Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Footer Atıf Attribution Gadget İçeriğini Değiştirme

Blogger Footer alt bilgi Atıf gadgeti 2013 senesinde faaliyete geçti. Attribution ismi ile de tanınan atıf Gadget içerik bilgilerini deği...

...
Blogger Footer alt bilgi Atıf gadgeti 2013 senesinde faaliyete geçti. Attribution ismi ile de tanınan atıf Gadget içerik bilgilerini değiştirebilirsiniz. Blogger atıf gadetinin diğer görevi de Blogger’a backling vermektir. Ancak bizde Blogger bacling uygulamasını yok etmeden Atıf gadgetini istediğimiz gibi yapılandırabiliriz. Blogger’un ister varsayılan teması, isterse özel tasarım temasını kullanın. Her iki şekilde de uygulamayı istediğiniz formata çevirebilirsiniz.

Blogger’un mevcut atıf gadgetini değiştirmeden “Blog İsmini Atıf Gadgetinde Link Olarak Kullanma” kullanabilir veya tüm gadgeti silerek kendi oluşturacağınız bilgileri nasıl kullanacağınızı aşağıdaki açıklamalardan takip edebilirsiniz.

Blogger Atıf gadgeti sabit taşınamıyor ise çözüm :

1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.

2. Footer alt bilgi Atıf gadgetinin sol baş kısmında dikey noktalı siyah bant var mı kontrol edin. Gadgetin sol baş kısmında dikey noktalı siyah bant yoksa, gadgetinizi sürükleyerek taşıyamaz ve silemezsiniz.

Footer alt bilgi Atıf gadgeti noktalı siyah bantlı ve bantsız görünümü

3. Footer alt bilgi Atıf gadgeti Bantsız olduğunda, Blogger kumanda panelinde, Yerleşim Atıf gadgetini açarsanız kaldır seçeneğinin olmadığını da göreceksiniz.

Kaldır seçeneği aktif olmayan Atıf gadget görünümü

Blogger Atıf gadgetini etkinleştirme uygulaması :

1. Blogger şablon kodlarınızı açın.

2. Widget’e atla ok işaretine tıklayın ve “Attribution1” ismini bulun. İlk satırdaki “locked='true” etkin olmayan etiketi etkinleştirmek için “true” ismini “false” etkin olarak değiştirin ve şablonu kaydedin.

3. Blogger yerleşim paneline giriş yapın ve Footer Atıf gadgetini açtığınızda Kaldır seçeneğinin geldiği göreceksiniz. 

                                             Etkin Footer Atıf gadget görünümü
Footer Atıf gadgeti Kaldır seçeneğinin etkin görünümü

Blogger Atıf Gadgetini kaldırıp kod ekleyerek kullanma :

1. Blogger Atıf gadgetini yukarıda anlatılan şekilde kaldırabilirsiniz. Ancak Blogger’u hiçe saymamak adına ve herhangi bir yerden kumanda paneline girebilmek için kodlarımız içinde tekrar kullanacağız.

2. Aşağıda verilen kodları bir metin dosyasına kopyalayın.
<center>
<a href="https://www.youtube.com/c/adnanguney55" target="_blank">YouTube</a>&nbsp;|&nbsp;<a href="http://www.adnanguney.com" target="_blank">Wordpres</a>&nbsp;|&nbsp;<a href="https://sites.google.com/site/adnanguney59" target="_blank">Google Sites</a>&nbsp;|&nbsp;<a href="https://samsunmusikicemiyeti.blogspot.com" target="_blank">Müzik Çalışmaları</a>&nbsp;|&nbsp;<a href="https://www.blogger.com/home" target="_blank">Blogger</a> |   <a href="#" style="text-decoration:none">Yukarı Git ▲</a></center>
3. Yukarıda gördüğünüz link ve isimleri kendi linkleriniz ile değiştirin.

4. Çıkarmak istediğiniz linkleri, <a href ile başlayan yerden seçip, </a>&nbsp;|&nbsp; ile biten yeri silerek kullanmak istediğiniz link alanını kısaltarak belirleyin.

5. Kodlar içindeki, <center> ile başlayan ve </center> ile biten etiketler kodların ortada görülmesini sağlamaktadır. Sol baş tarafta linklerinizin görülmesini istiyorsanız her iki etiket kalıbını silebilirsiniz.

6. &nbsp; : Kod içindeki ara boşlukların html formatına dönüşmüş biçimidir. Ara boşluk vermek istemiyorsanız bu etiketi silebilirsiniz.

7. Yukarıda verilen kodları eklemek için, Gadget ekle → Html/JavaScript gadgetini kullanın.

8. Html/JavaScript gadgetine eklediğiniz kodları kaydedin ve Footer alt bilgi alanına sürükleyerek konumlandırın.

Yeni ekleyeceğiniz Footer Atıf gadget görünümü

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.