Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Site Haritası Sayfa Başına 150 Link Olarak Değiştirildi

Web yönetici araçlarında Blogger’un site haritası (sitemap.xml) sayfa başına 150 link okuma kapasitesi olarak değiştirildi. Web yönetici a...

...
Web yönetici araçlarında Blogger’un site haritası (sitemap.xml) sayfa başına 150 link okuma kapasitesi olarak değiştirildi. Web yönetici araçlarını yaklaşık iki haftadır takip ediyor, blog Endeks kontrolü yapıyorsanız büyük bir düşüşün yaşandığı fark edebilirsiniz. Daha önce 500 adetlik link Endeksli, Atom besleme ve Rss XML dosyalarındaki feed, bundan sonra 150 adetlik küçük gruplu link sayfaları olarak tanımlanmaya başladı.

Web yönetici araçlarında uygulamaya alınan bu durum, blog mesajlarının daha hızlı indeksleneceği anlamına geldiğinden biz bloggerlar için oldukça iyi bir durum. 1 Ocak 2015 tarihinde Web yönetici araçlarında yeni faaliyete geçen Dinamik Site haritası değişimi ile başlayan çalışmalar yaklaşık bir yıl içinde yeni değişikler ile karşımıza çıkıyor.

Web Yönetici Araçları Site haritasında halen eski site haritasını kullanıyorsanız tüm site haritanızı silin. 
Eski formattaki site haritası :
Web yönetici Araçlarında yeni kullanılan site haritasını şimdi ekleyin.
Site Haritası Toplam Sayısı ile Yayın Sayısı Sorun ve Çözümü ile ilgili makaleyi takip ederek nasıl site haritası (Sitemap) oluşturacaksınız inceleyin.

Site haritanızı oluşturduktan sonra önce test edin, herşey yolunda ise gönderin. Site haritasının Endekslenmesi yaklaşık 48 saat sürebilir. Bir süre sonra site haritanıza tıklayarak açılan sayfadaki 150 adetlik link gruplarını görebilirsiniz. Ardışık olarak bir müddet sonra site haritası sayınız artacak ve tüm yazılarınız hatalı linkleriniz yoksa listelenecektir. Son değişiklerden sonraki Site haritanızın görünümü aşağıda verilen resimdeki gibi görülecektir. 
Web Yönetici Araçlarındaki yeni format Site haritasının görünümü :
Endekslenen sayfa linklerinin görüntüsü :

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.