Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Friend Connect İzleyiciler eklenti hesap ayarları

Google Friend Connect İzleyiciler gadget güncellemesinin Ocak 2016 yılında yapılacağını ve bu güncelleme için önemli olan hesap ayarların...

...
Google Friend Connect İzleyiciler gadget güncellemesinin Ocak 2016 yılında yapılacağını ve bu güncelleme için önemli olan hesap ayarlarının değişmesi gerektiğini belirtmiştim. Blogger kullanıcıları için önemli olan, okuyucu çevreler takibinin yapıldığı bu gadget eklentisinin blogunuzda çalışabilmesi için Blogger ve Google hesaplarınızın değiştirilmesi gerektiğini vurgulamıştım. Blogger ve Google hesap ayarlarının ne olduğunu anlamakta güçlük çeken blog yazarları için altını çizerek, uyarı mahiyetinde tekrar hatırlatmak isterim. Blogunuzu Blogger hesabınız ile kullanıyor iseniz en kısa zamanda Google hesaplarına döndürmeniz gerekmektedir. Blogger okuma listesindeki Blogları yönetmek de bu yeni hesap yapılandırma işlemi sonrasında değişim gösterecekler arasındadır.

Blogger hesabınızı Google hesabı olarak değiştirmezseniz ne olur?

Google Friend Connect İzleyiciler gadget eklenti çalışmalarının Google hesabına aktarılma işlemi sonucunda, tahminen Şubat 2016 ayında başlayacağını düşünürsek izleyici sayınızda eksilmeleri görerek okuyucularınızın sizi terk ettiğini düşüncesi ile arayışlara gireceksiniz. Ne yaparsanız yapın yaşanacak bu durumun tek çözüm yolu Blogger hesabınızı Google hesabınıza döndürmekten başka seçenek olmadığını göreceksiniz.

Yaşayacağınız sorunun çözümü ise, yolun başında iken ve Google Friend Connect İzleyiciler gadget eklentisi için okuyucu kitlenizi kaybetmemek için tüm okuyucularınızı öncelikle Google hesabına geçerek bilgilendirmektir. Hatta bir öneri olarak bu yazımı bloglarınız da yayınlayabilir okuyucularınızı bilgilendirebilirsiniz. Diğer bir önerim ise Google Friend Connect İzleyiciler sorunu bitene kadar blogunuzda Öne çıkan popüler yazılar gadgetini kullanarak bilgilendirme aracı olarak da kullanabilirsiniz.

Blogger hesabından, Google hesabına nasıl geçiş yapılacak?

1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.

2. Sağ üst kısımda bulunan dişli çark simgesine tıklayın.
Blogger dişli çark ayar simgesi

3. Yukarıda işaretli açıklamalı görsel resimdeki gibi açılan pencere satırındaki, Blogger profiline döndür ismi sizde muhtemelen Google profiline döndür şeklinde görüleceğinden Google profiline döndür seçeneğine tıklayarak Blogger hesaplarınızı Google hesabınız ile eşitleyin.

4. Bu uygulama sırasında sizden bazı onayların isteneceğini unutmayın. Gerekli onaylı verin ve bir daha bu sorunlar ile uğraşmayın. Daha önceden Google profiline döndürmüş iseniz yapmanız gereken hiçbir işlem yoktur.
Şu Anda Blog'da ve Mobil görselleri

Blogger şablon kodlarınızda bazı çalışmaların yapılıp yapılmadığı görmek ve anlamak istiyorsanız, Blogger kumanda panelinizde Şablon ismine tıklayarak daha önce küçük olarak görülen şimdi daha büyük olarak karşınıza çıkacak, Şu Anda Blog'da ve Mobil görsellerine dikkat edin.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.