapın.

2. Öncelikle Blog şablonunuzun yedeğini alın.

3. Sırası ile, Şablon → Html’yi Düzenle → Widget’a atla → Blog1, ismine tıklayın.

4. BLOG1 kodlarının solundaki satır numarasını bir yere kaydedin. Bu sizin eski kodları silip sağlam kodları yapıştıracağınız ilk hedef noktanızdır.

5. Ok işaretlerini takip ederek en altta bulunan (</b:widget>) etiketinin olduğu satır numarasını da bir yere not alın. Başlangıç etiketi (<b:widget id='Blog1), bitiş etiketi (</b:widget>) bu son etiketin altında bulunan kodları aklınızda tutun ve Tüm ok işaretlerini tek tek hiç atlamadan genişletin.



6. Genişletme işlemi bittiğinde, en üstten başlayarak en son (</b:widget>) etiketine kadar kodları seçin ve keserek bir metin dosyasına kaydedin. Böylece her ihtimale karşı eski kodlarınız elinizin altında yedeklenmiş olacaktır.
7. Blogger varsayılan şablonlar için aşağıda verilen kodları açın ve kopyalayarak biraz önce kestiğiniz satıra yapıştırın ve şablonunuzu önizleme ile kontrol edin. 


Herşey yolunda ise blogu kaydedin. Tarayıcı yeni sekmede blogunuzu görebilmek için üstteki menüden Blogu görüntüleye tıklayın.
Yukarı anlatılan konuları daha iyi anlayabilmek için YouTube video izleyin.


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.