Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blog Yazı Sayfanızda Çift Görülen Benzer Yazı Eklenti Hatası

Blogger yazı sayfanızın altında bazen iki adet Benzer yazılar, (Related posts) eklentisini görebilirsiniz. Çift görülen Benzer yazılar ekl...

...
Blogger yazı sayfanızın altında bazen iki adet Benzer yazılar, (Related posts) eklentisini görebilirsiniz. Çift görülen Benzer yazılar eklentisi nasıl kaldırabilirsiniz? Blog yazı sayfanızın altında çift görülen Benzer yazılar, “Related posts” eklentisi JavaScript kodları barındırdığından dolayı Google Webmasters tools, Engellenen kaynaklar bölümünde robots.txt hatası ile muhtemelen karşılaşacaksınız. Çift görülen, Benzer yazılar eklenti görünümü daha önceden yazı içine eklediğiniz, ancak! zaman içinde kaldırmayı unuttuğunuz JavaScript kodlarından kaynaklanmaktadır. 

Google Webmasters tools, Engellenen kaynaklar bölümünde robots.txt hatası ile karşılaşırsanız yapmanız gereken uygulama nelerdir aşağıda inceleyelim. Kendi blog yazı sayfamda yaşadığım bu olayı sizlerle paylaşmak istedim. Umarım yarın bir gün böyle bir uygulama yaşadığınızda sizde blogunuzu kısa zamanda düzeltebilirsiniz. 
Öncelikle Çift görülen, Benzer yazılar eklenti görünümünü aşağıdaki resimden inceleyin.

Çift görülen, Benzer yazılar eklenti görünümü

Benzer yazılar Çift görülen eklentinin kaldırılması :

1. Web Yönetici Araçlarına giriş yapın.
2. Sırası ile, Google Dizini Engellenen kaynak, ismine tıklayın.
3. Açılan pencerede hatalı linke tıklayın. Kendi blogumda tespit ettiğim “Windows Live Movie Maker 2011 Çalışmıyor Çözüm” başlıklı yazımı düzenlemek için yazı editörünü açıp, Html formatında görüntülediğimde yazının en altında eskiden kalma Linkwithin kodlarını buldum ve kaldırdım. Siz de aynı yolu takip ederek önce kodları kaldırın.
Benzer yazılar Linkwithin kodların görünümü
4. İlgili kodları kaldırdıktan sonra, hazır orda iken yazınızı biçimleyip güncel duruma getirip güncelleyin.

5. Blogunuzun Rss okuması bu kodlardan dolayı birçok yazınızı Arşiv dizinine eklemiş olacağından link hatası kısmında archive.html linkini de görebilirsiniz. Zamanınız müsaitse bu linke tıklayın ve her yazı içeriğinin içinde Linkwithin kodlarının olup olmadığını kontrol edin. Not: Archive dosyası içinde bağlı olduğu aya ait birçok yazınızın olabileceğini hatırlatmak isterim.
Web Yönetici Araçlarındaki, Url, Kaynak link ve Robots.txt görünümü
6. Web Yönetici Araçları hatalı link sayfasının en üst kısmında Google gibi getir ismine tıklayın ve yapmış olduğunuz düzenlemeyi Google gibi getir ile test edin ve dizine gönderin.

7. Google, örümcekleri son yaptığınız değişikleri incelemek için blogunuzu kontrol edecektir. Kontrol sonrası hata bulurlarsa aynı pencerede farklı bir isimde yazı Url’nizi göreceksiniz. Aynı yöntemi kullanarak tüm hataların düzelmesini sağlayın.

8. Son olarak Web Yönetici Araçları penceresindeki archive.html linkine tıklayıp açtığımda tüm hataların giderildiğini gördüm. Sizde linkinize tıklayıp hatanın düzelip düzelmediğini kontrol edin ve Site haritanızı gönderin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.