Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Friend Connect İzleyiciler Gadget Güncellemesi

Google Friend Connect İzleyiciler Gadget eklentisi 11 Ocak 2016 tarihinde yeni arayüz ile günceleniyor. İzleyici sayınızda eksilme mi var?...

...
Google Friend Connect İzleyiciler Gadget eklentisi 11 Ocak 2016 tarihinde yeni arayüz ile günceleniyor. İzleyici sayınızda eksilme mi var? Okuyucularınızın sizi terk ettiğini mi düşünüyorsunuz? Google Friend Connect Gadget eklentisinde okuyucu kitle sayısındaki düşüş ve eksilmelerin nedenini aşağıda okumaya devam edin.

2011 yılında emekliliği düşünülen, Google Friend Connect Blogger profilini kullanıyordu. Gelişen teknoloji ile birlikte alınan son kararlar ve kullanıcıların geri bildirimleri sonrasında devamlılığı sağlandı. Google Plus İzleyiciler eklentisinin geliştirilmesi sonucunda Google Friend Connect üçüncü parti eklenti durumuna düştü. Blogger kumanda paneli yerleşim sekmesinde Gadget ekleme seçeneğini açarsanız 29 adet gadget arasında göremezsiniz. Bunun nedeni, üçüncü parti eklentiler arasında yer almasından kaynaklanmaktadır.

İnceleyin : Yerleşim → Gadget ekle → Diğer → İzleyiciler Gadgeti
Google Friend Connect üçüncü taraf geliştirici gadgeti

Google Friend Connect Okuyucu sayısında neden azalmalar oldu:

Google Plus Sosyal paylaşım platformunun devreye girmesi ile birlikte Google Gmail hesabı da ön planı çıktı. Eskiden Blogger hesabı kullanılıyordu. Blogger hesap seçeneği yerini şimdi Google Gmail hesabı olarak yer değiştirildi. Bu değişim sonucu 11 ocak 2016 tarihinden itibaren Google Friend Connect izleyici gadgetini kullanarak blogları takip etmek isteyenler artık bir Google hesabını kullanmak zorunda. 

Çalışmaların yapıldı bu günlerde okuyucu kitlenizdeki düşüşün nedeni de yapılan bu çalışmadır. Okuyucu kitlenizi bu konuda bilgilendirerek Google hesabı kullanmalarını şimdiden teşvik edip, bilgilendirici iletiler gönderebilirsiniz.

11 Ocak 2016 tarihinin haftasında, Twitter, Yahoo, Orkut veya diğer OpenId sağlayıcıları ile blog takibi yapan okuyucuların oturumları sonlandırılıyor. 

Bunun sonucunda okuyucu takip sayınızda azalmalar oluşacaktır. Tüm bu iyileştirmeler sonucunda Google Friend Connect halen üçüncü taraf geliştiriciler arasında yer almaya devam edecek mi? İzleyip göreceğiz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.