Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Ana Sayfa Yayın Kayıtları Görülmüyor Sorunu

Blogger, Ana sayfa makale yayın kayıt adeti eksik , seçilen yayın kayıtları çıkmıyor ile ilgili sorun ve cevaplar. Blogger kumanda panel...

...

Blogger, Ana sayfa makale yayın kayıt adeti eksik, seçilen yayın kayıtları çıkmıyor ile ilgili sorun ve cevaplar. Blogger kumanda paneli Ayarlar, Yayınlar ve yorumlar, Kayıtlar ismi altında bulunan “En fazla şu kadar göster” kayıt adeti miktarı kadar yazınız blog ana sayfanızda çıkmıyor ve ne yaptı iseniz göremiyorsanız okumaya devam edin. Birkaç yıl öncesine kadar bir günlük olarak tanımlanan Blogger’un bir blog formatından çıkıp, web site görünümüne bürünmesi sonucu Blogger’u artık daha dikkatli kullanmanız gerekmektedir. Neden?

Blog ile Web site arasındaki tek fark, bir Domain ve Sunucu hizmetidir. Blogger’un Subdomain yani alt Domain olmasından dolayı, isterseniz 20 Tl.’ye bir Domain alıp, sunucu bilgilerini yönlendirerek Web siteniz gibi kullanabilirsiniz.

Blog veya Web siteniz arama sonuçlarında çıkıyor ve okuyucu kitlesi çekebiliyor ise her ne kadar ismi blog olsa da artık web site görevi yapıyor demektir. Bu nedenle de blogunuza gereken önemi vermeniz gerekir.

Blogunuza, rastgele resim, yazı, açıklama, etiket ve başlık isimlerini Google Web yeönetici araçları ve arama sonuçlarına göre düzenlemezseniz ilerde geriye dönemeyecek sorunlar yaşarsınız. Bu sorunlardan biri de Blog Ana Sayfa akışınızda, siz 7 adet makale seçtiğiniz halde, Ana sayfada görülen 2 veya 3 adet makale görülmesi gibi konuları kapsamaktadır. Bog Ana sayfanızda görülmeyen kayıtlı yazınızın neden görülmediğini aşağıda şimdi adım adım inceleyelim.
Blog Makale Kayıt Ayarları doğru yapılandırılmış mı?
1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.

2. Sırası ile, YerleşimMain sekmesi altında, Blog kayıtlarını açın ve Ana sayfadaki kayıt sayısı seçimini kontrol edin. Seçili değilse, Ana sayfada görülmesini istediğiniz yayın miktarını girin.


Blog Kayıtlarını Yapılandır

3. Kontrole devam ediyoruz. YerleşimYayınlar ve yorumlarKayıtlar sekmesinde, “En fazla şu kadar göster” yayın sayınız işaretli mi? İşaretli ise devam ediyoruz.


Blogger Kayıtlar En fazla şu kadar göster

4. Yazılarınızı tam sayfamı gösteriyorsunuz? Cevabınız evet ise ilk yapmanız gereken işlem yazılarınızda kesme aracını kullanmanızdır.

5. Sorunu çözmek için, Blogger kumanda panelinde bulunan yazı Kayıtlarınızdan son 7 adet yazınızı açın ve kesme işareti ekleyerek blogunuzu kontrol edin.

Blogger yazı kesme nasıl yapılır faydaları nelerdir

5. Yazı kesme aracınız kullanmanız birkaç sayfa için geçerli olabilir, ancak! Diğer yazılarınız için bu kesme işini tek tek yapmanız gerekecektir. Bu durumda çok zor olacağından aşağıda verilen linkten Tüm yazılarınızı nasıl keserek Devamını Oku ifadesini ekleyebilirsiniz inceleyin. Yazı kesmeyi otomatik yaparak Devamı Oku ifadesini eklemek için birçok farklı araç olduğundan tüm yazıları inceleyip beğeneceğiniz bir Devamı Oku eklentisini kullanmanız önerilmektedir.

Yazının Devamını Oku Eklentileri


Yazının Devamını Oku Eklenti Görünümü

6. Yukarıda anlatılan tüm uygulamaları yaptığınız halde, sorununuz çözülmedi ise, Hatayı Blog kayıtlarında arayabilirsiniz. Blog kayıtları kodlarında yanlışlıkla silinen bir kod Ana sayfada yazılarınızın eksik görülmesine neden olabilecek bir işlemdir. Blog kayıtlarındaki kod değişimi ve nasıl yapılacağı video ve yazılı olarak anlatılmıştır. Lütfen aşağıdaki linkten takip edin.

Blogger Şablon Blog-1 Kod Hatası Sorun ve Çözümü


Blog-1 Kodlarının Yapılandırılması

Sonuç : 

Blog Ana sayfadaki yazıların kesilip, Devamını oku eklentisi kullanılmadan uzun olması nedeni ile birçok yazınız görülmeyecek ve çıkmayacaktır. 

Blogger’un Ana sayfada gösterilmesi gereken kayıt sayısı sınırlıdır. Bir tam yazı yaklaşık 4 adet makale boyutundadır. Kesme yada Devamını Oku eklentisi kullanmazsanız yazınızın uzun olmasından dolayı, Blog Ana sayfa akışınızda makaleniz 2 veya 3 adet görülecektir. 

Aslında blog tema hatası gibi görülen ve yazılarınızın Ana Sayfada görülmemesinin en büyük nedenlerinden biri de budur. Sizinde farklı düşünce ve önerileriniz varsa yorum yazarak belirtebilirsiniz.

9 yorum

  1. bunu yaptığımızda yayınlar görünüyor ancak tema yayın arayüzü bozuluyor ve blogger ın eski yayın arayüzüne dönüyor yani özel temalarda örnek sora temalarda tema özelliği diyelimki ana sayfa windows metro gibi görünüyor yayın alanı tabiki yani ana sayfa yada bir forum teması yükledik aynı org net forumları gibi görünüyor ana sayfa anca sizin dediklerinizi yaptığımızda blogdaki temanın ana sayfa bölümü blogger ın basit temasının ana sayfasına dönüyor temanın renkleri deseni aynı ama sadece eski blog yayın alanı gibi oluyor bize temanın şeklini şemalini bozmadan yayınları ana sayfa da daha fazla göstermenin başka bir yolu yokmu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Ana sayfa yazı sayınız kaç adetse her yazınızın ve resmin boyutunu blogger resim ölçülerinde boyutlandirin. Örnek küçük, orta, geniş, çok büyük gibi. Önerim Çok büyük kullanın. Metin çok büyükse kisaltin, ana sayfada görülmesi gereken yayın sayısı kadar tüm yazılar için düzeltme yapın. Eski bir yedekleme varsa geri yüklemede yapmanız hatalarıdüzeltecek tır.

      Sil
  2. Merhabalar benim blogumda yeni bir yayın yüklüyorum tema bozuluyor isterseniz bakabilirsiniz hayattaneoluyor.blogspot.com ilk sayfadaki 2 blog 2. sayfada da gözüküyor ve 17 yayınım varsa sadece 13 tanesi falan gözüküyor bunun sebebi nedir bütün dediklerinizi yapmama rağmen düzelmedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Burak bey, blogunuza baktım. 1 ve 2. sayfalarda aynı yazı girdisi mevcut. Sanırım Html kodlarınızda çift blog1 genel kodlaması mevcut. Buda çakışma yapmıyor ama çift okuma yapıyor diyebilirim. Blog 1 kodları toplam bir kod kümesi içerdiğinden çok sakıncalı bir yerdir. Bu hatayı ancak daha önceden aldığınız bir yedeği geri yüklediğiniz de giderebileceğinizi düşünüyorum. Yada Blogger yeni temalarından birini kullanarak bu sorunu çözebileceksiniz. Bloggerun kendisindede büyük değişiklikler yaşanıyor. Kodlamalar, kullanım tema vs. hep değişti.

      Sil
  3. Merhaba ben yeni bir yazı yayınladım fakat ana sayfamda yayınlanmış yazı yok diyor sadece sayfalar kısmına girince çıkıyor yardımcı olur musunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @BirZarifOkur merhaba, Yazdığınız içerik sanırım Sayfa kısmından yazılıp yayınlandı. Bu nedenle Sayfaları açtığınızda görüyor ve Ana sayfadaki yayınlarda göremiyorsunuz. Blog, ana sayfada yazınızı görebilmek için Yayınlar kısmındaki *Yeni Yayın* butonuna tıkladıktan sonra açılan bu sayfada yazınızı yazıp kontrol ettikten sonra yayınlarsanız, blog ana sayfanızda yazınızı görebilirsiniz. *Sayfalar* bölümü sadece Hakkında, iletişim, Hesap no vs. için statik sayfa dediğimiz Durağan sayfalar için yapılandırılır.

      Sil
  4. merhaba kolay gelsin benim blogumda yayınlarım anasayfada ve katogorilerde var ama yayının içine girince hiçbir şey gözükmüyor nedeni nedir acaba teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. merhaba, blogspot anasayfamda tüm yayınları gizleyip başka bir sayfada açma şansım var mı ?

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.